8 Edycja Warhammera I
-
- Masakrator
Re: 8 Edycja Warhammera
Opcja sojuszników wydaje się kusząca.
Zapewne oprą je na tabelce "Sojuszów", która to kilkakrotnie wałkowali przy okazji kampanii.
Lub też nie.
Coś mi się wydaje, iż czas kombinować Furie, Flamery dla WoChu i Kóz.
Zapewne oprą je na tabelce "Sojuszów", która to kilkakrotnie wałkowali przy okazji kampanii.
Lub też nie.
Coś mi się wydaje, iż czas kombinować Furie, Flamery dla WoChu i Kóz.
buhahaha
a HE?
mamy na wszystkim ASF i do tego najwięcej I
ale ta dyskusja jest bez sensu bo i tak nic nie wiemy
a HE?
mamy na wszystkim ASF i do tego najwięcej I
ale ta dyskusja jest bez sensu bo i tak nic nie wiemy
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Super HE mają ASF i bedą miały przerzuty ale wypas hura...
szkoda że GW ma nadrzędną zasadę strike last na 8ed. przypadkiem SM i WL mają greaty na chuj ci przerzut skoro nie przerzyją 30A z S3 zwłaszcza jeśli z GW ma się uderzać tylko z jednego szeregu.
Jedyny plus jaki z tego wyniknie to dla spearów (których ludzie mają mało) trzeba bedzie kupić speary a elity po odkładać na półki (SM, WL, i DP) no zapomniałem jeszcze że trzeba będzie dokupić PG bo nie maja greatów a bidni gracze mieli co najwyżej 5do trzymania BoS
Wszystko świetnie się układa nieźle z tego wybrną na + dla HE ale gracze muszą kupić armie prawie od nowa...
(teraz ciesze się że mam 50 archerów 80 spearów i 40 PG)
szkoda że GW ma nadrzędną zasadę strike last na 8ed. przypadkiem SM i WL mają greaty na chuj ci przerzut skoro nie przerzyją 30A z S3 zwłaszcza jeśli z GW ma się uderzać tylko z jednego szeregu.
Jedyny plus jaki z tego wyniknie to dla spearów (których ludzie mają mało) trzeba bedzie kupić speary a elity po odkładać na półki (SM, WL, i DP) no zapomniałem jeszcze że trzeba będzie dokupić PG bo nie maja greatów a bidni gracze mieli co najwyżej 5do trzymania BoS
Wszystko świetnie się układa nieźle z tego wybrną na + dla HE ale gracze muszą kupić armie prawie od nowa...
(teraz ciesze się że mam 50 archerów 80 spearów i 40 PG)
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Taka refleksja...
Jestem ciekaw, czy gdyby dopuszczono dość liberalnie branie sojuszników (w sensie - nie że pół armii, ale że np. podział armii na "dobre" i "złe" i dowolne uzywanie ich oddziałów jako rarów czy np. dodatkowo 0-1 herosa sojusznika) to czy doprowadziloby to do wykształcenia się schematu (np. wszyscy dobrzy jako sojuszników uzywaja klop krasi, a wszyscy źli flamerów), czy raczej mnogośc oddziałów mozliwych do wziecia spowodowałby że pojawilo by sie mase skutecznych buildów .
To drugie byłoby piekne.
Jestem ciekaw, czy gdyby dopuszczono dość liberalnie branie sojuszników (w sensie - nie że pół armii, ale że np. podział armii na "dobre" i "złe" i dowolne uzywanie ich oddziałów jako rarów czy np. dodatkowo 0-1 herosa sojusznika) to czy doprowadziloby to do wykształcenia się schematu (np. wszyscy dobrzy jako sojuszników uzywaja klop krasi, a wszyscy źli flamerów), czy raczej mnogośc oddziałów mozliwych do wziecia spowodowałby że pojawilo by sie mase skutecznych buildów .
To drugie byłoby piekne.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Demony mogą stracić swą przegiętość(a przynamniej część ), ward save mają być kasowane przez ataki magiczne.
