8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Kosa »

u HE na 2500 wchodzi SD, z golym lordem :D i goly mag do dispela 2d6 :D
da rade ;)
suma sumarum mamy teraz SD za 520 pkt :P

p.s.
nie wiem co fajnego widzicie w zniknięciu smoków, g. demonów i innych takich... To esencja tego świata i pelny klimat. A inną sprawą jest to, że obecnie są wygięte straszliwie. Mam nadzieje, że te zajebiaszcze potwory będą po prostu bardzo grywalne, ale w sile porównywalne do każdej innej opcji lorda.

Aby taki star dragon=arcymag=lord na koniu jeśli chodzi o HE
aby black dragon=duża sorcka=lord na coldzie
aby archlektor=duzy mag=general imperium
aby slann=oldblood na carnim
aby blodek=GUO
ale aby ten znak równości byl naprawde znakiem równości.
itd.

zniknięcie LT to wcale nie jest fajne rozwiazanie, one cholernie cieszą oko. Niby czemu zbieram HE? Ze względu na smoczy klimat i chce grać na smoku i chce aby byl grywalny, jak nie będzie to lipa wielka. Chodzi o to aby te rzeczy byly zbalansowane jak w VI ed. Tam byl duży balans pomiędzy tymi wymiataczami i tak powinno być (inna sprawa, że one wewnatrz podręczników nie byly zbalansowane np. sprawa HE, smok=/=arcymagowi, aczkolwiek smok HE=smok DE=smok WE= smok chaosu(jakby nie bylo oczka)=smok vampirów(widocznie silniejszy przez lorda, ale drogi, zabieral 3 sloty?, jednak byl niewystawialny poprzez brak balasnu pomiedzy samymi herosami VC).
Konkluzja jest taka, że naprawde żal mi będzie jeśli nie będę widzial bloodtristerów, wron, smoków, straci to wiele klimatu :( (jednak jeśli mają one wygladać tak jak w tej chwili i dzialać tak jak teraz dzialają to lepiej, żeby ich nie bylo).
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

A high elfy nie zapomnieli że mają też takiego stworka co się nazywa Moon
Dragon? Ulthuan nie zasiedlają tylko gwiezdne smoki...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

bigpasiak pisze:
pazdzioch pisze:
Finding a magic item in the woods.

lol =D>
Fuck yea ;]
Wreszcie Twój wardancer hero snajdzie sword of battle i amulet of protection :D

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Teraz SD czy tam MD to nie będzie taki wypas...
Po pierwsze: jeden rzut obronny
Po drugie: skoro teraz się będzie stawiało na duże klocki to po prostu będziesz się odbijał od statica
Po trzecie: skoro jeden rzut i losowa szarża no to najpewniej lord spadnie od S&S a to jest mało ciekawe <i w ogóle jeżeli dojdziesz>
Po czwarte: Skoro jednostki atakują wg. inicjatywy to SD czy MD ZAWSZE atakują ostatnie, a przy zwiększonej ilości ataków <i jednym save> no to Ja to kiepsko widze

Z tych powodów sądzę, że magowie będą teraz górować, miejmy tylko nadzieję iż w końcu docenią HE kunszt magiczny i będziemy mogli powiedzieć, że mamy ZAJEBISTĄ magię :wink:
Ostatnio zmieniony 5 maja 2010, o 08:43 przez Jab, łącznie zmieniany 1 raz.
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

bless pisze:Po co kartki?
Na papierosy, wódkę, mięso i inne takie... :wink:

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

No i oczywiście widzę duża ilość LSG ^^
Dokupujemy im tarczę i robimy mega wielki kloc LSG i w sumie nie ma co się przejmować :wink:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Barbarossa pisze:
Wreszcie Twój wardancer hero snajdzie sword of battle i amulet of protection :D
zajebista opcja - dostanie magiczne ataki :P
Teraz SD czy tam MD to nie będzie taki wypas...
Po pierwsze: jeden rzut obronny
Po drugie: skoro teraz się będzie stawiało na duże klocki to po prostu będziesz się odbijał od statica
od frontu to i teraz sie odbijasz od statika...
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Jak cytujesz to cytuj też resztę... Każdy może komentować zdania wyrwane z kontekstu :wink:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

netykieta - nie cytuj całosci wypowiedzi tylko ten fragment do którego sie odnosisz ;)

Od statika smoki zawsze sie odbijały, dlatego powinny wchodzic z boków, albo z kimś. Nowa edycja nie powinna nic zmienic w tej kwestii. Wyjątkiem jest ofc black dragon - ale takich skandali jak smok z hatem w ogóle nie powinno w tej grze być.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Tak... ale Ja nie mówię o tym co jest teraz, tylko o tym że będzie gorzej. Przecież wiadomo, że jest tak jak mowisz, jednak mówienie tego co jest kompletnie oczywiste... chyba sam rozumiesz :wink:

I zgadzam się że smok z hatem to czysta perwersja, ale dalej rozmawiamy o 8 edycja a nie o obecnym stanie rzeczy :wink:

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

hehe
Już ja widze rozpiski TK na 2500pkt:
5 katapult
7x Scorpion
łucznicy
duża licza i 2 małe :)

I stawiajcie te swoje mego kloce piechoty - łatwiej będzie trafić :)

Albo w VC
Hmm w tym momencie nie będzie wogóle opłacalny summon Ghuli, bo itak w podstawie będziesz wystawiał na 2500:
4-5x20 Ghuli
2x Wraciaki (5+1 i 4+1)
2x Gwardie
Lord + 2x Necro.

Nadchodzą ogromne zmiany rozpiskowe, ale z tym interpretowaniem nowego RB poczekałbym do jego wydania, bo przecieki jak wiadomo nie należą do pewnych.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Zapewne będą ograniczenia slotowe jeszcze w stylu.

