Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
mam pytanie
runelord daje 2 dispel dice a Thorek ile?
runelord daje 2 dispel dice a Thorek ile?
Może i głupie pytanie, ale...?
Czy można kupić jakąś inną figurkę lorda na kowadle> Wszędzie sprzedają Thorka:/
Czy można kupić jakąś inną figurkę lorda na kowadle> Wszędzie sprzedają Thorka:/
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
są dwa modele runelorda z Kowadłem - Thorek z 6 ed i Runelord z Kowadłem na kółkach z 5 ed. Tak więc do kupienia masz tylko te dwie możliwości, poza tym zostają konwersje, modele z innych firm.Generał #54 pisze:Może i głupie pytanie, ale...?
Jeśli było to sory, ale nie mogłem znaleźć.
Chyba nie do końca kumam o co chodzi w strzelaniu z goblin Hewer'a. W Army Builderze jest napisane "...causes D3 S4 armour piercing hits per rank of target unit".
To znaczy, że np, jak oddział ma 3 rzędy, to dostaje 3x D3?
Chyba nie do końca kumam o co chodzi w strzelaniu z goblin Hewer'a. W Army Builderze jest napisane "...causes D3 S4 armour piercing hits per rank of target unit".
To znaczy, że np, jak oddział ma 3 rzędy, to dostaje 3x D3?
Jeśli ciągniesz jego bs'a to niet.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Oczywiście, że używa. Strzelasz najpierw jak z bolca (używając BS-a). Jak trafisz to rzucasz na ilość hitów (nie rzucasz na BS za każdy hit) - D3 za każdą rankę. Siła 4. Reszta zasad tu:DawiZharr pisze:goblin hewer nie uzywa BSa wiec bez sensu jest nie strzelac z handguna
http://rosters.mysteria.cz/ostatni/down ... 20Army.pdf
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
jak walisz na daleki warto uzywac malakaia, ale juz na bliski czesto wystarcza BS obsługi i wtedy lepiej malakaiem polowac na jakies pojedyncze modele, przy multiple3x czesto moze zdjąć samotnego czarodzieja.
Cześć!
Zaczynam zabawę z dwarfami, kupię dwarfy z BSP, nie wiem co dokupić(wiem że AB), jaką "gwardię" jakiego bocha,czy opłaca się kupić BSB i czy armata i 10 strzelców wystarczy do 1000pkt?
Dzięki i Pozdrawiam ;D
Zaczynam zabawę z dwarfami, kupię dwarfy z BSP, nie wiem co dokupić(wiem że AB), jaką "gwardię" jakiego bocha,czy opłaca się kupić BSB i czy armata i 10 strzelców wystarczy do 1000pkt?
Dzięki i Pozdrawiam ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!