Salwa z Boltera Turniej 2700pts 09.05.2010 SPECIAL CHARACTER
Re: Salwa z Boltera Turniej 2700pts 08.05.2010 SPECIAL CHARACTER
skończmy oftop.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
2700!!!!!!!!!! dużo pkt. co bestiami tam wsadzić przecie to masakra
eeh... zobaczymy co da się zrobić ale tego będzie dużo, a dużo
normalnie aż się trochę grać odechciało
no nic może dam rade...
pozdrawiam
eeh... zobaczymy co da się zrobić ale tego będzie dużo, a dużo
normalnie aż się trochę grać odechciało
no nic może dam rade...
pozdrawiam
- Khuman
- Ciśnieniowiec
max 350 ale wystawiam za 325 do tego 2 herosów po 200 i 190 caddy 125 specjalny centigor 155 i zastanawiam się nad specjalnym ungoerm 75... co do ungora to ma taką zasadę że na początku każdej fazy zdaje ld jak zdam ma bonusy to wali a jak nie zna ma 1lvl lora besti zajmuje PD ?
najbardziej martwi że w proxach się nie zmieszczę i razorgorów nie wystawię
najbardziej martwi że w proxach się nie zmieszczę i razorgorów nie wystawię
- Khuman
- Ciśnieniowiec
jeszcze raz napiszę bo nie mam jak wysłać, więc:Dmtrij pisze:wyśłij mi jegozasady tak normalnie, zeby zrozumiał o co Ci chodzi...
na początku każdej tury własnej muszę znać LD jeśli zdam dostaję +2 WW i +1S a jak nie zdam dostaję 1 lvl i losuję czar z lora bestii... i tyle jego specjalnych zdolności
czy wiadomo już coś na temat czasu przeznaczonego na 1 bitwę bo po ostatniej parówce stał się to nieco drażliwy temat? mimo że będzie grała 1 osoba a nie 2 to jednak trzeba to wszystko ogarnąć a jak już się zaczną deklaracje z maszynek albo szachy podczas ruszania to 1 tura może trwać nawet 20 min u jednego gracza.. :/
poza tym co z graczami którzy wystawią tanich speciali albo poprostu przyjdą bez nich, pytam w kontekście stołów 48x48 na 2700 po 1 stronie... czy to nie jest za mało trochę? tłoczno będzie na stole i maszynki będą mogły wogóle nie rzuciać artyleryjkami bo gdzie by nie zniosło to i tak jakiś cel trafią a jeszcze lepiej jak trafi mi klopa w jazdę która spanikuje mi pół armii podczas ucieczki bo nie będzie jak się zasłonić a każdy następny uciekający klocek coś spanikuje... nie chcę być marudny i wiem że tam może nie być warunków ale czy nie lepiej by było zmniejszyć ilość graczy ale za to rozszerzyć stoły?
poza tym co z graczami którzy wystawią tanich speciali albo poprostu przyjdą bez nich, pytam w kontekście stołów 48x48 na 2700 po 1 stronie... czy to nie jest za mało trochę? tłoczno będzie na stole i maszynki będą mogły wogóle nie rzuciać artyleryjkami bo gdzie by nie zniosło to i tak jakiś cel trafią a jeszcze lepiej jak trafi mi klopa w jazdę która spanikuje mi pół armii podczas ucieczki bo nie będzie jak się zasłonić a każdy następny uciekający klocek coś spanikuje... nie chcę być marudny i wiem że tam może nie być warunków ale czy nie lepiej by było zmniejszyć ilość graczy ale za to rozszerzyć stoły?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
48x48 to nie tak mało dla bertki popatrz na bestie gdzie chcesz nie panikować z 8ld na generale
wydaje się że się czasowy wyrobimy w 2.30 godz na grę bez przesady chłopaki troszkę sprężenie to nie gra towarzyska
co do szachów tylo tam masz ograniczone pole manewrowości i kombinacji nie jest tak dużo jak w wfb np.: brak magi itp. pozatym tam w jednej turze ruszasz 1 pionkiem a jak go dotkniesz to nie ma odwrotu fajna gra tak po za tym miej stresu
wydaje się że się czasowy wyrobimy w 2.30 godz na grę bez przesady chłopaki troszkę sprężenie to nie gra towarzyska
co do szachów tylo tam masz ograniczone pole manewrowości i kombinacji nie jest tak dużo jak w wfb np.: brak magi itp. pozatym tam w jednej turze ruszasz 1 pionkiem a jak go dotkniesz to nie ma odwrotu fajna gra tak po za tym miej stresu
Sorry Kuman, ale policz sobie ile chłopów i lanc wchodzi na 2700 punktów.
Sorry, nie zauważyłem, że ty nie piszesz o Bretce a o jakiejś pani Bertce. Sorry
Co do stołów, to jak graliśmy turniej na 1999 punktów, to ludzie skarżyli mi się, że stoły za małe. A Wy gracie na 2700? OMG!
Nie no, nie ma to tamto, ale to fatalny pomysł. Nie pomieścicie się. Thomas ma 100 % racji. A takie biedne orki czy szczury to w ogóle.
