8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Żaba »

Ziemko pisze:Troche bez sensu, ze de facto szarza nie bedzie dawala Ci zadnych bonusow.
Biedne slabe DE, dostaja kolejnego boosta :roll:
bo przecież to rasa czempionów - może nie masterowych ale lokalnych na pewno... :wink:
i te chore klocki wiczek zderzające się z saurusami :lol2:
ZUO

miłego,
Ż.

P.S. jeśli ma być 40-ka to pewnie za szarżę będzie +1 atak 8) - bo bonus jakiś na pewno będzie...

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Żaba, nie przesadzaj ;)
56 Ataków z hejtem od 14 BG.
Albo 42 Ataki z hejtem i KB.
14 Witchek 70 ataków z poisonem i hejtem w szarży.
Kto w to będzie grał? ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

70? Kto będzie miał tyle kostek?

Bardzo mnie ciekawi, jak rozwiążą kwestię frenzy w 8 ed, bo obowiązkowa szarża bardzo się kłóci z dorzutem do zasięgu. Niewykluczone, że minus z frenzy nie będzie taki paskudny, jak dotychczas... no i to walenie po inicjatywie i z wielu szeregów sprawia, ze sfrenzowane jednostki z wysoką I, takie jak witchki, mogą się okazać zaskakująco skuteczne.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

One już są skuteczne, ale shades wygodniejsi. W nowej edycji shades dalej będą wygodniejsi.
Zyska bardzo piechota z dwurakami - egzekutozy wypłacający 14A z hatred, killingblow i armour piercing rozkręcą prawie wszystko.

Ale nie podobają mi się te zmiany (bazowanie na zadanych ranach, a nie na static CR). W 6 edycji wpadnięcie klockiem zwykłej piechoty na bok przeciwnika kończyło się złamaniem go. Teraz jak się ma szczęscie, to zwykły klocek po takiej szarży się nie złamie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Oczywiście, idealne zmiany dla mnie to static CR klocków piechoty liczony x2, a nie liczba ataków x2.

Ale bonusy (walenie z 2 szeregów) mniej dotyczy shade'ów, niż np. 12 witchek.

Tak czy siak - Alessio odszedł z GW i zakłada własną firmę od gier. Czyżby stwierdził, że cznia ten głupi system?

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jak się nazywa ten system ? ma jakąś stronkę ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Barbarossa pisze:Oczywiście, idealne zmiany dla mnie to static CR klocków piechoty liczony x2, a nie liczba ataków x2.

Tak czy siak - Alessio odszedł z GW i zakłada własną firmę od gier. Czyżby stwierdził, że cznia ten głupi system?
nie on pierwszy odszedl, i pewnie nie ostatni.
pamietacie jeszcze takiego człeka jak Andy Chambers? tez główna siła napędowa GW (akurat bardziej 40k). w moim odczuciu nie tylko system sie sypie, ale i firma;]

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Avatar of Wars to też pokłosie GW
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

Druchii pisze:Żaba, nie przesadzaj ;)
56 Ataków z hejtem od 14 BG.
Albo 42 Ataki z hejtem i KB.
14 Witchek 70 ataków z poisonem i hejtem w szarży.
Kto w to będzie grał? ;)
to jeszcze nic wyobraz sobie 14 wardancerów, bija z dwóch szeregów, uderzają pierwsi, bonus za szarże, dodatkowy atak z tańca wszystko z s4 i trafia n 3 czyli 56 ataków na 3+ z siła4

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

To będzie chyba http://www.riverhorse.eu/index.htm
Narazie jest tam tylko skrzyżowanie szachów z grą bitewną (przynajmniej tak się reklamują). Kto wie może to jest właśnie rozwiązanie dla wszystkich spragnionych idealnego balansu? A i malować nic nie trzeba, ani wylewać łez nad kolejnymi podwyżkami :lol2:

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Aldean pisze:
Barbarossa pisze:Oczywiście, idealne zmiany dla mnie to static CR klocków piechoty liczony x2, a nie liczba ataków x2.

nie on pierwszy odszedl, i pewnie nie ostatni.
pamietacie jeszcze takiego człeka jak Andy Chambers? tez główna siła napędowa GW (akurat bardziej 40k). w moim odczuciu nie tylko system sie sypie, ale i firma;]

pozdrawiam

z całym szacunkiem dla Chambersa ale Allesion IMO był dwie klasy wyżej : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

http://www.riverhorse.eu/products.htm

akurat nowe gry alessia z klasycznymi bitewniakami to wiele wspolnego chyba nie maja - ida w zupelnie inna nisze rynkowa chyba....

egzekutozy wypłacający 14A z hatred, killingblow i armour piercing rozkręcą prawie wszystko.

A na pewno uderzą pierwsi...?

IMHO najbardziej zyskaja na tym oddziały z dobrą inicjatywą, dużą ilością ataków i s4 lub więcej, za sensowne punkty (żeby można było ich dużo wystawić). Hejty mile widziane.

Boje sie ze chosenom i tak to nie pomoże.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

będze trzeba pomysleć o zakupie nowych modeli jeśli mam wystawiać Harcowników tak żeby bili z 2 szeregów :lol2:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Zawsze po inicjatywie... slodka. Bedzie to znaczyc mniej wiecej tyle, ze moi hammerersi juz "NIGDY" nie uzyja mlotow... piknie, piknie...
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Taa no bez przesady,często twoii Hammerzy szarzują na przeciwnika? I tak zresztą Great weapon uderza ostani poza szarżą więc w czym masz problem?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Taa no bez przesady,często twoii Hammerzy szarzują na przeciwnika"

zdziwiłbyś się Murmi jak często....

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Już mi się podoba. Moi niecni Warriorzy zaczną wycinać.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Za jakieś dwa lata będziemy wspominać: "A pamiętasz zeszłe edycje gdy dwa klocki pancernej piechoty i inne kanapki walczyły ze sobą do usranej śmierci ściągając po 1-2 figurki co turę?" :wink:
Fajne te zasady bo w końcu coś się będzie działo i nawet masakrowane regimenty będą miały szansę coś tam oddać (jednak T3 i sv5+ to nie tak dużo nawet dla gobbos drogie elfiaki :) )
"Ty mi nic i ja tobie nic ale Ja uciekam bo ciebie jest 25 a mnie 24" było już trochę nudne...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Remo pisze:"Ty mi nic i ja tobie nic ale Ja uciekam bo ciebie jest 25 a mnie 24" było już trochę nudne...
Raczej ostro niesprawiedliwe, zwłaszcza jak się okazywało, że uciekali Rycerze Chaosu de facto ELITA. :cry:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

kubon pisze:będze trzeba pomysleć o zakupie nowych modeli jeśli mam wystawiać Harcowników tak żeby bili z 2 szeregów :lol2:
e tam ja mam ponad 40 WD i 50 driad wiec nic nie bede kupował. swoją drogą z taką inicjatywą zarówno driady jak i wd niemal zawsze będą uderzały pierwsze nie mówiąc juz o alterze tyle,że już bez dwuraka

ODPOWIEDZ