Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
sytuacja:
tura elfuw
elfickie lwy z magiem na flance kontra byk na środku odziału elfów + bucher i 3 meniterzy na ich flance tylko bucher i mag się stykaja ze sobą
dochodzi do pojedynku między magami, bucher (na ostatniej ranie) walczy i ginie
bul na środku zdaje na dwóch 1 meniterzy również nie uciekają
usuwając buchera z planszy meniterzy nie stykają się z odziałem co muszę z nimi zrobić dostawić ich do elfów jeśli tak to w jaki sposób czy też są wolni i mogę nimi zaszarżować w mojej turze ?
tura elfuw
elfickie lwy z magiem na flance kontra byk na środku odziału elfów + bucher i 3 meniterzy na ich flance tylko bucher i mag się stykaja ze sobą
dochodzi do pojedynku między magami, bucher (na ostatniej ranie) walczy i ginie
bul na środku zdaje na dwóch 1 meniterzy również nie uciekają
usuwając buchera z planszy meniterzy nie stykają się z odziałem co muszę z nimi zrobić dostawić ich do elfów jeśli tak to w jaki sposób czy też są wolni i mogę nimi zaszarżować w mojej turze ?
- dziekanotr
- Wodzirej
jak byli w jednym i tym samym oddziale co kucharz ,ktory zginal ,dostawiasz maneaterow do elfów, bo to wciaz ten sam kombat
- dziekanotr
- Wodzirej
jezeli sie da i jest na to miejsce to maksymalizujesz
Pytanie : Jak ogry się ogólnie sprawdzają przeciwko : VC , DE , Lizakom , Krasią i Chaosowi ???
i co najlepiej kupić na 1650 p
i co najlepiej kupić na 1650 p
najlepiej na początek kupić batalion a nawet dwa - batalion ogrowy jest jednym z najbardziej opłacalnym bo można zrobić z niego nawet do 7 oddziałów a dwa bataliony dają ci już
12 bulli z czego robisz 4 oddziały po 3 lub 3 oddziały po 3 i masz trzy korpusy na konwertowanie na herosów
8 ironów z czego masz 2 oddziały po 4 albo 2x3 + 2 konwertujesz na maneaterów z GW ( czyli masz rare)
8 leadów czyli 2 oddziały po 4 (niewystawialne w takiej ilości ) najczęściej wystawia sie je 2x3 lub 3x2 wtedy z dział od dwóch leadów możesz sobie zrobić armatki DoW(tylko koła i obsługe musisz zalatwić)
oraz 48 gnoblarów (z czego robisz oddziały w których masz 11 gnobów i filler za 9 sztuk czyli możesz zrobić tak 3 oddziały czyli 33 i zostaje ci 15 na traperów do przerobienia + wiele gnobów w wypraskach ogrówych co daje ci możliwość zrobienia z 2 oddziałów traperów jeszcze jak nie więcej)
czyli z twóch batalionów możesz zrobić:
3x3 bulle
2x3 ironi (lub 2x4 jeśli nie chcesz maneaterów)
3x2 leadzi
2x maneaterzy z GW (robieni z ironów)
2x działko DoW (robione z dział od dwóch leadów)
3x 20 gnoblarów w klockach (z fillerami)
3x8 gnoblarów traperów
oraz 3 herósów (przerabianych z korpusów od 3 bulli)
jesteś w stanie się przy tym wystawić ze spokojem na 2 k i praktycznie wszystko jest teraz grywalne dzięki BP
mam nadzieje że pomogłem
12 bulli z czego robisz 4 oddziały po 3 lub 3 oddziały po 3 i masz trzy korpusy na konwertowanie na herosów
8 ironów z czego masz 2 oddziały po 4 albo 2x3 + 2 konwertujesz na maneaterów z GW ( czyli masz rare)
8 leadów czyli 2 oddziały po 4 (niewystawialne w takiej ilości ) najczęściej wystawia sie je 2x3 lub 3x2 wtedy z dział od dwóch leadów możesz sobie zrobić armatki DoW(tylko koła i obsługe musisz zalatwić)
oraz 48 gnoblarów (z czego robisz oddziały w których masz 11 gnobów i filler za 9 sztuk czyli możesz zrobić tak 3 oddziały czyli 33 i zostaje ci 15 na traperów do przerobienia + wiele gnobów w wypraskach ogrówych co daje ci możliwość zrobienia z 2 oddziałów traperów jeszcze jak nie więcej)
czyli z twóch batalionów możesz zrobić:
3x3 bulle
2x3 ironi (lub 2x4 jeśli nie chcesz maneaterów)
3x2 leadzi
2x maneaterzy z GW (robieni z ironów)
2x działko DoW (robione z dział od dwóch leadów)
3x 20 gnoblarów w klockach (z fillerami)
3x8 gnoblarów traperów
oraz 3 herósów (przerabianych z korpusów od 3 bulli)
jesteś w stanie się przy tym wystawić ze spokojem na 2 k i praktycznie wszystko jest teraz grywalne dzięki BP
mam nadzieje że pomogłem
- Drakkainen
- "Nie jestem powergamerem"
Cześć po doczekaniu się w końcu nowego BP i uzbieraniu trochę kasy (500zł) chciałbym kupić coś w tym stylu:
Butcher
Tyrant
Batalion
Podręcznik
mam też ciekawą ofertę Huntera jest on opłacalny na początek ?
Butcher
Tyrant
Batalion
Podręcznik
mam też ciekawą ofertę Huntera jest on opłacalny na początek ?
na Twoim miejscu kupilbym 2 bataliony + podrecznik, wczesniej symek obszernie wyjasnil plusy takiego zakupu.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Mam pytanie. W necie widziałem wiele konwersji "kawalerii" ogrów na nosorożcach.
np. tu http://home.earthlink.net/~puggimer/id16.html
Czy można nimi grać?? W podręczniku nie zauważyłem kawalerii...
I w innym temacie znalazłem info, że łowca może strzelać po ruchu, co jest wyjaśnione w BP... Jest jakiś nowszy od 1.5 czy może było to w którymś wcześniejszym?
np. tu http://home.earthlink.net/~puggimer/id16.html
Czy można nimi grać?? W podręczniku nie zauważyłem kawalerii...
I w innym temacie znalazłem info, że łowca może strzelać po ruchu, co jest wyjaśnione w BP... Jest jakiś nowszy od 1.5 czy może było to w którymś wcześniejszym?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jest jeszcze wersja w ForgeWorldu .Rhinoxy są w armii Iron Tribe Skin, gdzieś na forum są zasady do niej, ogólnie BP dopuszcza ich do gry.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
dobrze rozumiem, że teraz ogrze imiona są całkowicie za darmo??
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
a kiedyś można było mieć więcej?
Czy ogrze imiona moga się teraz powtarzać?
Jeszcze jedno pytanie. Jeśli rzuce jakiś czar na mój oddział i będzie on trwał już 1 turę, a w następnej mojej fazie magii mój przeciwnik może go zdispellować?
Witajcie
Mam mało pytanko dotyczące gnoblarów. Ile zazwyczaj wystawiacie? Ja wystawialem 25, ale dochodzę do wniosku że to zbyt duża liczba chyba iskłaniam się powoli do 20.
Mam mało pytanko dotyczące gnoblarów. Ile zazwyczaj wystawiacie? Ja wystawialem 25, ale dochodzę do wniosku że to zbyt duża liczba chyba iskłaniam się powoli do 20.