Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Weźcie się ogarnijcie z tym oftopem o maturze, z tą dotą też jest wku***jące, zainstalujcie sobie gg albo coś.
Kurde, ja napisalem tylko w ps'ieKalesoner pisze:Weźcie się ogarnijcie z tym oftopem o maturze, z tą dotą też jest wku***jące, zainstalujcie sobie gg albo coś.

Ale co racja to racja. Koniec Doty i matury.
P.S. Rune nie ma gg ...

dziś sobie zagrałem taką rozpą: Format 1250
1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1 Dispel Scroll [25] Dispel Scroll [25]
1 Alter Noble @ 156 Pts
Helm of the Hunt [20] Hail of Doom Arrow [30]
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
6 Waywatchers @ 144 Pts
grałem dzis ze skavenami wynik 19:1, aboma ustrzelona, wszystko układało się tak jak powinno
nadal nie jestem przekonany do 40 GG na takie punkty.. ale testuje sobie.. zobaczę jak będę sobie radził z innymi armiami, jak zacznę zbierać cięgi w combacie zamienię jednych GG na coś do bicia
1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1 Dispel Scroll [25] Dispel Scroll [25]
1 Alter Noble @ 156 Pts
Helm of the Hunt [20] Hail of Doom Arrow [30]
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
6 Waywatchers @ 144 Pts
grałem dzis ze skavenami wynik 19:1, aboma ustrzelona, wszystko układało się tak jak powinno
nadal nie jestem przekonany do 40 GG na takie punkty.. ale testuje sobie.. zobaczę jak będę sobie radził z innymi armiami, jak zacznę zbierać cięgi w combacie zamienię jednych GG na coś do bicia

czołg jest dużym problemem na te pkt (można próbować działkiem, ale teraz mam do niego awersje) jest to jeden z dwóch LT których nie sprzątnąłem łukolami w całej swojej historii, drugi to great unclean One, ale jego nikt nie wystawia.. wracając do czołgu nie mam na niego patentu
tą rozpą obawiałbym się też VC
tą rozpą obawiałbym się też VC
Ale kosztuje 600 punktów prawie(wagon). Vargulfa zastrzelisz lekko, ewentualnie dobijesz w CC.
No i taki wagon popycany jest średnio(mało magii zostaje).
Plan – szybko zabić śmieci(których jest mało w tej opcji), później zredukować BK do 6-7(18 GG na bliskim statystycznie ściąga jednego z regenką) i skanapkować – tancerze na bok i coś jeszcze (ale nie od frontu, chyba że alter. A jak się będzie frontem do tancerzy ustawiał to na pewno się nie spłacą, a ze strzelania ich społowisz.
Co do walki z WoCh - nawet jak 1 knight dojedzie to i tak wszystko u nas skasuje.
No i taki wagon popycany jest średnio(mało magii zostaje).
Plan – szybko zabić śmieci(których jest mało w tej opcji), później zredukować BK do 6-7(18 GG na bliskim statystycznie ściąga jednego z regenką) i skanapkować – tancerze na bok i coś jeszcze (ale nie od frontu, chyba że alter. A jak się będzie frontem do tancerzy ustawiał to na pewno się nie spłacą, a ze strzelania ich społowisz.
Co do walki z WoCh - nawet jak 1 knight dojedzie to i tak wszystko u nas skasuje.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Niczym tak dobrze mi sie grało przeciwko WE, jak VC na smoku, BK z regenką i dwoma vargulfami. To było jak polowanie z nagonką. Od drugiej tury zwykle byla pacyfikacja lesnego ludu. Siła łuków nie przerazała zadnego z moich oddziałow. 

Nie było tam dział (smokiem grałem dziesiatki razy jeszcze w zeszłym roku, ale wtedy działka nie były automatycznym wyborem rare w rozpach WE). Ale nawet gdyby były, to wcale tak wiele by nie zmieniły (wiem, bo gralem przeciwko działkom DoW w innych armiach). Ja naprawde niespecjalnie sie przejmuje dzialkami, ktore zadaja D3W. Nieco bardziej uwazam na smoka, ale to nie znaczy, ze chowam go za lasem cala bitwe. Po prostu musze zrobic jeden skok z osłony za osłone wiecej, fellbaty zdejmuja jedno dzialko a pod drugim laduje smokiem i tyle jesli chodzi o artylerie w welfach.Laik pisze:a były tam też 2 działa? - bo one sporo zmieniają, szczególnie przeciw czemuś takiemu...
Alez z wielka przyjemnoscią. Liczylem na to, ze kogos sprowokuje. I pocisne se łatwe zwyciestwo wampirkami na koniec edycji. Przyszly tydzien?runepriest pisze:oj bless coś czuję że chcesz zostać zniszczony ^^. proponuję jakąś bitewkę na te dwoje 2 varghulfy smoka i bk z regenką

żaden fell bat nie doleci do działka w WE. Nawet jeżeli się ich nie zastrzeli to po prostu działo zasłoni się driadami tak że szarża nie będzie możliwa.
Klocek z regenką - grałem przeciw takiemu na Bazylu - 14+wight - zredukowałem do 9 i sypnąłem 1 kanapką. Na smoka VC nasi łucznicy są świetni - na bliskim 2+,5+ i tylko 6+,
20 takich, hoda, 1 działo i może już wampir mieć -1 do trafienia...
Z monster trucków, które są dla nas nieprzyjemne, ten wydaje się stosunkowo do przeżycia - show him Runepriest!
Klocek z regenką - grałem przeciw takiemu na Bazylu - 14+wight - zredukowałem do 9 i sypnąłem 1 kanapką. Na smoka VC nasi łucznicy są świetni - na bliskim 2+,5+ i tylko 6+,
20 takich, hoda, 1 działo i może już wampir mieć -1 do trafienia...
Z monster trucków, które są dla nas nieprzyjemne, ten wydaje się stosunkowo do przeżycia - show him Runepriest!

swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Runepriest, mozesz zaczac sie bać...
Vampire Lord @ 730 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy
Balefire Spike [10]
Flayed Hauberk [25]
Wristbands of Black Gold [30]
Cursed Book [20]
Black Periapt [15]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
The Courtly: Walking Death [25]
The Martialle: Red Fury [50]
Zombie Dragon @ [275] Pts