Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: ninjaska »

Pictus pisze:Dla Glade Guardów ;) Ja bym się nie obraził za przywrócenie bonusowej ranki do strzelania dla HE w 8 edycji. Apropos : http://grafika.cytadela.pl/pliki/he.pdf - 5 strona, hobby information.
[...]

Jeśli dobrze rozumiem, !@#$%^&* z GW mieli w 7 ed zostawić strzelanie z dodatkowej ranki, ale w ostatnim momencie zapis wywalili oO?
No tak, dla Glade Guardow to niezla wiadomosc. Jako tez dla Error Boyzow czy halfinskich najemnikow.
I tak, dodatkowy rank strzelcow sciagneli juz wysylajac ksiazke do druku do Chin. Gdzies na wysokosci Teheranu, a moze juz nawet Samarkandy.
Co raz wiecej wskazuje na to, ze Silver Helmsi beda mogli maszerowac, podczas gdy Dragoni juz nie. Wyglada to dziwnie, nie wiedzialem, ze tarcza, az TAK przeszkadza.
Swoja droga, sporo zasad wraca z piatej edycji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

ninjaska pisze:W ramach plotek pojawilo sie, ze strzelanie z dwoch szeregow zarezerwowane bedzie dla lucznikow. Kusznicy i muszkieterzy tego bonusu maja nie miec. To calkiem dobra wiadomosc, nie?
Chyba że w 8 dadzą nam muszkiety :mrgreen:

Ciekawe dokument Pictus
Szkoda tego strzelania z 2 szeregów. Może w 8 dostaniemy z powrotem to co nasze :wink:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

Ten dokument to z tego co pamiętam fake. Poczytajcie sobie chociażby co robią Shadow Warriorsi - dwa ataki?
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Pictus
Wałkarz

Post autor: Pictus »

Jak Ahw miał być wliczony w koszt 16 pkt, to sie w sumie nie dziwie czemu go zabrali. Łucznik z LA - 12, Shadow - 16. Za 4 pkt otrzymujemy skirmish, dodatkowy atak, hate i +1 WS'a. Lekka przeginka :D

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Za 5 pk. :wink:
Łucznicy kosztują 11 pk. :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Pictus
Wałkarz

Post autor: Pictus »

:( #-o Think
Łucznik z LA
Żeby miał 6+ Asv, tak jak Shadow Warrior.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Nawet jeśli ... :roll:
SW i tak mają tyle WS co łucznicy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

6+ AS to teraz prawdziwy wypas :wink:
Wyobraź Sobie nasze Kochane na które rzucimy czar z lore of metal który zamienia T z AS. W ten spsób mamy elfiki z 6 T i 3+ AS :twisted:
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

Kolega napisał - 12 z LA - Light Armour. "Goły" łucznik kosztuje 11, ze zbroją 12. A shadow warrior ma 5 WS, łucznik 4.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Dobra faktycznie poprostu operuje polskimi skrótami :wink:

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

no to jeśli już ZS

SW za 16 pts z AHW zaczęli by się opłacać i wystawiłbym ich chętnie
Jab: .... osz korwa

że ja na to nie wpadłem :twisted:
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a tak to niestety SW z pięknymi 6ed modelami (są naprawde cudne) pozostają w kanonach useless

... a wystarczyło im dać AHW

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Dalej mam nadzieję że po prostu dadzą starą zasadę SM że atakują wg. inicjatywy, ponieważ uwielbiam tą jednostkę i nie widzę powodu dla, którego tak fajną jednostkę mieliby wycofać...

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Biorąc pod uwagę, że strzelanie ma byc z 2 szeregów teraz to i tak żaden SM nie dojdzie do combatu :wink:

Zwolin
Falubaz

no chyba że "mega" czarem ma być magiczna tarcza obejmująca wszystkich w promieniu 18" dając im warda na 3+ od zasięgowych ataków
wtedy to tylko na magii i SM jechać ;)
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Zgodzisz się że lepiej mieć 2 w miarę użyteczne jednostki niż tylko jedną, bo jak na razie na tych wszystkich zmianach HE tylko tracą :(

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

panowie ploty plotami ale myślę ze ASL nie bd. GW nie strzeli sobie w stopę praktycznie niwelując HE, DP wolni, smok się nie mieści, specjale z GW bd nieużyteczne. Same straty bo spearmanami tego nie zrekompensują. Bądźmy dobrej myśli.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

Ja z was nie mogę. Jak można przejmować się czymś, na co nie mamy wpływu? No po co?

Zwolin
Falubaz

bo boli nas jak ktoś coś takiego chce zrobić naszej armii?
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Szrederator pisze:Ja z was nie mogę. Jak można przejmować się czymś, na co nie mamy wpływu? No po co?
No wpływu nie ma, ale zawsze można ożywić to nasze na wpół wymarłe forum HE :wink:

ODPOWIEDZ