Poziom armii
zaznaczałem na początku i na końcu swojej wypowiedzi że patrze przez pryzmat swoich doswiadczeń żabko
Nie wiem po co odrazu drwiny w stylu geeków od pana Żaby i Xeta

Nie wiem po co odrazu drwiny w stylu geeków od pana Żaby i Xeta

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
1. nie mówiłem że są słabe, tylko że momentami ciężko się nimi gra...i nie wybaczają błędów
2. moje stwierdzenie odnosiło się do informacji o "słabości graczy krasiowych"
3. co do niestabilnosci kowadła- zgadzam się w pełni, dlatego też nie gram na nim.
4. według mnie robienie rankingu armii to średni pomysł...kązdemu cięzko się z czymś gra- np Anglicy zwykle dostają baty od szwedów w piłce nożnej

2. moje stwierdzenie odnosiło się do informacji o "słabości graczy krasiowych"
3. co do niestabilnosci kowadła- zgadzam się w pełni, dlatego też nie gram na nim.
4. według mnie robienie rankingu armii to średni pomysł...kązdemu cięzko się z czymś gra- np Anglicy zwykle dostają baty od szwedów w piłce nożnej

ja sie w sumie zgadzam z Żabą w kwestii siły krasiów. Ktoś mi zaraz powie: Graj na lordzie albo mordercy danonów ale umówmy się...
teraz trzeba tylko wepchnąć na LS kogoś kto nam zrobi master rune of luck (taki który działa na kowadło i dlatego jeden) i nie pozostaje nic innego tylko zniszczyć ten system
teraz trzeba tylko wepchnąć na LS kogoś kto nam zrobi master rune of luck (taki który działa na kowadło i dlatego jeden) i nie pozostaje nic innego tylko zniszczyć ten system

-
- Masakrator
Poza t5 kolejność faktycznie zależy od subiektywnego odczucia.
ja z perspektywy HE mogę powiedzieć że znajdują się zaraz po topce czyli na 6/7/8 pozycji
są armie dla nas trudne i są te prostsze
ranking zależy od armii jaką gramy
łatwiej nam rozkręcić demony niż VC choć są wyżej w "rankingu"
są armie dla nas trudne i są te prostsze
ranking zależy od armii jaką gramy
łatwiej nam rozkręcić demony niż VC choć są wyżej w "rankingu"
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
uuuaaa ale zarąbisty temat
niczemu nie służy a można posty ponabijać, też coś powiem od siebie
tak myślę, że top 5 wygląda inaczej, a Orki na BP na pewno są wyżej wstawce, Ogry również.
PS. Myślę, że jak każdy zacznie przeklejać swoją pełną listę "swojej klasyfikacji" to dojdziemy w tym temacie do 20 stron,

tak myślę, że top 5 wygląda inaczej, a Orki na BP na pewno są wyżej wstawce, Ogry również.
PS. Myślę, że jak każdy zacznie przeklejać swoją pełną listę "swojej klasyfikacji" to dojdziemy w tym temacie do 20 stron,

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
i co z tego ? Forum jest od dyskusji , nawet tych okołohammerowych . nic się nie stanie jak dobijemu 20 stron - nie wiem skąd ten strach ludzi przed postami (o ile są na temat a nie tak jak ten) ja bym z chęcią poczytał takie listy różnych osób bo są ciekawe do analizy względem tego czym gra ta osoba która układa liste : ]

T
1. Demony - Dark Elfy
3. VC
4. Skavy - Lizzie
6. HE
7. TK
8. Dwarfy
9. WoCh
10. WE
11. Ong
12. Empire
13. Bretonia
14. OK
15. ChD
16. Dow
To tak w moim odczuciu gracza OnG. Ocena bardzo subiektywna. No i poza T5 to w miarę balans nawet jest.
3. VC
4. Skavy - Lizzie
6. HE
7. TK
8. Dwarfy
9. WoCh
10. WE
11. Ong
12. Empire
13. Bretonia
14. OK
15. ChD
16. Dow
To tak w moim odczuciu gracza OnG. Ocena bardzo subiektywna. No i poza T5 to w miarę balans nawet jest.
Nie no, Empire taki słaby nie jest.
Wg mnie to idzie tak:
1.DoCh
2.VC
3.DE
4.Lizardy
5.HE
6.Skavy
7.TK
8.Empire
9.Bretka
10.WE
11.Orks,Dwarfs
13.Bestie
14.WoCH
15.OK
@Zapomniałem o kurduplach
Wg mnie to idzie tak:
1.DoCh
2.VC
3.DE
4.Lizardy
5.HE
6.Skavy
7.TK
8.Empire
9.Bretka
10.WE
11.Orks,Dwarfs
13.Bestie
14.WoCH
15.OK
@Zapomniałem o kurduplach

Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, o 13:04 przez Morghur, łącznie zmieniany 1 raz.
DE - wiadomo najlepsza armia we wszechświecie - obsysa - z Khemri, Vc, Imperium, Dwarfami i WE (oczywiście zależy od buildów każdej z nich ale mówię o turowych standardach) ale ponieważ gromi inną najpakerniejszą armię we wszechświecie ergo DE >DOCH, znaczy że jest NR 1 for every onePocisk pisze:1. Demony - Dark Elfy

pozdro,
Ż.
P.S. @ Kubon spox to tylko pacynki

Heh az mi sie przypominaja czasy przedszkola , ja bilem kolege B , kolega B kolege C , ale kolega C bil mnie , dziwne nie , tak samo z tymi armiami
Za 4-5 edycji kazda armia miala w miare szanse , pozatym byl zapis 25% allies i moznabylo wziac sobie cos mocarnego jakby podstawka czegos nie miala itd , podsumowujac , moznabylo wygrac obojetnie jaka armia (testowane za czasow 4-5 edycji jak sie zamienialismy miejscami) , teraz jest juz inaczej . Wydaje mi sie ,ze Ci co tworza army booki nie sa czesto obiektywni i niekiedy ich ponosi ,szczegolnie jak lubia dana armia pozniej sobie popykac w GW podziemiach
Inna sprawa , wypas armie robia jak jakis figurynek im zalega , lub tez wiedza ze marketingowo bedzie to dobry ruch , coz kasa 

Za 4-5 edycji kazda armia miala w miare szanse , pozatym byl zapis 25% allies i moznabylo wziac sobie cos mocarnego jakby podstawka czegos nie miala itd , podsumowujac , moznabylo wygrac obojetnie jaka armia (testowane za czasow 4-5 edycji jak sie zamienialismy miejscami) , teraz jest juz inaczej . Wydaje mi sie ,ze Ci co tworza army booki nie sa czesto obiektywni i niekiedy ich ponosi ,szczegolnie jak lubia dana armia pozniej sobie popykac w GW podziemiach

WFB playing since 1994
wiesz patrząc na nowe army booki coraz częściej się zastanawiam czy ci ludzie wogole znają zasady tej gry. po za tym armie właściwie wogóle nie są testowane, tylko przez twórców. a jak nie dostrzegli przegięć je tworząc to robiąc rozpiskę tym bardziej. bardzo mi się podoba system PP gdzie na pół roku przed zmianą edycji udostepnili wszystkim graczom nowe zasady do testowania prosząc ich o komentarze. i to jest poważne podejście do klienta