Kosmiczny Marynarz

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Kosmiczny Marynarz

Post autor: bigpasiak »

witam.
co powiecie na takiego WIP'a?
zgadalem sie tu z jednym hiszpanem i twierdzil ze drybrush jest lepszy niz mokry pedzel... wiem ze to cudo nie jest ale zmienil zdanie ;)
co o tym marynarzu sadzicie? jest to moj pierwszy figs do 40...
kolorystyka stricte od niego. bialy pancerz i czarne szaty... wariacja z Dark Angels...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ps. wiem ze zdjecia niewyrazne ale to tylko komurka i troche pozniej robiona... mam nadzieje ze mimo wszystko widac conieco... zaznaczam ze nie jest to i nie ma byc poziom jebajowy... ot takie malowanie dla zabicia czsu ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

pancerz generalnie wyszedl niezle - poza naramiennikami, ktore maja zdecydowanie za ostre przejscie. na temat szaty sie nie wypowiadam, bo jakosc zdjecia to uniemozliwia. wzorek na mieczu jakis dziwny jest...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Malowanie jest dobre, fotki - jak na komórkę - całkiem niezłe i w miarę wyraźne. Bardzo interesujący schemat kolorystyczny, podoba mi się kolor pancerza. Na mieczu również widzę same nowości :D Ciekawy płomień - lawa ;) Ładnie się komponuje z całością.

W ogóle to bardzo staranne malowanie, czysto relaksacyjne i na pewno bardzo satysfakcjonujące ;) Najbardziej podobają mi się właśnie: miecz, no i hełm, pieczęcie też dopracowane :) Nie wiem, co chcesz dalej z nim zrobić, więc podam tylko swoje "domysły": płaszcz proponowałbym rozjaśnić do niebieskiego, ale takiego stonowanego, no i emblemat na napierśniku też do rozjaśnienia pewnie jest ;) Nie podobają mi się jedynie metaliki na broni (jeśli dobrze to widzę), za jasne trochę, ale może to wina fotki, bo taka "zaśnieżona" troszkę ;) Zresztą na detale przyjdzie jeszcze czas :)

Ogólnie - to bardzo ładnie, czekam na postępy :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

dzieki Slawol. lubie czytac Twoje komenty bo zawsze jest cos sensownego. szaty jeszcze max 1-2 rozjasnienia dostana i do fortes greya sie maja zblizyc bo takie bylo zyczenia kolegi. hmmm... dopiero zauwazylem ze z tylu na mieczu moglem warkocz zrobic z tego plomienia... ale nic straconego ;)

a komura to sonacz z 2 megowym aparatem... heh... jeszcze jakis czas temu takie byly cyfrowki normalnie... zdjecia jutro postaram sie nieco poprawic... troche ciemnawo juz bylo jak je machnalem

swoja droga smieszne. pracuje w hotelu i jak zaczalem mu tlumaczyc w co gram to tak galy wywali i sie zaczal brechtac... bo sam grywa w 40... heh wszedzie mozna znalesc gracza ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

widze bardzo ostre przejscia na naramiennikach
na reszcie nie niewiem czy to wina fotki czy reszta poprostu lepiej ci wyszla

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

naramięnnik na ręce z mieczem jakos pod pachę zjechał

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Kerim pisze:naramięnnik na ręce z mieczem jakos pod pachę zjechał
Ej faktycznie nie zauważyłem tego wcześniej, ale to jest błąd wielu figurek z uniesionymi rękoma (podejrzewam, że nie mozna inaczej skleić bez używania GSu):O Niezły hardkore w sumie tak się wyginać :) Poza tym figurka ładna - niestety nie znam się na malowaniu więc moge cie pochawlić jako zwyczajowy esteta-krytykant: bardzo dobrze dobrane kolory i chociaż nie jestem fanem kolorystyki ani figurek 40stki to muszę przyznać że wszystko jest zrobione ze smakiem. Brawo :)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Kerim pisze:naramięnnik na ręce z mieczem jakos pod pachę zjechał
taki uklad modelu... kolega nie zgodzil sie na ingerencje w postac... chcialem ale nie pozwolil... patrzyl nawet na mnie krzywo jak zalepialem dziury GS... :shock: na wiecej sie nie zgodzil... co poradzic... jego figurka

Abandoned

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

a ja juz myslalem, ze bedziesz gral w 40stke... :(
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Zdjecia zrobione jakby aparatem Zorka 5. :P
Za wiele nie da sie wywnioskowac, ale kolorystycznie to juz widze ze mi sie nie podoba :P

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Szaman pisze:a ja juz myslalem, ze bedziesz gral w 40stke... :(
bede... ale Eldarami :) juz sobie powoli kupoje figurki... na razie Guardiani i Warlokowie... reszta z czasem... W koncu bedac tutaj przyjade z calkiem nowa armia WE... na strategiconie mialem lucznikow i wildow nowych... reszta na biezaca :) koncze driady wlasnie...

Abandoned

ODPOWIEDZ