Tomb Prince 156 Pts
General
Great Weapon
Shield
Vambraces of the Sun
Armour of the Ages
Liche Priest 165 Pts
Hierophant
Neferra's Plaques of Mighty Incantations
Cloak of the Dunes
Liche Priest 173 Pts
Hieratic Jar
Dispel Scroll
Skeletal Steed
5x Skeleton Light Horsemen 70 Pts
Normal Bow
14x Skeleton Warriors 112 Pts
Bow
12x Skeleton Warriors 96 Pts
Bow
10x Skeleton Warriors 80 Pts
Bow
2x Tomb Swarm 90 Pts
1x Tomb Scorpion 85 Pts
24x Tomb Guard 358 Pts
Light Armour; Shield
Standard
Musician
Icon of Rakaph
Champion
Screaming Skull Catapult 110 Pts
Skulls of the Foe
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 75
Total Army Cost: 1495
Zaczynam nową armię. Chciałbym jak najszybciej stworzyć jakąś koncepcję by ograniczyć kupowanie i malowanie rzeczy których nie będę używał do minimum. Pewnie przydałby się jeszcze jeden skorpion. Póki co mam lekką kawę od kumpla i lichea na koniku, stąd też ich obecność w armii. Za wszelaką pomoc dziękuję
TK 1500 początki
Oi,
nie to zebym sie bardzo znal na Mumiach. Wiec tak ogolnie.
Fajnie, ze zaczynasz zbierac TK. To raz.
Nie masz Rydwanow? Tozto oddzial z ktorego najbardziej slyna. W dodatku calkiem fajne modele.
Jakos dziwnie zlozeni Licze. Bez skroli? Latanie, powtarzanie rzutow? Ale to akurat nie takie wazne przy zakupie armi.
Podobnie Ksiaze. Tarcza, bez zbroi?
10, 12, 14 jako lucznicy. Jakis zamysl za tym stoi? Lucznicy to dobry wybor, zwazywszy, ze w nowej edycji (plotka) ma byc strzelanie z dwoch szeregow, tyle, ze czemu nie 10, 10, 10.
I jeszcze swarmy, zamiast nich moglbys wziac skorpiona, ktory wydaje sie fajniejszy.
Napisz cos wiecej, znaczy czym sie kierowales wybierajac taki sklad.
NaRa
nie to zebym sie bardzo znal na Mumiach. Wiec tak ogolnie.
Fajnie, ze zaczynasz zbierac TK. To raz.
Nie masz Rydwanow? Tozto oddzial z ktorego najbardziej slyna. W dodatku calkiem fajne modele.
Jakos dziwnie zlozeni Licze. Bez skroli? Latanie, powtarzanie rzutow? Ale to akurat nie takie wazne przy zakupie armi.
Podobnie Ksiaze. Tarcza, bez zbroi?
10, 12, 14 jako lucznicy. Jakis zamysl za tym stoi? Lucznicy to dobry wybor, zwazywszy, ze w nowej edycji (plotka) ma byc strzelanie z dwoch szeregow, tyle, ze czemu nie 10, 10, 10.
I jeszcze swarmy, zamiast nich moglbys wziac skorpiona, ktory wydaje sie fajniejszy.
Napisz cos wiecej, znaczy czym sie kierowales wybierajac taki sklad.
NaRa
Nie wiem ninjaska za bardzo o co Ci chodzi
..
..
Armour of the Ages
Dzooma
Swarmy są niekiedy przydatniejsze od skorpiona, więc niezły wybór. Ja jednak zrobiłbym ze szkieletów 2x 10 i raz 16.
Rzucając dodatkowy strzelanie w fazie magii na większy oddział bardziej zagrozisz przeciwnikowi.
Pozdrawiam
Przedmioty na lichach w miarę standardowe, jest scroll, jest jar, latanie na hirofancie.Jakos dziwnie zlozeni Licze. Bez skroli?
Tomb Prince 156 PtsPodobnie Ksiaze. Tarcza, bez zbroi?
..
..
Armour of the Ages
Dzooma
Swarmy są niekiedy przydatniejsze od skorpiona, więc niezły wybór. Ja jednak zrobiłbym ze szkieletów 2x 10 i raz 16.
Rzucając dodatkowy strzelanie w fazie magii na większy oddział bardziej zagrozisz przeciwnikowi.
Pozdrawiam
Dzieki Wisnia za wyjasnienia.Wisnia pisze:Nie wiem ninjaska za bardzo o co Ci chodzi
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=172982
Dzooma tutaj masz plotki dotyczace Tomb Kingow, jako, ze ich podrecznik ma wyjsc zaraz po 8 edycji, warto sie przyjrzec i pod tym kontem.