Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Zwolin
Falubaz

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Zwolin »

a co z pochodzeniem lordów/nobli ?
bo jakoś mi się nie wydaje by ci z Saphery i z Caledoru mieli takie same geny
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ja pierd*le...

wish listy gdzie indziej!
Sam spam, weżcie się opanujcie.
I blagam, nie piszcie w kólko to samo w innych slowach (Zwolin)

Każdy następny post, nie będący jakąś plotką leci w kosz.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

myślicie że ten gryf to będzie nowy model Elthariona? W sumie jest jedynym niedostępnym w sklepach spec herosem.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Ice-T pisze:myślicie że ten gryf to będzie nowy model Elthariona? W sumie jest jedynym niedostępnym w sklepach spec herosem.
wątpię, wszak do zestawów początkowych nie rzucają herosów imiennych. tak mi się wydaje, za długo w WFB nie gram
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

poczekajmy na konkrety, Kosa ma racje - nie piszmy tutaj naszych marzen i zyczen.

@Ice-T - watpie aby to byl Eltharion, w starterze skull passa nie bylo lordow, to bedzie podstawka do rozpoczecia przygody z WFB na male punkty (ok.800 ptk). jednak powinni dodac tam jakies bitzy ktore to umozliwia :) Jednak jesliby mieli wypuscic elthariona (gdyz jesli daja hero na gryfie w starterze, watpie by finansowo oplacalo im sie elthariona robic), zrobia go w osobnym pudeleczku (kasa kasa kasa).

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Wszyscy wiemy jaka jest prawda o Eltharionie a pamięć o nim przetrwa. Propaganda i zakłamanie próbuje przyćmić chwalebną historię elfa i zatuszować wszystko.

To akurat mnie dziwi niesłychanie że cofneli HElficki fluff, pozatym nie zmienił się od 5 ed.
Teraz czekam aż wydadzą (moze kiedyś) ksiażki BL o Alith Anarze (po polsku) bo teraz jestem w trakcie Defendrs of ulthulan i ciężko się przez to brnie (jednak bujny angielski to nie taka prosta sprawa)
Może w starterze będzie jakaś w miarę ciekawa historyjka...

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

65 euros (£55?)

5 silver helms
15 spearmen/sea guard(?)
Hero on Griffon
mage
10 archers
chariot!?!

Skaven
40 clanrats
2 weapon teams
2 characters
Rat ogre with what translated as a warp cannon??

Widzieliście :D?
Całkiem fajny zestaw za 260 zł, szczególnie że kupców na te parszywe małe szczury jest dużo :P A do tego jeszcze zasady. Swoją drogą przyzwoicie da się kogoś nauczyć grać na czymś takim bo wykorzystuje się wszystkie fazy , mam potworka, maga, chariota (jakby był LCh to bym kupił kurde 2 startery), kawe, łuki, włócznie. PozdrO.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zestaw dobry dla początkujących, ale starszym graczom raczej się nie przyda (chyba, że zrobią jakieś zajebiste zasady dla nobla na gryfie, wtedy może ktoś by się skusił)

Dziwi mnie co innego. Przecież HE i szczury według flufu walczyły ze sobą tylko jeden raz! Cala reszta to były pojedyncze ataki skrytobójcze. Dlaczego więc wybrano akurat te armie?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

może to przez mój krótki staż, ale czy siły HE nie są wyraźnie silniejsze w tym zestawie? nie licząc oczywiście chariota, bo to oczywista ściema
swoją drogą ciekaw jestem modeli SH. zakładając że zrobią ten zestaw na podobieństwo skullpassa to modele powinny być właściwe gotowe do gry, bez wycinania i klejenia. ale skoro zrobili tak trolla to pewnie sobie poradzą
oby lepiej niż z trollem #-o
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Havelock pisze:może to przez mój krótki staż, ale czy siły HE nie są wyraźnie silniejsze w tym zestawie?
:)
Havelock pisze:swoją drogą ciekaw jestem modeli SH. zakładając że zrobią ten zestaw na podobieństwo skullpassa to modele powinny być właściwe gotowe do gry, bez wycinania i klejenia. ale skoro zrobili tak trolla to pewnie sobie poradzą
oby lepiej niż z trollem #-o
Wypluj to! SH i tak są paskudni, a jak nie będzie możliwości konwersji, będzie jeszcze gorzej :?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wypluj to! SH i tak są paskudni, a jak nie będzie możliwości konwersji, będzie jeszcze gorzej
Ja wierzę, że będą dużo ładniejsi. Modele ze skull passa czy assault on the black reach są bardzo ładne i spokojnie można je wystawiać. Czego by nie dali, to i tak będzie lepsze od starych SH i spearelves
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Wydaje mi się że rydwanowemu konikowi dorobią barding (lub nie) i wsadza na niego jeźdźca myślę że w miarę przyzwoitego.

