Tą armią jutro gram z kumplem (Lizaki)
Obaj stwierdzilismy, że zagramy niestandardowymi rozpiskami, więc to moja propozyca ;] Ja rezygnuje ze smoka, on z wypasionego oldblooda
Unnamed2500 Pts - Chaos Army
1 * Chaos Lord @ 366 Pts
General; Halberd; Sword of Might [20]; Gaze of the Gods [30]; Enchanted Shield [10]; Book of Secrets [40]
1 Daemonic Mount @ [50] Pts
1 Exalted Chaos Champion @ 265 Pts
Mark of Tzeentch; Golden Eye of Tzeentch [30]; Mirror of Knowledge [20]
1 Disc of Tzeentch @ [45] Pts
1 Chaos Sorcerer @ 176 Pts
Magic Level 2; Spell Familiar [15]; Dispel Scroll [25]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
1 Chaos Sorcerer @ 186 Pts
Magic Level 2; Power Familiar [50]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
18 * Chosen Chaos Warriors of Khorne @ 539 Pts
Halberd; Shield; FCG, Banner of Rage [50]
6 Chosen Chaos Knights @ 325 Pts
Standard; Musician; War Banner [25]
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician
5 Chaos Furies @ 75 Pts
3 Screamers of Tzeentch @ 99 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 85 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Great Weapon; Light Armour
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 8
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2494
Plan jest prosty, leci 3x shadow na magach i modle sie o lurkery, by dopchac 18 chosenów do combata. Mirror na magu, by rozpracować Slaana i resztę (gramy na tajne rozpiski) Za ostatnie 6 pkt wejdzie pewnie jakiś piesek.
2500 Chaos niestandardowy
po co ci halabarda na lordzie jak masz slome?nie uwazasz ze przydalby sie jeszcze jeden skrol jak grasz przeciwko slanowi?korniki jak dojda to bedzie sieka 16 z s5
ale musza dojsc...jak na chaos bez smoka to calkiem fajne,przydalby sie drugi rydwan w tej rozpie kosztem np furii i halabardy
napisz jak poszlo bo ciekaw jestem
pzdr
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
napisz jak poszlo bo ciekaw jestem
pzdr
w rozpie jest blad, chaos hero moze czarowac tylko wtedy jesli ma Chaos armour (i ew. barded warhorse) jak mu dasz ench. shield lub zwykla tarcze to nie moze juz czarowac, bedzie co prawda tworzyl kostki ale w twojej fazie magii nic ci to nie da (nie tyczy sie teczowcow).
dyskowiec nie ma tarczy ani zadnej broni specjalnej (halabarda, xtra hw??)
rozumiem klimat bitwy ale fast na lizaki to pewne pkt dla przeciwnika.
zgadzam sie z przedmowca, ze sloma i halabarda nie dziala razemi przydalby sie drugi rydwan.
dyskowiec nie ma tarczy ani zadnej broni specjalnej (halabarda, xtra hw??)
rozumiem klimat bitwy ale fast na lizaki to pewne pkt dla przeciwnika.
zgadzam sie z przedmowca, ze sloma i halabarda nie dziala razemi przydalby sie drugi rydwan.
Tak, halabarda to blad, ma ja dyskowiec (jak i tarcze)...
2 rydwanu nie chce, bo jeszcze nie zrobilem
Wynik: 11:9 dla Chaosu
Sporo dziwnych rzutów, ale pit of shades rzucone na slaana w oddziale kroxigorow z IFka pochlania wielkiego i 2 kroxy
. To przesadzilo o bitwie.
Choseni oczywiscie dostali Huanchiego (3 kroxy+slaan) i stegadona i sie posypali.
A co do lorda, w sumie to przy opisie masz: while wearing magical or mundane armour, co dla mnie oznacza również tarczę... ale na turnieju tym nie gram, wiec sprzeczac sie nie bede.
2 rydwanu nie chce, bo jeszcze nie zrobilem
Wynik: 11:9 dla Chaosu
Sporo dziwnych rzutów, ale pit of shades rzucone na slaana w oddziale kroxigorow z IFka pochlania wielkiego i 2 kroxy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Choseni oczywiscie dostali Huanchiego (3 kroxy+slaan) i stegadona i sie posypali.
A co do lorda, w sumie to przy opisie masz: while wearing magical or mundane armour, co dla mnie oznacza również tarczę... ale na turnieju tym nie gram, wiec sprzeczac sie nie bede.
moze magowac, jak znajdziesz mi zapis w RB mowiacy ze w zbroi nie mozesz magowac to masz u mnie gdanskieGajowy pisze:w rozpie jest blad, chaos hero moze czarowac tylko wtedy jesli ma Chaos armour (i ew. barded warhorse) jak mu dasz ench. shield lub zwykla tarcze to nie moze juz czarowac, bedzie co prawda tworzyl kostki ale w twojej fazie magii nic ci to nie da (nie tyczy sie teczowcow).
.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
bo z HoCH to juz wyraznie wynika ze mozesz, co Tigerius przytoczyl
pzdr