Druga mniej możliwa plota która usłyszałem w faberze, acz bardzo mi się podoba
Overhelimng Stenght- jeżeli atakuje model siłą które jest dwa razy większa od jego T to traktuje się jakby była zadana od KB(kasuje ochronę pancerza i rany)
Druga mniej możliwa plota która usłyszałem w faberze, acz bardzo mi się podoba
Overhelimng Stenght- jeżeli atakuje model siłą które jest dwa razy większa od jego T to traktuje się jakby była zadana od KB(kasuje ochronę pancerza i rany)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
"Nie tutaj. Nie w mieście."szafa@poznan pisze:
To drugie byłoby piekne.
Instant death? Gdzieś to słyszałem już...likaon pisze: Druga mniej możliwa plota która usłyszałem w faberze, acz bardzo mi się podoba
Coś za dużo Warhammera 40k likaon...likaon pisze:Overhelimng Stenght- jeżeli atakuje model siłą które jest dwa razy większa od jego T to traktuje się jakby była zadana od KB(kasuje ochronę pancerza i rany)
Nie słyszałem takiej ploty, a wydaje mi się ona maksymalnie na siłę ściągnięta z bliźniaczego systemu.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Overhelimng Stenght jesli cos takiego planuja to byloby ciekawe , ale tak jak magic weapon mialoby kasowac ward save tak magic armour kasowala by ta zdolnosc Wtedy HE heros z T3 mialby szanse przezyc spotkanie z razorgorem w szarzy czy tez z minoskiem z GW
WFB playing since 1994
No to jedyne co można zrobić z cudownymi SM i WL HE to odstawić na półkę <chyba że swordmasterzy dostaną swoją starą zasadę ataku w inicjatywie, a wtedy to byliby rewelacyjni> zyskują na tym tylko LSG i spearmeni... szkoda, że właśnie w ten sposób się psuję jedne z najfajniejszych speciali tej edycji, które przy okazji trzymały klimat...
Paskudny uśmiech power gamera
GW stara się przybliżyć oba systemy (patrz templatki skavenów), Pewnie niedługo lekka kawa podczas szarż będzie mogła postrzelać sobie do wroga. Z resztą 40-stka jest bardziej dopracowana od WBF pod względem mechaniki(prostsza).
prostrza mechanika =/ lepsza
40k za niedługo zacznie przypominać LOtR'a... sorki ale jestem jednym z tych graczy która nowa ed 40stki zniszczyła i zraziła
popatrz na Warmaschine & Hordes tam mechanika gry niby skomplikowana, można wykonać tyle akcji, kombinacji, ataków itp a gra sie rewelacyjnie
40k za niedługo zacznie przypominać LOtR'a... sorki ale jestem jednym z tych graczy która nowa ed 40stki zniszczyła i zraziła
popatrz na Warmaschine & Hordes tam mechanika gry niby skomplikowana, można wykonać tyle akcji, kombinacji, ataków itp a gra sie rewelacyjnie
czasem skomplikowanie jest powodem piękna - patrz kobiety
mnie taki system jaki był się podobał
losowe szarże zabiją to co w bitewniaku mi się najbardziej podobało - bardziej skomplikowane szachy
urokiem tej gry było (jest) to że nie była prosta, dawało to n^x możliwości a tak...
Ice: +1
mnie taki system jaki był się podobał
losowe szarże zabiją to co w bitewniaku mi się najbardziej podobało - bardziej skomplikowane szachy
urokiem tej gry było (jest) to że nie była prosta, dawało to n^x możliwości a tak...
Ice: +1
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
BG z jedenej z lepszych rzeczy armii staną się najlepszą, walka w dwóch szerech BG zniszczy wszystko. A jak jeszcze odpali się kocioł.
A co oni zrobią <są ponad 2 razy drożsi niż maruderzy> skoro i tak wszystko odpowiada za te same 450 ptk dostaniesz 31 black guardów <w dodatku możesz wystawić ich tylko 20> zakładając że nie weźmiesz żadnej szmatki, a Maruderzy dostaną staborna bo będzie ich wciąż 40++ więc te elfy mają bardziej przewalone niż rękaw szaty czarodzieja. Pamiętaj że i tak wszyscy odpowiadają.
Paskudny uśmiech power gamera
ChciałbyśZwolin pisze: i do tego najwięcej I
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned