Poziom armii

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: Poziom armii

Post autor: Jasiuuu »

Gogol i Bartys też lubią rozmowy o słabych dwarfach : ]
Obrazek
T

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

heh, każdy inaczej widzi poziomy i siły armii, bo patrzy przez pryzmat tym co gra i jak mu z tym idzie:D
więc śmieszą mnie te rankingi trochę :wink:

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

zaznaczałem na początku i na końcu swojej wypowiedzi że patrze przez pryzmat swoich doswiadczeń żabko ;)
Nie wiem po co odrazu drwiny w stylu geeków od pana Żaby i Xeta :roll:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

1. nie mówiłem że są słabe, tylko że momentami ciężko się nimi gra...i nie wybaczają błędów :D
2. moje stwierdzenie odnosiło się do informacji o "słabości graczy krasiowych"
3. co do niestabilnosci kowadła- zgadzam się w pełni, dlatego też nie gram na nim.
4. według mnie robienie rankingu armii to średni pomysł...kązdemu cięzko się z czymś gra- np Anglicy zwykle dostają baty od szwedów w piłce nożnej :D

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

ja sie w sumie zgadzam z Żabą w kwestii siły krasiów. Ktoś mi zaraz powie: Graj na lordzie albo mordercy danonów ale umówmy się...
teraz trzeba tylko wepchnąć na LS kogoś kto nam zrobi master rune of luck (taki który działa na kowadło i dlatego jeden) i nie pozostaje nic innego tylko zniszczyć ten system ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No i ja przez pryzmat moich DE muszę powiedzieć, że woch strasznie daje po garach. No ale ranking jest troszkę dziwny momi zdaniem. Kubon to widzi tak, Żaba inaczej, a ktoś inny jeszcze inaczej.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Poza t5 kolejność faktycznie zależy od subiektywnego odczucia.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

ja z perspektywy HE mogę powiedzieć że znajdują się zaraz po topce czyli na 6/7/8 pozycji
są armie dla nas trudne i są te prostsze
ranking zależy od armii jaką gramy
łatwiej nam rozkręcić demony niż VC choć są wyżej w "rankingu"
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Varinastari pisze:Poza t5 kolejność faktycznie zależy od subiektywnego odczucia.
a i w samym t5 równie to bywa z kolejnością...

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

"teraz trzeba tylko wepchnąć na LS kogoś kto nam zrobi master rune of luck (taki który działa na kowadło i dlatego jeden) i nie pozostaje nic innego tylko zniszczyć ten system "

ehhh...marzenia [-o< [-o< [-o< [-o<

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

Grazbird pisze:"teraz trzeba tylko wepchnąć na LS kogoś kto nam zrobi master rune of luck (taki który działa na kowadło i dlatego jeden) i nie pozostaje nic innego tylko zniszczyć ten system "

ehhh...marzenia [-o< [-o< [-o< [-o<
piękna rzecz

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

uuuaaa ale zarąbisty temat :) niczemu nie służy a można posty ponabijać, też coś powiem od siebie

tak myślę, że top 5 wygląda inaczej, a Orki na BP na pewno są wyżej wstawce, Ogry również.

PS. Myślę, że jak każdy zacznie przeklejać swoją pełną listę "swojej klasyfikacji" to dojdziemy w tym temacie do 20 stron, =D>
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

i co z tego ? Forum jest od dyskusji , nawet tych okołohammerowych . nic się nie stanie jak dobijemu 20 stron - nie wiem skąd ten strach ludzi przed postami (o ile są na temat a nie tak jak ten) ja bym z chęcią poczytał takie listy różnych osób bo są ciekawe do analizy względem tego czym gra ta osoba która układa liste : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

1. Demony - Dark Elfy
3. VC
4. Skavy - Lizzie
6. HE
7. TK
8. Dwarfy
9. WoCh
10. WE
11. Ong
12. Empire
13. Bretonia
14. OK
15. ChD
16. Dow

To tak w moim odczuciu gracza OnG. Ocena bardzo subiektywna. No i poza T5 to w miarę balans nawet jest.

Awatar użytkownika
Morghur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Morghur »

Nie no, Empire taki słaby nie jest.

Wg mnie to idzie tak:
1.DoCh
2.VC
3.DE
4.Lizardy
5.HE
6.Skavy
7.TK
8.Empire
9.Bretka
10.WE
11.Orks,Dwarfs
13.Bestie
14.WoCH
15.OK

@Zapomniałem o kurduplach :twisted:
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, o 13:04 przez Morghur, łącznie zmieniany 1 raz.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

bosze, krasie nawet na listę się nie załapały :D

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Pocisk pisze:1. Demony - Dark Elfy
DE - wiadomo najlepsza armia we wszechświecie - obsysa - z Khemri, Vc, Imperium, Dwarfami i WE (oczywiście zależy od buildów każdej z nich ale mówię o turowych standardach) ale ponieważ gromi inną najpakerniejszą armię we wszechświecie ergo DE >DOCH, znaczy że jest NR 1 for every one :lol2: jedyny jej problem - ma wyraźnego pecha do graczy :mrgreen:

pozdro,
Ż.

P.S. @ Kubon spox to tylko pacynki :D

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

nie licząc kilku wyjątków wide jankiel. raczej nie jest to najsilniejsza armia ale ja klasyfikuje ja jednak do tych 6-7 lepszych

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Heh az mi sie przypominaja czasy przedszkola , ja bilem kolege B , kolega B kolege C , ale kolega C bil mnie , dziwne nie , tak samo z tymi armiami :lol2:
Za 4-5 edycji kazda armia miala w miare szanse , pozatym byl zapis 25% allies i moznabylo wziac sobie cos mocarnego jakby podstawka czegos nie miala itd , podsumowujac , moznabylo wygrac obojetnie jaka armia (testowane za czasow 4-5 edycji jak sie zamienialismy miejscami) , teraz jest juz inaczej . Wydaje mi sie ,ze Ci co tworza army booki nie sa czesto obiektywni i niekiedy ich ponosi ,szczegolnie jak lubia dana armia pozniej sobie popykac w GW podziemiach :oops: Inna sprawa , wypas armie robia jak jakis figurynek im zalega , lub tez wiedza ze marketingowo bedzie to dobry ruch , coz kasa ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

wiesz patrząc na nowe army booki coraz częściej się zastanawiam czy ci ludzie wogole znają zasady tej gry. po za tym armie właściwie wogóle nie są testowane, tylko przez twórców. a jak nie dostrzegli przegięć je tworząc to robiąc rozpiskę tym bardziej. bardzo mi się podoba system PP gdzie na pół roku przed zmianą edycji udostepnili wszystkim graczom nowe zasady do testowania prosząc ich o komentarze. i to jest poważne podejście do klienta

ODPOWIEDZ