EMPIRE [done] - rev: 07.07.2007

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

EMPIRE [done] - rev: 07.07.2007

Post autor: dead »

Zaczne od Pistoliersow ... wczesny WIP pare koni rozpoczete ... konwersja rowniez ... czekam caly czas na metaliki reaperowe ... i sie chyba nie doczekam bo reaper jak zawsze w kulki leci ^^" ...

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

komenty i sugestie mile widziane :D pozdro
Ostatnio zmieniony 7 lip 2007, o 16:33 przez dead, łącznie zmieniany 12 razy.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

a dyskretną reklamę Lays'ów wychaczyliście?

ten szary jest w jabłka?(taki patern koński)

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

no fajnie tylko co tu oceniac?

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

Post autor: PoNuRy »

fajne konie ^^ bardzo mi sie podobają jak je malowałeś?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Fajne konwersje, jedyne do czego mogę sie przyczepić to pistolet w lewej ręce tego z repetówkami na pierwzym szdjęciu (ciut nienaturalna). ładne konie, całośc zdecydowanie na plus.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

spoko ale tu naprawde nie wiele jest zmienione ]:->
choc wiem ze ciezko metal sie piluje

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

tyle na razie wczoraj zachlalem pale i nie pomalowalem nic wiecej :-. teraz mam kaca i malowanie bedzie udreka ;) nic moze cos jeszcze dzis mazne a moze bede tylko sklejal i podkladowal ... a tak swoja droga to mniejwiecej taki poziom beda trzymaly koniki

pozdro

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

malowanie bardzo łądne, ale: jak on sięgnie w biegu/walce po pistolet do tyłu?? Olstra znajdują się przy końskiej szyi....A tak dziwnie wygląda.

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ten twój styl idealnie pasuje do koni :D

bardzo ładnie póki co

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

dedzik nie zalepiles szpary przy glowie konia co widac na 3 zdjeciu :P
a tak to fajne kolorki
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kolejny etap moich prac ... koniki bardzo szybko sie maluje wszystko malowane na mokro dlateog nie widac przejsc ... malowane na mokro i mieszane na koniach farby :D bardzo mi sie podoba takie malowanie i barzdo szybkie ono jest ... na kazdym kucyku zstosowalem od 2 do 3 kolorow ktore ze soba mieszalem ... mam nadzieje ze efekt jest niezly

Obrazek

no i cala ekipa zdjeta z kucow ... dorobilem jeszcze kolesia bez kasku ... reszta wyglada tak jak na pierwszych fotach ...

to tyle na dzien dzisiejszy
PS konie byly w tak kiepskim stanie ze musialbym poswiecic cale wieki aby zalatac to usunac jeszcze pare nadlewek ... i tak sporo tam gsu wpakowalem i nadlewek usunalem ... dostalem je sklejone nieobrobione z dodatkiem farby ze zle naloznonym podkladem itp wiec zrobilem sporo ...

pozdro

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Wszystko cacy, naprawdę ładne , ale przyklej olstra przed jeźdźcami, nie za nimi - będzie realistycznie...

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

sztandary empire - w sumie wiekszosc prac jest zakonczona nad cala armia ale czekam na finisz coby od razu za jednym zamachem pokazac ...
teraz na pierwzsy rzut ida sztandary :
BSB - osobiscie chyba jeden z moich najlepszych banerow w zyciu ;)
Obrazek
Obrazek
poprawki zameczku beda ale to drobiazg

Wilk - nie prezkonuje mnie on ale klient chcial wilka a ja mimo jakis tam zdolnosci nie umialem zbytnio nasmarowac futra wilka ;) minimalne poprawki beda ale nic wiecej
Obrazek
Obrazek
poprawki zameczku beda ale to drobiazg rowniez naprostuje ksiezyc bo chmurka niewidoczna ...

Pantera - kolejny fajny banerek nawet mi sie podoba ...
Obrazek
Obrazek
poprawki zameczku beda ale to drobiazg ;) glownie chodzi tu o poprawienie tak na predce robionych drzwiczek i to akurat sie tyczy wszystkich 3 tylow banerow ...

Swoja droga bardzo mi sie podoba malowanie ognia i mam nadzieje ze dosc realistycznie sie on prezentuje ... niestety zdjecia z wymuszonym fleszem stad niebieski ostro zbladl normalnie jest bardziej zywy ... ale tak dziala flesz na wiekszosc farb riperowych ... druga strona banerow miala byc schematyczna wiec nie moglem wymyslec jakiegos mega wzoru dlatego jest dosc prosta i malo czasochlonna ale mialabyc jednolita aby armia byla spojna ... jeszcze czeka mnie napisanie cos na banerku bsbka ale to juz zostawiam zleceniodawcy ^^" (przyjemnie mi sie malowalo i stwierdzam ze wreszcie moglem pokazac troche umiejetnosci :D) ... acha BTW ten baner od bsbka jest przerysowaniem baneru z 40k od Vostroyan Firstborn ale z dodaniem paru elementow tak gratis ;) - ogien i takie tam ... opinie mile widziane ...

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

bsb bardzo fajni ale wracajac do pistoliersow a konkretnie do konikow. olstry sie jmo zabardzo zlewaja z konmi daj pistoletom czarne kolby albo ciemno brazowe i zlote lub metaliczne wykonczenia. olstry mozesz zrobic cos na ksztal pokrytych materialem np czerwonym i obitych metalowymi plaskownikami

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

banery są świetne :shock:

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

strasznie dziecinne i smieszne ale szacun. mnie najbardziej podoba sie wilk właśnie :D

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

banerki naprawde świetne :wink:
BSB według mnie najfajniejszy

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Roman Lord of the Druchii pisze:strasznie dziecinne i smieszne ale szacun. mnie najbardziej podoba sie wilk właśnie :D
nie wiem co w nich dziecinnego ;) - baner panter - strona GW baner BSB - figsa GW jedynie wilk wzglednie mojego autorstwa ... reversy z middenheimem owszem moga zdeka smieszyc ... ale sa zachowane w klimacie "epoki" czytaj w sredniowieczu np banery strasznie proste byly ... nie wiem mnie tam nie smiesza ;) poza wilkiem ofc ;) - bo wyglada torche jak jakis niedziedz :D

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

Pistolierzy mi sie podobają (znaczy konie na razie), sztandar panter - fajny, sztandar z wilkiem - dosyć kiczowaty - taki trochę, nie obraź się, 'jeleń na rykowisku' :wink:. BSB mi się nie podoba - figurka zbyt chaotycka, zwłaszcza rumak (jeźdźca kiepsko widać), sztandar z aniołem, szkieletem i ogniem imho w ogóle nie jest w klimacie ani middenheim, ani średniowiecza... Natomiast rewersy sztandarów, z zamkiem - są bardzo fajne wszystkie. Z mojej strony mogę tylko dodać, żebyś skończył podstawki, bo figurki strasznie dużo bez nich tracą. Powodzenia w dalszych pracach nad armią :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

konie wygladaja calkiem spoko. ale sztandary cienko... :( wygaldaja jak gdybys je ylkowydrukował z kompa. neima w nich tego... teogo czegos. popracuj nad nimi ;)

ODPOWIEDZ