Beastmen Tactica by GW
Moderator: Dibo
Beastmen Tactica by GW
WFB playing since 1994
prawdę mówiąc mam ten nr WD, przeczytałem to od deski do deski tak samo jak inne tactici z ostatnich kilku miesięcy i prawdę mówiąc uważam, że ten dział to bullshit.
To co oni prezentują to czysto marketingowa zagrywka nie mająca nic wspólnego z tworzeniem realnego zagrożenia dla przeciwnika. Nie gram beastmenami i ani razu nie miałem z tą armią styczności (coż trochę niszowa jest), ale jak widzę, że w rozpisce na 2000+ 1 szaman 2 levelowy to jest "heavy magical support" czy jakoś tak to gdzieś było to coś tu jest nie halo
Tak z innej beczki nieco. Te ich raporty bitewne to też dobre jaja marketingowe Ciekawe czemu nigdzie nie ma tak wyczesanych jednostek z podręcznika jak Jabber czy Cygor czy inne tam Ghorgony.
To co oni prezentują to czysto marketingowa zagrywka nie mająca nic wspólnego z tworzeniem realnego zagrożenia dla przeciwnika. Nie gram beastmenami i ani razu nie miałem z tą armią styczności (coż trochę niszowa jest), ale jak widzę, że w rozpisce na 2000+ 1 szaman 2 levelowy to jest "heavy magical support" czy jakoś tak to gdzieś było to coś tu jest nie halo
Tak z innej beczki nieco. Te ich raporty bitewne to też dobre jaja marketingowe Ciekawe czemu nigdzie nie ma tak wyczesanych jednostek z podręcznika jak Jabber czy Cygor czy inne tam Ghorgony.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
żałosne te taktyki - zakładają że przeciwnik gra klockami piechoty, nie rusza się, czeka az wyjdzie ambusz, daje nam podejść, po czym pozwala sie zaszarzowac od frontu i tylu ambuszerami jednocześnie.
Idź pan w h*j panie kelly z takimi poradami - w polsce na masterze dostalbys 5x maske.
Idź pan w h*j panie kelly z takimi poradami - w polsce na masterze dostalbys 5x maske.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Odpuściłem sobie czytanie tych taktyk po ujrzeniu giganta w armii.
generalnie do koleś chyba zakłada że rzuca same 6 ( amush) a taktyka przeciwnika jest naprawdę imponująca (nie widzę że mam klocek na plecach). To są super uber taktyki przestałem czytać po ....bla bla bla musisz mieć Khazraka bo jest super ołsom...
Kolejną fajową taktyką jest dawanie jednemu tylko magowi na 2000 skrola i fetysza coby pocisk który wejdzie zamiótł wszystko.
Czemu nie zapodają taktyki jak skołować Ghorgonę z butelki po piwie i 4 spinaczy i 5 złotych
Kolejną fajową taktyką jest dawanie jednemu tylko magowi na 2000 skrola i fetysza coby pocisk który wejdzie zamiótł wszystko.
Czemu nie zapodają taktyki jak skołować Ghorgonę z butelki po piwie i 4 spinaczy i 5 złotych
Daja takie figurki jakie istnieja proste , tak samo jak te raporty z wh40k przedstawiajace zazwyczaj armie , ktorych AB dopiero co wyszedl czy tez nowe figurenki
Co do rozpisek to jak czytalem zagraniczne fora to oni tam tak grywaja na 1 , max 2 magach , to w PL jest takie "zboczenie" ,zeby miec wielu shamanow z DS-ami itd
Co do rozpisek to jak czytalem zagraniczne fora to oni tam tak grywaja na 1 , max 2 magach , to w PL jest takie "zboczenie" ,zeby miec wielu shamanow z DS-ami itd
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
zgadzam się z opinią po wyżej... dawno temu jak jeszcze istniała horda chaosu i grałem na czystymi demonami Khorna ( przypomnę tylko o frenzy i braku warda na magię ) szkoda że dużo sprzedałem ale pomijając ten fakt wylądowałem w Niemczech na ich turnieju w Monachium i zająłem 5 albo 4 miejsce nie pamiętam dokładnie... a rozpy mieli tak fanowe że szczęka mi opadała, czasem wydaje mi się że jak polak nie zajmie przynajmniej miejsca w top 5 to o pomstę do boga idzie naprawdę można grać klimatycznymi rozpiskami i grywalnymiCAR2N pisze:Daja takie figurki jakie istnieja proste , tak samo jak te raporty z wh40k przedstawiajace zazwyczaj armie , ktorych AB dopiero co wyszedl czy tez nowe figurenki
a niedawno były taktyki dla demonów - mam nawet fotke moge wrzucić jak chcecie ; ]
przykładowa rozpiska demonów : Bloodthrister - full wypas , 3x herald tzeentcha z master of sorcery , 3 x horrory ,4xpsy 2x fiendy slanesha : ] komentować rozpisek nie będę bo żal strzępić języka
przykładowa rozpiska demonów : Bloodthrister - full wypas , 3x herald tzeentcha z master of sorcery , 3 x horrory ,4xpsy 2x fiendy slanesha : ] komentować rozpisek nie będę bo żal strzępić języka
T
- Khuman
- Ciśnieniowiec
postrzępię język same rarytasyJasiuuu pisze:a niedawno były taktyki dla demonów - mam nawet fotke moge wrzucić jak chcecie ; ]
Heh ja pamietam jak kolega chcial kupic bloodzia (za czasow 4 edycji , pkt byl wart sporo) ,ale zrobilem przegietego krasio lorda z takim toporkiem ,ze w 1 turke mogl go sciac , i sie kolega rozmyslil
Na turniejach powinny byc ograniczenia magow np na 2tys - 1 mag , na 3tys - 2 magi max , wtedy jest fun ,ze mozna sobie powalczyc heroskami czy zwyklymi jednostkami.
Zabawnie jak dadza limity 25% na herosow , i taki vermin lord skavenski wart 500pkt zajmie wszystko
Na turniejach powinny byc ograniczenia magow np na 2tys - 1 mag , na 3tys - 2 magi max , wtedy jest fun ,ze mozna sobie powalczyc heroskami czy zwyklymi jednostkami.
Zabawnie jak dadza limity 25% na herosow , i taki vermin lord skavenski wart 500pkt zajmie wszystko
WFB playing since 1994
Uśmiałem się A jego taktyki to jeden wielki bullshit
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
a co do tych taktyk przypomiało mi się taktyka z DE wysyłanie lorda z execotur axe z steed of shado... może beastlorda wysłać z +3S, giftem do SV i hełmem... co wy na to ? tylko trzeba liczyć że 3 szamanów to mus
I co taki koleś zrobi? Zesra się pod smoka a potem tamten go zje?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Tylko, że nie każdy ma smokolorda w armiiCAR2N pisze:Heh ja pamietam jak kolega chcial kupic bloodzia (za czasow 4 edycji , pkt byl wart sporo) ,ale zrobilem przegietego krasio lorda z takim toporkiem ,ze w 1 turke mogl go sciac , i sie kolega rozmyslil
D3 combat kończy się po szarży. Bez sensu jest taki koleś.