Empire VIIIed

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: Empire VIIIed

Post autor: #helion# »

jedyne potworki, które możemy złożyć przy takich ograniczeniach to hurtowa ilość piechoty, tak aby klocki nie wychodziły za drogo a strata tak nie bolała, do tego jakiś mocny support, może ogry z dogsów i czołg, i zobaczymy jakie będą rzuty na kościach :lol2:
co do walki z drugiego szeregu, to tylko i wyłącznie poniesionych strat
spearmani są najbiedniejszą piechotą z naszej imperialnej-regularnej piechoty, nawet walka z drugiego szeregu im tego nie rekompensuje, oby nie skończyło się to tak że zamiast klocków piechoty będą wystawiane klocki kawy :?

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

mam nadzieję,że w 8ed będzie większy wybór uzbrojenia dla piechoty,dlaczego tylko jazda może mieć pistole a piechór nie?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

spearmani są najbiedniejszą piechotą z naszej imperialnej-regularnej piechoty, nawet walka z drugiego szeregu im tego nie rekompensuje, oby nie skończyło się to tak że zamiast klocków piechoty będą wystawiane klocki kawy

alez rekompensuje , halabardnicy gorzej wypadaja a ja wole spearow od swordow i wiecej atakow jest oplacalne.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Robbbb99 »

Może po niekąd bardziej opłacalne jest więcej ataków niż WS 4, ale zauważ ze Swordsmenów, dużo jednostek trafia na 4+ a nie na 3+

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Do mnie przemawiają dwie rzeczy
Autobreaking from fear or terror is gone.
i zmniejszenie częstotliwości paniki.
Z resztą już sobie poradzimy...

Jedyną bolączką dla mnie, gdy grałem na piechocie(3-4 klocki) było to, że w końcu oblewali jakąś głupią panikę zanim doszli do właściwej walki. A potem byle 5ka Ghuli czy harpie popchnięte ich zjadały...
Branie Imperial Banner było potwornie kosztowne i nie starczało pts. na wyekwipowanie Generała.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

duża ilość klocków piechoty to zły deal. Panika i ucieczka przez kilka oddziałów szybko wyeliminuje takie układy

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

morgan10005 pisze:duża ilość klocków piechoty to zły deal. Panika i ucieczka przez kilka oddziałów szybko wyeliminuje takie układy
Nie zapominajmy o revening hordes do 8 ed. Moga nastąpić do wydania nowego booka duże updaty...
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

podstawową zaletą nowej edycji będzie brak przeklętego fear outnumber :twisted: nasze kochane Gretswords mogą pojawić się na stołach i to w sporych ilościach....ja robię pomału drugi regon, tym razem Teutogen Guard, myślę że 2x 30 może być dobrym wyjściem, zależy jak to będzie z punktami i procentami :x

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Zgadzam się z Wami w 100%.
Większość armii obecnie, albo wzbudza fear, albo ma łatwy dostęp do immune to psychology.

Elementem bardzo wspomagającym nasza armię była by zasada, że obecność Kapiana i Gen. Imperium uodparnia dany oddział na panikę. Klocek Gwardii powinien właśnie stać do "wyrżnięcia"...
W poprzedniej edycji zawsze mieli u mnie Banner of Valour. Wa obecnej kilka razy zwiali mi za pole bitwy, w przedostatniej, bądź ostatniej turze tylko dlatego, że gdzieś obok strzelców złamano...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Obecnie można w gs wstawić bsb z marnym sv2+ i imperial bannerem tyle tylko ze cena tego unitu rażąco rośnie...mamy jednak wtedy prawie wszelkie rerolle psychologiczne dla siebie i all w 12"
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

lepiej go dać gdzieś obok a do unitu priesta z ikoną dwurakiem i 1+ save, dają lepszy efekt, jeśli jeszcze uda się na niego rzucić bears anger to jest zabójczy, tylko taki układ niestety wymaga zainwestowania w magię a to już robią się spore punkty z tego :roll:

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Wilqu pisze:Obecnie można w gs wstawić bsb z marnym sv2+ i imperial bannerem tyle tylko ze cena tego unitu rażąco rośnie...mamy jednak wtedy prawie wszelkie rerolle psychologiczne dla siebie i all w 12"
Wystawiam b. często Imperial Banner, ale nigdy w GS. Koszt oddziału 540 pts. plus bonus za zabicie BSB plus bonus za sztandar oddziału, a nadal można mu zrobić Fear and outnumber... Za duże ryzyko. Taki BSB ma stać w drugiej linii i nie brać bezpośredniego udziału w walce.

Wracając do tematu, to mi się zmiany podobają...
Bardzo nam by pomogło coś w stylu Bretońskiej zasady, że za sztandary w strzelcach imperium nie daje bonusu 100 pts. na koniec bitwy. Albo że stracony sztandar przez State Troops, to jedynie 50 pkt. zwycięstwa...

