Khm , nie jestem zbyt biegły w 7dmo edycyjnych zasadach i mam pytanie do następującej sytuacji:
.... .. CHK.F
......... FFFF
WH
........... PWG
legenda: CHK -> Chaos Knights of Khorne / F => Furie / WH = Chaos Warhoungs // PWG => Poison Wing Globbadiers czy jak to sie zwie // [ kropka nie oznacza nic tylko sluzy rozdzielniu troszke dla czy telnosci ].
I sytuacja przedstawia sie tak: Wlasciciwle ciezkiej jazdy i furii deklaruje dwie szarze: Furii w PWG [ szarza w peln irealna ] i szarza rycerzy w pieski, w momencie deklaracji szarza niemozliwe. Rywal nasz [ bo to turniej par ] Twierdzil ze skoro rozpatruje on reakcje na szaraze w/g jego wybranej kolejnosci, to najpierw wysluchal reakcji na szarze furii iw tym momencie szarża rycerzyków stała się możliwa i ją wykonał... [ ofc ja tam reagowałem jakoś ] Ale ochodzi mi teraz o sam fakt, czy TAK SIĘ UŻYWA TYCH DEKLARACJI ? Bo ja wcześniej koornikami nie grałem , oddziałow frenzy prawie nie używałem i nie do końca byłem pewny czy tak można to stosować....
deklarowanie Szarż niemożliwych ....
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Furii w PWG [ szarza w peln irealna ]
Jesli szarza jest niemozliwa, nie ma prawa jej zadeklarowac - wiec furie nie szarzuja; w efekcie czego khornici tez nie szarzuja..
Oczywiscie trza tu wyczucie miedzy 'zadeklarowal i spalil o setna cala' a 'zadeklarowal i spalil o 30 cali' - czyli czy swiadomie niemozliwa byla
Jesli szarza jest niemozliwa, nie ma prawa jej zadeklarowac - wiec furie nie szarzuja; w efekcie czego khornici tez nie szarzuja..
Oczywiscie trza tu wyczucie miedzy 'zadeklarowal i spalil o setna cala' a 'zadeklarowal i spalil o 30 cali' - czyli czy swiadomie niemozliwa byla