Kufer - Przenoszenie Figurek.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Kufer - Przenoszenie Figurek.

Post autor: Remx »

Witam

Ostatnio miałem dylemat czy zakupić walizkę do przenoszenia figurek, większość armii mam na magnetycznych move trayach.
Niby w walizce wykładając specjalną matą boki można przenieść owe figurki ale nadal leżą na boku w czasie transportu i jest szansa że coś odpadnie, oraz nasuwa się problem jeźdźców, spadają z wierzchowców.

Ale dziś pomyślałem że przecież są kuferki które pakuje się od góry...
Poniżej przedstawiam jeden z takich kuferków co sądzicie to takim czymś ? Czy opłaca się inwestować w te cacko :) ? Koszt 68zł + 20zł przesyłka :(

WYMIARY:
* zewnętrzne: 38,5cm x 25cm x 29cm
* wewnętrzne komory głównej: 37,5 x 24 x 15,5 cm
* wewnętrzne przegródek: 9 x 34,5 x 3,5 cm

Obrazek

Pozdrawiam
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

Mi wydaje się mały w środku, a wielki na zewnątrz. Ale to pewnie tylko wrażenie, warto się zorientować czy nie będzie za ciężki jak włożysz całą armię - lepiej żeby był stosunkowo lekki i poręczny. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z walizki z cytadeli - koszt bodajże 100 złotych, trzy poziomy pianki - cała moja armia na 2250 (HE) się mieści, łącznie ze smokiem, 4 bolcami i 2 rydwanami, a jeżeli dobrze figurkę włożysz to nic jej się nie może stać - co prawda trzeba uważać przy wkładaniu - jeżeli zostawisz jakiś wystający szpikulec np. lance to jest duża szansa, że się odłamie. Ten kuferek prezentowany jest magnetyczny prawda? sam jakoś nigdy się nie przekonałem do tych magnetycznych walizek, ale nigdy z nich nie korzystałem więc może poczekaj na opinie kogoś obeznanego.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Kuferek sam w sobie nie jest magnetyczny, po prostu bym wyłożył spód specjalną metaliczną wykładziną aby movetraye magnetyczne mogły się przyczepić.

Co do wymiarów masz nad obrazkiem :) zaś co do wagi widziałem walizki aluminiowe wielkości tych plastikowych GW i waga jest porównywalna więc i ten kuferek nie powinien dużo warzyć.

Co do przenoszenia figurek, że tak powiem ja nie kupuje walizki aby pół godziny pakować i kolejne pół rozpakowywać :P

Wyliczyłem że do dolnej komory wejdzie 7-7.5 sztuk kawaleryjskich movetrayów (5x koń w 1) w tym każdy tray jest oddzielony od siebie gąbką 2-3cm oraz od scianek.
Do tych małych przegródek być może niektóre jednostki mogły by stać ale w większości chyba na leżąco tradycyjnie w gąbce (np. hero, obsługa balist).

Ciekawi mnie ile sztuk Predatorów+Land Riderów wejdzie do tego kuferka a ile do takiej walizki GW.

edit.
Wymiary gąbek z walizki GW to:3x(350x280x30mm) + 3x(10mm spody) + 1x(10mm góra, chyba) = 12-13cm

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Zarąbisty kuferek. Chodzi mi po głowie wymiana skrzynki więc może się skusze bo fajnie to wygląda. Są inne rozmiary? Bo ten niestety niezbyt duży jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Na allegro trochę tego jest wiem że są mniejsze ale z większą chyba będzie problem :)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Panowie!! to jest kuferek na kosmetyki/biżuterię hehe :D
Na figurki to może i zamały na liczne armie, ale większość kobiet byłaby go w stanie zapełnić i stwierdziłaby, że "w sumie to mógłby być większy bo zabrakło miejsca na ten zestaw uroczych błyszczyków które raz użyłam przed studniówką"
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

mała gadzina :(
Dla porównania - moja armia imperium na 2350 zajęła powierzchnię 21x 52 cm wysokości 11 cm ( czyli jeden z 2 poziomów walizki :D)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Pojemność walizek w cm3.

Walizka GW na 108 modeli = 13720 cm3
Kufer Dolna komora = 13950 cm3 + 4x(1086) cm3

Więc na pewno kuferek jest większy i tańszy od walizki GW :)

edit.
eh, porażka kuferek na allegro kosztuje 68zł a koleś sobie życzy 20zł za przesyłkę a jestem z tego samego miasta co on :(
jego odpowiedź "sprzedajemy tylko wysyłkowo".....

ODPOWIEDZ