8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
80 maruderów..mniam mniam
idę ładować klopy nowymi wzornikami
idę ładować klopy nowymi wzornikami
-
- Masakrator
Całe 3?
Wy nie myślcie, że sloty znikną. Takowej plotki nie ma.
Wy nie myślcie, że sloty znikną. Takowej plotki nie ma.
Jasne że sloty będą, nawet GW nie jest na tyle chciwe i tępe by aż tak psuć system.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
ten no ten tego
Tylko tak jak Varinastari mówi:
Po pierwsze sloty nie zniknął.
Po drugie <co wynika z pierwszego> czym ty chcesz zabić te 80 marasów? Ja tam bez skrępowania wystawił 160 i po prostu zalał. Najlepsze na co możesz liczyć to spłowienie takiego oddziału to daje jakieś... 225 ptk. a potem jak to dojdzie to tylko płakać, bo strzelać się do tego nie da

Tylko tak jak Varinastari mówi:
Po pierwsze sloty nie zniknął.
Po drugie <co wynika z pierwszego> czym ty chcesz zabić te 80 marasów? Ja tam bez skrępowania wystawił 160 i po prostu zalał. Najlepsze na co możesz liczyć to spłowienie takiego oddziału to daje jakieś... 225 ptk. a potem jak to dojdzie to tylko płakać, bo strzelać się do tego nie da

Paskudny uśmiech power gamera
-
- Masakrator
Inaczej rozumiem kwestią %.
Dla mnie współistnienie slotów i % to rzecz pewna.
Dla mnie współistnienie slotów i % to rzecz pewna.
ja bym na takie stwierdzenie nawet zlotowki nie postawillikaon pisze:Jasne że sloty będą, nawet GW nie jest na tyle chciwe i tępe by aż tak psuć system.

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
-
- Oszukista
ale wystarczy podlecieć 1 żyrosem i klocuszek będzie latał 6 tur wokół własnej osi, a przy odrobinie szczęścia jeszcze się na jakąś tylną szarżę wystawi... No i zmieszczenie tego w deploymencie bedzie niezłym wyzwaniem. A, i żeby było śmieszniej - spudłować w taki kloc z katapulty krasiowej - niemożliwe. A społowić to to się katapami i działami da bez problemu na oko...
A, i przypominam, że flames jest RIP, więc jak przeciwnik nie ma magii... to to 160 marud rozpływa się błyskawicznie
A, i przypominam, że flames jest RIP, więc jak przeciwnik nie ma magii... to to 160 marud rozpływa się błyskawicznie
Chyba 450 pkt.Jab pisze:Brawo![]()
Właśnie zarobiłeś 225 ptk.
A teraz mistrzu Mi powiedz ile armii <też gram HE> może się pochwalić tak dobrym spellem?

2-3, max 4 armii. Chcę pokazać że nie ma sensu przesadzać bo każdy inteligentny który zna zalety swojej armii je wykorzysta w 8 edycji.
Ci którzy nie mają takiej magii użyją 2/3 katapult które z S7 iw taki wielki klocek trafią na 80%.
Miałem na myśli to że będą i sloty i procenty
-
- Masakrator
Ale się chłopaki sfrustrowaliście.
Spokojnie, nie mamy jeszcze AB w ręku.
Aczkolwiek coś czuję, iż Warhammer zostanie teraz HORDEhammerem. I nie powiem, bardzo mi to pasuje.
Jak to ktoś napisał kiedyś na forum.
LICZY SIĘ NAPÓR.
Spokojnie, nie mamy jeszcze AB w ręku.
Aczkolwiek coś czuję, iż Warhammer zostanie teraz HORDEhammerem. I nie powiem, bardzo mi to pasuje.
Jak to ktoś napisał kiedyś na forum.
LICZY SIĘ NAPÓR.
Co do sporu "procent" vs. "sloty" - aktualnie na warseerze są dwie sprzeczne plotki:
It is currently disputed wether the Slot System will be dropped.
Categories for core/special/rare are remaining.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
No ale ci - jak im tam - anichilatorzy z kraśków chaosu by ładnie taki klocek tępiliPaku pisze:160 maruderówsupcio a może flames of phenix i połowa mniej oddziału?, potem 60 strzałów 3/4S i kilka dedów, a to wszystko będę ciągać za nos fastami

A co do sojuszy to mi sie by podobało, ponieważ wyrówna przegięcia niektórych armii oraz naprawi ułomności innych. Dzięki temu zmniejszy się moze efekt tego że jedna armia jest uber przegieta przeciwka jakiejś innej ale zato ułomna przeciwko następnej.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
hoho
ja bym tym maruderom nie dawał MoK bo to się może tak skończyć jak inni pisali
ile armii ma takie spele?
nie wiem ale WoCh ma katapkę z Nurgla i Infernala z Czincza
to już 3
chyba DoCh z nurgla też coś tam ma
ja bym tym maruderom nie dawał MoK bo to się może tak skończyć jak inni pisali
ile armii ma takie spele?
nie wiem ale WoCh ma katapkę z Nurgla i Infernala z Czincza
to już 3
chyba DoCh z nurgla też coś tam ma
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Taaaaaak? A gdzie będzie ChD jak nie ma BP? Bo jak dla mnie to ten podręcznik jest znowu "nie legalny" ^^kubon pisze:No ale ci - jak im tam - anichilatorzy z kraśków chaosu by ładnie taki klocek tępiliPaku pisze:160 maruderówsupcio a może flames of phenix i połowa mniej oddziału?, potem 60 strzałów 3/4S i kilka dedów, a to wszystko będę ciągać za nos fastami
![]()
Paskudny uśmiech power gamera
-
- Masakrator
Jak już tak włazimy w detale...
1)5tka z High Magic
2)6tka z Fire
3)6tka z Slaanesha WoChu
4)6tka z Spells of Plage Skavów.
5)6tka z Nurgla DoChu.
6)5ka z Lore of Dark Magic.
7)4ka z Vampusiów.
Z czego Lory magii zostaną całkowicie zmienione, więc nie wiem skąd te wasze dywagacje.
1)5tka z High Magic
2)6tka z Fire
3)6tka z Slaanesha WoChu
4)6tka z Spells of Plage Skavów.
5)6tka z Nurgla DoChu.
6)5ka z Lore of Dark Magic.
7)4ka z Vampusiów.
Z czego Lory magii zostaną całkowicie zmienione, więc nie wiem skąd te wasze dywagacje.
a jeszcze 4 z dużej łaaa!