Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
2 magiczne armory?...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Powiedziałbym, że nie widzę nic nadzwyczajnego w jednoczesnym noszeniu napierśnika i hełmu...
Zasada odnosząca się do "nie łączenia" dwóch magicznych pancerzy miała raczej uniemożliwiać zakładanie na siebie zestawu dwóch hełmów czy dwóch napierśników. Niestety nie zawsze to co logiczne jest zgodne z zasadami.
Zasada odnosząca się do "nie łączenia" dwóch magicznych pancerzy miała raczej uniemożliwiać zakładanie na siebie zestawu dwóch hełmów czy dwóch napierśników. Niestety nie zawsze to co logiczne jest zgodne z zasadami.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
a ja bym powiedział że nie widze nic dziwnego w koksie ze sword of might i axe of khorne (po jednym w każdej łapce) i kilku pierścionkach z enchanted iteams założonych naraz ale zasady są jasne w tej kwesti:
jedna broń , jeden element pancerza , jeden amulet itd
jedna broń , jeden element pancerza , jeden amulet itd
T
No coż zasady to zasady... Poczekajmy na 8ed.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
mam 2 pytanka :
1. będę niedługo grał w turnieju na 2500 z spesjal bohaterami, chcem wystawić tego szmana za 190pkt. co głodem wszystkich razi na 36" na początku bitwy.. jak wypadnie na np.: kolesia na smoku to kto dostaje ziomek czy smok? a może się losuje jak w shooting'u?
2. widzieliście ten zapisek przy centigorach? że mają +1sv za to że się sami ujeżdżają? czyli GW daje +1S zgadza się? swoją drogą mają 4+ sv ,GW jest mniej potrzebnym w tym wypadku, zacznę znowu ich wystawiać, przynajmniej na okres próbny
1. będę niedługo grał w turnieju na 2500 z spesjal bohaterami, chcem wystawić tego szmana za 190pkt. co głodem wszystkich razi na 36" na początku bitwy.. jak wypadnie na np.: kolesia na smoku to kto dostaje ziomek czy smok? a może się losuje jak w shooting'u?
2. widzieliście ten zapisek przy centigorach? że mają +1sv za to że się sami ujeżdżają? czyli GW daje +1S zgadza się? swoją drogą mają 4+ sv ,GW jest mniej potrzebnym w tym wypadku, zacznę znowu ich wystawiać, przynajmniej na okres próbny
Jasiuu: Normalnie przyznałbym ci racje ale zwróć uwage że mówimy o sytacji w której gra sie z Warhoffem. Corowy oddział z MR(2) gdzie każdy ma 2 ataki z 5 Ws i 5 S(opcjonalnie z przerzutami) ma 1/3 szansy na stubborna na 8 ld. Takie centigory to już taka kpina nie jest
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Co do tego slugtongue to przydaloby sie uscislic jak to zadziala , ja bym wliczal potworka jako osobna jednostke ,szczegolnie ,ze jezdziec moze zejsc na jakies 33% od tego odrazu
Co do centigorow , szkoda ,ze nie maja W2 (wkoncu to jezdziec+kon...) ,i dziwne tez ,ze inicjatywe maja tak niska (pewnie przez mozliwosc +2 by drunken ,zenada lekka). Nie oplaca sie im brac GW , skoro spearami szarzujac maja +1S (chociaz przy tej inicjatywie to i tak kupa , trzeba liczyc ze dzieki 2 atakom uda im sie odrazu zjechac przeciwnika) , dodatkowa zaleta to S&S na S5 oraz ten dodatkowy special champion
Co do centigorow , szkoda ,ze nie maja W2 (wkoncu to jezdziec+kon...) ,i dziwne tez ,ze inicjatywe maja tak niska (pewnie przez mozliwosc +2 by drunken ,zenada lekka). Nie oplaca sie im brac GW , skoro spearami szarzujac maja +1S (chociaz przy tej inicjatywie to i tak kupa , trzeba liczyc ze dzieki 2 atakom uda im sie odrazu zjechac przeciwnika) , dodatkowa zaleta to S&S na S5 oraz ten dodatkowy special champion
WFB playing since 1994
za 155 ptk, imho nie opłaca się,
szkoda, że bestie nie mają speciali pokroju WoCh np tego troll kinga, ogólnie kiepsko z magicznymi przedmiotami na tych herosach beastmeńskich ale w całym booku jest lipa
co do szamana to jak dla mnie losujesz jak shooting, zasięg 36 cali więc da się przed tym schować
szkoda, że bestie nie mają speciali pokroju WoCh np tego troll kinga, ogólnie kiepsko z magicznymi przedmiotami na tych herosach beastmeńskich ale w całym booku jest lipa
co do szamana to jak dla mnie losujesz jak shooting, zasięg 36 cali więc da się przed tym schować
Mam prośbę czy mógłby ktoś podać linka do aktualnego refernce sheeta bestmenów. Na stronie GW jest refsheet jest nieco nieaktualny:( ewentualnie jakiś skan z armybooka. W majowy weekend zapowiada sie wyjątkowo nerdowato i beastmeni zagoszczą na stole i absolutnie nie wiem czego się po nich moje ogry mogą spodziewać
Z góry dziękuje
Brzuchacz
Z góry dziękuje
Brzuchacz
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
WFB playing since 1994
- Jacek_Azael
- Masakrator
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
też się nad tym zastanawiam, wydaje się że działa bo nie pisze że bohaterowie tylko postacie, a czempioni są postaciami ale nie bohaterami... generalna różnica to taka że nie mogą wyjść z oddziału
Możesz.