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

przeczytałem temat,
pamiętajcie imperium to ludzie :wink:
podkreślam ludzie, nie jakaś wybitna rasa w porównaniu do innych w starym świecie 8)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=253845

Skompresowane archiwum newsów o 8-ej ed.

Standard Bearer = Re-roll one of the charging dice
Musician = +1" Charge bonus
Champion = One free reform

Dla mnie same szoki :!: magia ognia chyba będzie niszczyć..... :twisted:

If you are only engaged to the front and have more ranks than the opponent, you are Stubborn. Kompletna paranoja nasi GS tracą talent powinni tedy dostac unbreaka;p
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

a pomyślałeś może o spamie swordsmanów?? :twisted: tak po 40 załóżmy z detkami....i ze trzy regony....aleee jazda
to byłoby ziszczenie marzeń graczy imperialnych, a GS są Stubborn niezależnie od ilości, więc mogą być na flance...tak 25-30

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Mysle myśle Helion i coraz bardziej jestem wku..ony bo trzeba będzie kupić duzo nowych unitów. Co do GS wyczytałem jeszcze ze wielka bron nie da możliwości bicia z 2-giej ranki jak to ma być w przypadku innych modeli...ale myślę że do łask wrócą flagelanci... jak liczę to będzie od cholery ataków poza tym czołg wystawialny od 1200+ a skutecznie (grając na capture kiedy to potrzeba dużo flagowych unitów itd od jakis 1800+)
Rare zostanie nam rakietnica imo mega 1 miejsce wystarczy ze dotknie ciasteczko w cokolwiek i trafione...Nie będzie już na 4+
Co do special slot tu dalej będzie zagwozdka a uważam iż jeszcze więcej się narobi trudności z wyborem jednostek ....do łask wróci mortar 75pkt duże ciasteczko -1 sv no i trafia każdy model który choć lekko dotknie...Special będzie imo każdy grywalny
Core jak pisałeś spam atak swordsmenow raczej mega spam atak;p,
Wiele osób obawia się plotek 8 edycyjnych mi zaczyna sie to podobać coraz bardziej wzmocnienie magii (firenball d6 s4 , 2d6 s5 3d6 s6)a zarazem jej ograniczenie (2x nieudany czar =mistcast itd).
Oj będzie się działo byle było gdzie grac;/
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

z graniem nie ma problemów, liczyłem ostatnio moją armijkę bez magic itemów, wyszła mi jakaś chora ilość za 7500pkt, a wystawialne do poziomu mniej więcej 5500 aby spełnić warunki slotów; już kobinuję nad wzmocnieniem piechoty bo nie jest najliczniejsza (raptem 50 swordów, 30 spear, 25GS, 10 Teutogenów się robi) i nie mówię o strzelcach
ciekawa może być helka na takie klocki piechoty u przeciwnika, zaoszczędzi stołu a wali jak 2 oddziały handganów

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Niezgodze się póki helena nie wróci do zasad z 6 ed jest bezwartościowa..20 handgunerow jest o wiele bardziej efektywnych(tyle ze drożej to wychodzi). Ta maszyna to jakaś pomyłka nie dość ze losowo lufy wypalają okej zgodzę się to z tych wypałów należy trafiać(organki karasiów trafiają automatycznie) Średnio mamy jakieś 16-18 strzałów(o ile nie wybuchła bądź nie zaciela się) z heleny z czego 6-8 trafia w cel i z czego rany zadaje 4-6...w zależności od unitu spadają 2-4 modele ...
Grałem na tej maszynce dosyć długo w obecnej edycji i więcej razy wybuchła niż cokolwiek zrobiła....Ona winna mieć zasady 6 ed....
Generalnie 8 edycja + fusiliade na pistoleciarzach + banner do 50 pkt na GS(obtanic gryfona do 50pkt)
helena 6 edycyjna, flagelanci t4.., dorzut na strzelbach 1 strzał i mogę grac bez żadnego słowa narzekania jakie to DE czy inne smieci są silne... :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

hehe, zgodzę się z Tobą Wilqu, bo też grałem prawie całą 6 edycję (pierwsze gry miałem za sobą po wyjściu krasi a to była 3 armia wychodząca), doprowadzi to tylko do lamentu innych graczy, bo Imperium znów będzie silne tak jak w 6 edycji, królowało do końca, a jak nie to było równorzędnym przeciwnikiem, tak pamiętam te czasy, bo nie sprawiało mi problemu granie z Wampami, tak jak teraz czy z Khemri, jedyne problemy zawsze miałem z klockami Krasi ostatnich (tej wersji 6,5) chociaż też niezbyt wielkie.....chyba jakoś nie może człowiek się znaleźć w realiach aktualnej edycji, bo nie chce grać na 2 tankach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Robbbb99 »

Mi też jakoś tanki nie leżą. Mam nadzieje że w 8ed bardziej opłacalni będą flagellanci albo piekielnik, może coś nowego wyjdzie.

ODPOWIEDZ