@ Kuman: Porównywanie szachów do wfb to jakis żart. A jeszcze większym żartem jest stwierdzenie, że podczas szachowej gry jest mniej stresu. I w ogóle szachy to gra królów i nie porównuj ich prosze do plastykowych ludeczków
Sorry, nie zauważyłem, że ty nie piszesz o Bretce a o jakiejś pani Bertce. Sorry
Co do stołów, to jak graliśmy turniej na 1999 punktów, to ludzie skarżyli mi się, że stoły za małe. A Wy gracie na 2700? OMG!
Nie no, nie ma to tamto, ale to fatalny pomysł. Nie pomieścicie się. Thomas ma 100 % racji. A takie biedne orki czy szczury to w ogóle.
@ Kuman: Porównywanie szachów do wfb to jakis żart. A jeszcze większym żartem jest stwierdzenie, że podczas szachowej gry jest mniej stresu. I w ogóle szachy to gra królów i nie porównuj ich prosze do plastykowych ludeczków
- Khuman
- Ciśnieniowiec
ehh... czepianie się po za tym bierzesz króla i jedziesz z 2 dużymi lancami grali do przodu... a chłopy nie panikują rycerzyKarczmarz pisze:Sorry Kuman, ale policz sobie ile chłopów i lanc wchodzi na 2700 punktów.
wcale nie mówiłem że nie ma racji a pomieścić się pomieścimy tylko różnica z manewrowością a generał powinien być gotowy na wszystkoKarczmarz pisze: Co do stołów, to jak graliśmy turniej na 1999 punktów, to ludzie skarżyli mi się, że stoły za małe. A Wy gracie na 2700? OMG!
no cóż wcale nie porównuję obu gier ( po za tym nie zacząłem tej metafory ), dalej uważam że jest miej stresów jeździłem na zawody z szachy, a co do porównania że jest grą królów kiedyś może i tak ale teraz każdy pesant może w to grać przesadzasz jak zwykle zrelaksuj sięKarczmarz pisze:@ Kuman: Porównywanie szachów do wfb to jakis żart. A jeszcze większym żartem jest stwierdzenie, że podczas szachowej gry jest mniej stresu. I w ogóle szachy to gra królów i nie porównuj ich prosze do plastykowych ludeczków
na 2700 jest niewiele więcej ludzików niz na 1999, zwlaszcza OPEN! Ludzie po to ida na taki turniej, żeby raz w roku poużywać sobie special lordów/hero/championów, mysle, że nawet punkty ligowe nie są aż tak wazne, by zagrać inaczej. Niemnien jednak jestem w stanie zrozumieć że po tym poście parę osób przyjdzie na turniej z mocnymi rozpami bez speciali tylko po to by mi udowodnic i narzekać.Stoły:48x48 LUB 60x48 (zależy od ilości osób)
nic to. Jak cos to mam KRS pod reką:)
P.S
Nastepny offtop bedzie zgłaszany do moda
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
@Kuman: Ja się nie czepiam, a jedynie komentuję. To ty traktujesz każy post w twoją stronę jako czepianie się
. A grale są 0-1, tak dla twojej inforamcjii.
@Dymitr: Fakt, nie zauważyłem większych stołów w regulaminie. Sorry
No to tyle z czepiania się
@Dymitr: Fakt, nie zauważyłem większych stołów w regulaminie. Sorry
Wiesz, grac to sobie może i każdy, ale czy zdoła wygrac?no cóż wcale nie porównuję obu gier ( po za tym nie zacząłem tej metafory ), dalej uważam że jest miej stresów jeździłem na zawody z szachy, a co do porównania że jest grą królów kiedyś może i tak ale teraz każdy pesant może w to grać przesadzasz jak zwykle zrelaksuj się
No to tyle z czepiania się
- Khuman
- Ciśnieniowiec
komentuję, który jest komerażem czepialskim jeśli byś czytał dokładniej byś wiedział o co mi chodzi... nie beż wszystkiego tak na serio... wyluzuj gorzej z Tobą? chcesz pogadać to na prvKarczmarz pisze:@Kuman: Ja się nie czepiam, a jedynie komentuję. To ty traktujesz każy post w twoją stronę jako czepianie się
a Grale z królem nie mają 0-1, dlatego jest fajniutki
pozdrawiam
Niestety mam smutną wiadomość dla wszystkich,
Chaos Dwarfs nie przyjdą a przynajmniej nie przyjdą pod moją komendą.
Niestety będę w tym czasie poza miastem na Komunii Kuzynki -.-
Chaos Dwarfs nie przyjdą a przynajmniej nie przyjdą pod moją komendą.
Niestety będę w tym czasie poza miastem na Komunii Kuzynki -.-
Strategikon 2010:
Gasior pisze: najlepszy tekst opisujacy rowniez bardzo przyjemna bitwe z Dimitrim i Tomkiem powiedział fisch - "czułem się jakbym grał w warhammera a oni w 40k. Ja na nich z łukiem i mieczem a oni z bolterów i jakiś dział"