Rare: 0-2, ale koszt wszystkich rarów nie może wynieść powyżej 25% kosztu armii.

Tylko wtedy będzie jakieś "ustatkowanie" :)

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Fakt, ale niektóre rzeczy są już potwierdzone :wink:
I to prawda, wyobraźcie sobie klopy uderzające z siłą 7 z flaming atakami :shock: i pełne wzorniki a nie 4+ :shock: a w dodatku boost dla piechoty, która będzie chroniła takie potwory :wink:
Coś mi się widzi, że w końcu krasie dostaną boost na który tak czekały :lol2:

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Za dwa miesiące będzie all wiadomo.

Itak najchętniej bym wrócił do 6ed.

:)

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Pamiętajcie, że już nie będzie się grało na wyrżnięcie przeciwnika, tylko na znaczniki i inne duperele, czyt. misje. Jeżeli dobrze pamiętam, będzie potrzebna corowa piechota ze sztandarami do ich wypełnienia, więc....
Smiechu pisze:hehe
Już ja widze rozpiski TK na 2500pkt:
5 katapult
7x Scorpion
łucznicy
duża licza i 2 małe :)

I stawiajcie te swoje mego kloce piechoty - łatwiej będzie trafić :)

Albo w VC
Hmm w tym momencie nie będzie wogóle opłacalny summon Ghuli, bo itak w podstawie będziesz wystawiał na 2500:
4-5x20 Ghuli
2x Wraciaki (5+1 i 4+1)
2x Gwardie
Lord + 2x Necro.

Nadchodzą ogromne zmiany rozpiskowe, ale z tym interpretowaniem nowego RB poczekałbym do jego wydania, bo przecieki jak wiadomo nie należą do pewnych.
średnio je wypełnią i co najwyżej zapewnią remis. Odnoszę wrażenie, że większości ten fakt umyka i patrzą na nową edycję ze starego punktu widzenia. No chyba, że się mylę odnośnie tej corowej piechoty, albo coś pokręciłem. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Znając polską mentalność to 2 na 3 bitwy na lokalach to będą wyrzynanki :P. A co myślicie o magii:

dwie 6 to ma być miscast, 2x 1 też?, bo tak to będzie przegięcie^4, tzn nikt na magii nie zagra
czy jak mi np caddy zdechnie, to bd mógł korzystać z basenu PD i DD? bo jak nie to znowu przegina pałe w 2 strone (15 pd, 0 ochrony, wyrzynać aż miło)

ja myślę że tu właśnie GW pozostawiło całkowity element losowy (choć, magia taka właśnie powinna być), i albo zmieciesz całą armię przeciwnika, albo połowę swojej...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Paku pisze:Znając polską mentalność to 2 na 3 bitwy na lokalach to będą wyrzynanki :P.
Też coś tak czuję (Polak potrafi :wink: ), ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

15 or so missions in the new rulebook. 9 or 10 of the missions required units to capture objectives (not just core). Units must have banners to capture objectives. Several missions had multiple objectives.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

solider4 pisze:
Paku pisze:Znając polską mentalność to 2 na 3 bitwy na lokalach to będą wyrzynanki :P.
Też coś tak czuję (Polak potrafi :wink: ), ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Nie Polak. Powergamer potrafi byłoby trafniejsze. Bo nie wszyscy Polacy to powergamerzy.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Garbin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Garbin »

Ja ze swojej strony dodam tylko, ze jak GW zmienialo ostatnio pordecznik do 40k, to tez byly krzyki i lamentacje. :)

"nie bedize mozna wejsc w kolejny combat po zabiciu pierwszego oddzialu, toz to zabije combatowe armie!" krzyczeli whinerzy.. a combatowe armie maja sie jednak dobrze, trzeba troche pokombinowac tylko.

"znaczniki to dupa, zniknie aspekt strategiczny i bezcelowe bedzie branie czegokolwiek innego niz troopsy do zajmowania znacznikow (taki core w 40k jak cos ;P)" tak sie tez nie stalo i przejscie na kolejna edycje nawet troche zbalansowalo armie

"teraz to ja bede wystawial XXX i 8x YYY, bedzie zajebiscie przegiete" oczywiscie nikt tego nie wystawia i nie jest to grywalne, ale pomedzic bylo fajnie.

Reasumujac, wymiernie ufam GW. Nie wydaje mi sie, ze nowe zasady rozwala calkowicie cienki juz balans. Nie wydaje mi sie, ze pozwola na 20 spear chuk i innych 10 cannonow. Pieniadze pieniedzmi, ale zbytnie pofolgowanie sobie z zasadami spowoduje spadek zainteresowania wsrod graczy, a nie o to im idze, czyz nie? To, ze niektore zasady wydaja sie glupie i przesadzone spowodowane jest niepelnoscia informacji i subiektywnym odbiorem. Nie ma co medzic tylko trzeba dokupic corow. :)

W 40k nowa edycja calkowicie zmienila sposob rozgrywki, bynajmniej nie odbierajac aspektu strategicznego. Spodziewam sie po 8ed, ze zrobi to samo. Podpakowanie strzelania, rankowej piechoty, ograniczenie fear i terror outnumber nie wyglada zle. Losowe szarze troche strasza, ale moze nie bedize az tak zle?

BTW Postaram sie jak najszybciej dorwac podrecznik (jak tylko pojawi sie u menagera mojego sklepu, podobno na poczatku maja mieli/maja dostac) i skrobne co tam uda mi sie podejrzec. :)

PS nie robmy w tego forum drugiego whineseera.. :P

ODPOWIEDZ