Lueviel's Lizardmen
Moderator: Ziemko
Lueviel's Lizardmen
Witam wszystkich Saurusów!
Długo nie mogłem się zdecydować, by wrzucić zdjęcia moich figurek...w końcu się przemogłem Zabawa z niebieskim to dla mnie całkiem nowe doświadczenie...
Starałem się osiągnąć ładny, schludny TableTop. Co z tego wyszło? Na początek Skinki:
Hordowo:
Solo:
Z takim malowaniem nie będzie wstydu na turnieju
Długo nie mogłem się zdecydować, by wrzucić zdjęcia moich figurek...w końcu się przemogłem Zabawa z niebieskim to dla mnie całkiem nowe doświadczenie...
Starałem się osiągnąć ładny, schludny TableTop. Co z tego wyszło? Na początek Skinki:
Hordowo:
Solo:
Z takim malowaniem nie będzie wstydu na turnieju
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, o 23:06 przez Lueviel, łącznie zmieniany 1 raz.
WFB: Ogre Kingdoms
Technicznie tabletop uzyskales.
Natomiast podstawki - ok mozesz sie bronic, ale one niestety na schludnie zrobione nie wygladaja.
Duzo lepiej byloby, gdybys najpierw zrobil piaskiem cale podstawki , pomalowal i dodatki dorobil juz na piasek w postaci np. static grassu.
No i imho najwiekszy mankament - to jeden oddzial ,a kazdy ma inny kolor lusek , grzebieni - totalnie to do mnie nie przemawia jako zwolennika armii w jednych kolorach.
Natomiast podstawki - ok mozesz sie bronic, ale one niestety na schludnie zrobione nie wygladaja.
Duzo lepiej byloby, gdybys najpierw zrobil piaskiem cale podstawki , pomalowal i dodatki dorobil juz na piasek w postaci np. static grassu.
No i imho najwiekszy mankament - to jeden oddzial ,a kazdy ma inny kolor lusek , grzebieni - totalnie to do mnie nie przemawia jako zwolennika armii w jednych kolorach.
Macie rację - popracuję nad podstawkami. Faktycznie, teraz jak tak patrzę to wyglądaja średnio...
Co do barw - moja wizja jest taka, że skinki mają różnokolorowe łuski, a saurusi w oddziale będą mieli już takie same barwy. Wydaje mi się, że do Lizardmenów takie kolory pasują...starałem się, żeby każdy skink był inny To kwestia gustu i w tym elemencie jestem w mniejszości
Co do barw - moja wizja jest taka, że skinki mają różnokolorowe łuski, a saurusi w oddziale będą mieli już takie same barwy. Wydaje mi się, że do Lizardmenów takie kolory pasują...starałem się, żeby każdy skink był inny To kwestia gustu i w tym elemencie jestem w mniejszości
WFB: Ogre Kingdoms
Kwestia gustu i owszem, ale na stole bedzie to sie prezentowalo jak zbieranina roznych modeli nie wiadomo skad. No, ale to tylko imho.
Ja tak samo mam pomalowanych skinkówLueviel pisze:Co do barw - moja wizja jest taka, że skinki mają różnokolorowe łuski, a saurusi w oddziale będą mieli już takie same barwy. Wydaje mi się, że do Lizardmenów takie kolory pasują...starałem się, żeby każdy skink był inny To kwestia gustu i w tym elemencie jestem w mniejszości
Tzn. może nie aż tak, ale skórę mają taką samą a łuski jedni mają na DA Green, drudzy na Jade Green, a jeszcze inni Ultramarines Blue.
Co do tego grzebienia, to chodziło mi o to żebyś ten czubek pojechał na niebiesko jak w przypadku czerwonego
Radzę robić lepsze foty
Jesli lepiej. Podstawka nadal slaba.
Widze wieksza starnnosc od poprzednich prac.
Brakuje troche highlightow w niektorych miejscach.
O kolorystce oka sie nie bede wypowiadal, bo imho do lizakow mega zolte oczy pasuja , a nie biale.
To samo odnosnie kolorystyki figurki - bo to rzecz gustu.
Widze wieksza starnnosc od poprzednich prac.
Brakuje troche highlightow w niektorych miejscach.
O kolorystce oka sie nie bede wypowiadal, bo imho do lizakow mega zolte oczy pasuja , a nie biale.
To samo odnosnie kolorystyki figurki - bo to rzecz gustu.
Ja o skorze mowilem. Brakuje w najbardziej wystajacych elementach ciala highlightu jaki jest na koncowce ogona ( taki jasniutki niebieski)
Chyba, ze zdjecia przeklamuja, bo sa rzeczywiscie slabe - na zywo bym zoabczyl to bym Ci powiedzial.
Chyba, ze zdjecia przeklamuja, bo sa rzeczywiscie slabe - na zywo bym zoabczyl to bym Ci powiedzial.
- mikemayday
- Mudżahedin
Sorki za ten mało wnoszący do dyskusji post ale...
@Żaba: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Flickr.jpg
@Rion: http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82azy
@Żaba: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Flickr.jpg
@Rion: http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82azy