Ja kupię chyba ze 4 startery a cały crap sprzedam (albo wezmę je z kimś na spółkę)

Co do spearów myślę że gorszych zrobić nie mogą... obecne mają drzewo w ręku a nie włócznie i wyglądają jak jakieś paździerzyki z MC'a
Już lepiej prezentują się 5ed jeśli ładnie się ich malnie, da FCG metalowy to prezentują się przyzwoicie. BTW metalowy FCG z gościem w Dragon armourze i spearą cudowny(ma ktoś może jego fotki), nie mówiąc o championie z rogami jelenia :D

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Ice-T pisze: Ja kupię chyba ze 4 startery a cały crap sprzedam (albo wezmę je z kimś na spółkę)
odkupie jeden mały podręcznik :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja kupię chyba ze 4 startery a cały crap sprzedam (albo wezmę je z kimś na spółkę)
Ja pewnie chętnie nabędę skaveny - do HE potrzebuję już tylko klonów z V edycji.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

spoko jak bedzie możliwość kupowania (jakieś preordery) to na pewno dam znać. Jeżeli chesz Kuba to możemy się spokojnie poskładać, ja wezmę HE ty Skaveny reszte niepotrzebną się sprzeda. (chociaż kostek, templetów itp nigdy nie mało)

Paku
Oszukista

Propo, jeżeli to wszystko prawda co piszą w plotkach, to 25% herosów na 2250 nie zaboli nas :P

bo, gdyż, ponieważ (jeżeli plotki od magii są true)
Arcy + BoH, caddy = 500 pkt, a kostek generuje się 2D6 + 2 od arcy + d3 od maga to ciśniemy w najgorszym wypadku 1 raz z 5 kosci a w najlepszym 3 czary z 17 :P

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

poprawka, 4 czary z 17, pamiętaj o limicie 5PD na casta
no i jeszcze wybieranie czarów

2k6+2 za arcy +1 za maga + k3 za BoS 8) = 2+2+1+1=6 lub 12+2+1+3=18
tak czy siak kosmos przy IF na dubletach
nie wim czy najlepszą magią nie zrobi się Heven
2 pioruny, kometa i 4+ ward
a ma podobno dojść nowy czar i różne "poziomy" rzucania tych słabszych
problem będzie z miscastami
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Paku
Oszukista

Takie coś znalazłęm:

Heres wanting:
New Swordmasters, less static
Spearmen could use a revamp, aiming towards old Seaguard models
I am in agreeance that the archers would do well with new models
while i like the White Lions, they feel a little too Roman imo.

Może ktoś pogrubione wyjaśnić bo nie grałem SeaGuardsami, w V i VI edycji.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

W wolnym tłumaczeniu gościu stwierdza to o czym wiedzą wszyscy, czyli że spearmanom przydałoby się małe odświeżenie w postaci nowych modeli wzorowanych na starych metalowych seaguardach :wink:

Awatar użytkownika
Tral
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Tral »

Paku pisze:65 euros (£55?)

5 silver helms
15 spearmen/sea guard(?)
Hero on Griffon
mage
10 archers
chariot!?!

Skaven
40 clanrats
2 weapon teams
2 characters
Rat ogre with what translated as a warp cannon??

Widzieliście :D?
Całkiem fajny zestaw za 260 zł, szczególnie że kupców na te parszywe małe szczury jest dużo :P A do tego jeszcze zasady. Swoją drogą przyzwoicie da się kogoś nauczyć grać na czymś takim bo wykorzystuje się wszystkie fazy , mam potworka, maga, chariota (jakby był LCh to bym kupił kurde 2 startery), kawe, łuki, włócznie. PozdrO.

czy to jest już potwierdzone ???

ODPOWIEDZ