8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: kubon »

Rasti pisze:O kurcze, tak narzekacie, że krasie będą bić drugie, jak i tak przeważnie biją drugie ze swoją sześciocalową szarżą ;)
Myśle Rasti że wprawny grać kraśków potrafi tak rozegrać bitwe żeby móc zaszarżowac ;) Ale jeśli gadanie to Inicjatywie się sprawdzi to fakt. Kraśki będą widywane raczej tylko na milionie szczelb + łorgankach itp :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

NIE MAM POJĘCIA ALE SKORO DO WSZYSTKICH TO MOŻE rzeczywiście wszystkich... poszukam jeszcze

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Mają być udostępnione jako pdfy więc raczej za darmo.

Natomiast szczerzę wątpię w obecność errat ChD, DoW jak także Kislev.

Mi tam zapowiedzi się podobają. A elfiaki aż tak przegięte chyba nie będą.. Tak mi się widzi przynajmniej. Po pierwsze te wszystkie BG, EXEki itp jednak troszkę kosztują. Po drugie, teraz dochodzą do walki, bo jest dużo poważniejszych rzeczy do odstrzelenia. Zobaczymy jak to będzie po zmianie edycji. A patrząc choćby z punktu Imperium, to handgunny nieźle namieszają w takim oddziale, a i taki Halabardnik nie będzie miał problemu z zabiciem elfiaków. Poza tym ile taki klocek BG 20+ ze sztandarami itp by kosztował? ponad 300? nie znam się aż tak. Natomiast nawet 20 Halabardników z 6strzelacami i powiedzmy 9Swordów w detce to mniej jak 250pkt z tarczami, a tych raczej nie ma sensu brać:)

Już dużo bardziej rzeczywiście boję się zwykłych DE Warriorów/HE Spearmanów. Jednak i oni niestraszni Imperialnej piechocie, wierzcie mi :)
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Mam nadzieje że jeśli przynajmniej będzie te 50 % core to harpie nie będą się wliczać w te 50 % :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

co do ChD itp to wiadomo tylko że dwie stare armie mają być wznowione ale nie wiadomo które

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

-SaH- pisze:Po pierwsze te wszystkie BG, EXEki itp jednak troszkę kosztują.
tyle co nic...

bg chyba 13
exek chyba 11

a jak boostuje ich kociol to już nie wspomnę...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

nie ma co zrzedzic na DE wejdzie errata moze, je przytna, zaobaczymy ile bedzie wtedy exec kosztował

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Heh, nie płakajcie. Jakoś do tej pory klocki piechoty DE nie sieją spustoszenia, tylko siadają z ostrzału. Gracze DE conajwyżej wystawiają 1 mały klocek BG jako kontrę na armie kombatowe. Nie ma się co podniecać na zapas.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Measurement in inches (only for Spain)
In July 6, will be in the GW website all the pdf files for the armies and the updates. (Spain only)
Wg tego te pdfy nie wprowadzą żadnych zmian do armiach , tylko hiszpańce będą wiedziały na ile cali np biegają minosy i inne takie.
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

według tego co ja czytałem mają być erraty w postaci pdf-a do wszystkich armii wiec sam juz nie wiem co sadzic

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

kubon pisze:Mam nadzieje że jeśli przynajmniej będzie te 50 % core to harpie nie będą się wliczać w te 50 % :mrgreen:
Może nie starczy im kasy na harpie za 1100 punktów

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

oczko pisze:według tego co ja czytałem mają być erraty w postaci pdf-a do wszystkich armii wiec sam juz nie wiem co sadzic
Zgadza się - będą erraty dla wszystkich booków hiszpańskich :)

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Z tych wróżb, plotek i przewidywań to więcej kłopotu niż pożytku.. ;)

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Piotr3K pisze:Z tych wróżb, plotek i przewidywań to więcej kłopotu niż pożytku.. ;)
może i racjja, ale za to ile zabawy, i dreszczyk emocji

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Kołata pisze:Heh, nie płakajcie. Jakoś do tej pory klocki piechoty DE nie sieją spustoszenia, tylko siadają z ostrzału. Gracze DE conajwyżej wystawiają 1 mały klocek BG jako kontrę na armie kombatowe. Nie ma się co podniecać na zapas.
bo to nie sa gracze de jak wystawiaja spam shadow mengili i wszedzie gdzie sie da kusze :P
prawdziwy potencjal mroczniakow tkwi wlasnie w piechocie :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Re: Fantasy 2010 Rumour Round Up - Mark II
Alessio Cavatore left GW last friday, he works now for River Horse, 2 people I know have him as friend on Face Book where they saw this info.
I hope that it's not linked to the 8th edition developpement, I heard that some changes have been strongly discussed, and I don't know if it was in a good climate or not.
That's why I post this info here. But perhaps it's not the better place to anounce that.

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

A Matt Ward jest teraz szefem WFB

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

kubon pisze:Mam nadzieje że jeśli przynajmniej będzie te 50 % core to harpie nie będą się wliczać w te 50 % :mrgreen:
Mocno mi się wydaje, że zrobią procenty, ale jednocześnie z pozostawieniem slotów. Np. 25% punktów na cory, ale od 2 do 6 oddziałów. Tak samo np. rary 20% punktów od 0 do 2. To byłoby w miarę (podkreślam - w miarę) logiczne...
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Varden pisze:A Matt Ward jest teraz szefem WFB

Nieeeeeeeee....
Tylko nie ten głąb....
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Jedy Knight pisze:
Varden pisze:A Matt Ward jest teraz szefem WFB

Nieeeeeeeee....
Tylko nie ten głąb....
A tak szczerze to czy jest jakaś różnica czy tam siedzi głąb czy inteligent czy klimaciarz? I tak spowiada się przed zarządem a zarząd rząda wyników a nie klimatu czy normalnych zasad. Jeśli upraszczanie zasad i wydawanie przegiętych AB jest jedynym lekarstwem na ich pazerność to niestety tak się będzie działo a jak szef WFB się nie dostosuje to wyleci i tyle (a nikt nie lubi wylatywać).

ODPOWIEDZ