Filler-ogólnie

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Filler-ogólnie

Post autor: Doman- »

Czy filler to prox?
czy spotkał się ktoś że komuś potraktowano filler jako proxa?

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Nie, filler to nie prox i vice-versa. Służy jako ozdoba-wypełniacz. Prox jest jak jedną figurką zastępujesz inną. Filler to taka jakby pełnoprawna figurka, nie wiem jak to inaczej wyjaśnić. Ja się osobiście nie spotkałem z sytuacją, żeby sędziom przeszkadzał filler. Poza tym temat nadaje się bardziej do kwestii zasad, czy czegoś tam.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

to ja mam takie pytanie - czy jak wrzucę w klocek imperialnej piechoty skonwertowanego ogra ( konwersje nadające mu klimat armii - maowane takie jak reszta wojów) to to będzie prox ??
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nie, o ile to będą solidne konwersje.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Zaraz, zaraz... czy filler zastępuje normalnie modele? Czy np jak mam filler o wymiarach 60x40, to zastępuje on 6 modeli 20x20 w regimencie?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Nie, wtedy zastępuje 24 modele 10x10

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

nindza77 pisze:Zaraz, zaraz... czy filler zastępuje normalnie modele? Czy np jak mam filler o wymiarach 60x40, to zastępuje on 6 modeli 20x20 w regimencie?
tak
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Doman-
Wodzirej

zastępuje normalne modele i tu jest problem jeśli ktoś wrzuca sobie pomnik , drzewko lub coś innego może być to źle odebrane

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

pomnik, krzak itp to takie sobie filerki. dobrze żeby "uzupełniacz" wiązał się z fluffem albo klimatem jednostki i będzie git

Doman-
Wodzirej

jakieś wyczesane drzewko do eternali , pasuje :wink: :

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

gdzieś w necie widziałem oddział gobosów z drzewkiem jako filerem, gobliny się na nie wspinały i szczerzyły z pomiędzy jego gałęzi- wyglądało to rewelacyjnie.
tak naprawdę to liczy się wykonanie, jeśli ktoś włoży trochę pracy i czasu to i zwykle drzewo/plot/kamień itd. może być bardzo fajnym filerem i napewno nie będzie na turniejach uznawane za prox

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Arbiter Elegancji pisze:Nie, o ile to będą solidne konwersje.

+1

Sam od siebie dodam, ze jesli ktos zrobi fajny filler to uwielbiam je , jesli natomiast ktos zrobi, zeby zaoszczedzic na figurkach to jest wtedy dla mnie żal.pl

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

demonslayer stojący na wielkim głazie ( podstawka 40x40) w oddziale slayerów, zajmujący miejsce 4 modeli, ładnie komponujący się z resztą oddziału, to już filler czy jeszcze żal.pl ??

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Filler musi-
+mieć przynajmniej jeden model pochodzący z danego oddziału na każde t :trzy-cztery jakie zastępuje
+być utrzymany w podobnej kolorystyce i stylu
+utrzymany w klimacie danej armii(np. ork na motorze nie zbyt pasuje na filler do oddziału greatswordów)
+być zajebisty :twisted:
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

czyli się zgadza...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Grazbird pisze:demonslayer stojący na wielkim głazie ( podstawka 40x40) w oddziale slayerów, zajmujący miejsce 4 modeli, ładnie komponujący się z resztą oddziału, to już filler czy jeszcze żal.pl ??
Tak, to jest właśnie typowy filler. Skałka a na nim postać zajmująca miejsce kilku ;)

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

to już wiem jak zrobię klocek 20 WL kupując 12 ;P

filler może zajmować max 4 modele czy może 8 ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

W sumie to może zajmować ile chcesz(w ramach rozsądku oczywiście)
Byle by tylko zamiast tych 8 nie było jednego, ale 2-4.
Możesz jeszcze umieścić scenę walki, chociaż w środku oddziału może to wyglądać dziwnie.
Tu liczy się twoja wyobraźnia :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Grazbird pisze:demonslayer stojący na wielkim głazie ( podstawka 40x40) w oddziale slayerów, zajmujący miejsce 4 modeli, ładnie komponujący się z resztą oddziału, to już filler czy jeszcze żal.pl ??
Hmmm taki sredni. Ktos niedawno do galerii wklejal wielka glowe giganta, a nie stojacego slayera jako filler do oddzialu slayerow. To jest fajny filler.

Zrobic z 12 oddzial 20 - to musialby byc naprawde mega ladny filler, aczkolwiek takich duzych ja np. nie popieram.
Imho najfajniejsze fillery to takie 40x40mm (w piechocie 20mm) stojacy w drugim rzedzie.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

A moim zdaniem filler to jest ładna odpowiedz na cwaniactwo GW które sprzedaje niektóre figsy po 16 w boxie wiec nie mam nic przeciwko:)

ODPOWIEDZ