Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
kalesoner/mdłości nie wierzy w takie coś, on odbija się treemanem od 5 kawy imperialnej.
tak czy siak ja jestem za opcją grania bez bsbka bo na takie pkt wybór pomiędzy kolejnym biegaczem a kolesiem który odpala hode i stoi większość bitwy w lesie jest dość oczywisty. drogi kalesonku spójrz na to z tej strony jszcze
tak czy siak ja jestem za opcją grania bez bsbka bo na takie pkt wybór pomiędzy kolejnym biegaczem a kolesiem który odpala hode i stoi większość bitwy w lesie jest dość oczywisty. drogi kalesonku spójrz na to z tej strony jszcze
Tak było.runepriest pisze:kalesoner/mdłości nie wierzy w takie coś, on odbija się treemanem od 5 kawy imperialnej.
I to nawet z bsbkiem. Przegrałem o muzyka.
Granie z bsbkiem czy nie jest zależne od typu rozpiski. Przy rozpisce ofensywnej na drzewie na małe punkty jest moim zdaniem konieczny.
Luknijcie na tą rozpiskę turniej na 2350 pk
Lord
Spellweaver 215 (wybiera Beast Lore)
+ level 4 Wizard 35
+ Moonston of the Hidden Ways 35
+ Wand of Wych Elm 55
Hero:
Spellsinger 90
+ Dispel Scroll 25
+ Dispel Scroll 25
Spellsinger 90
+ level 2 Wizard 35
+ Calaingor's Stave 25
+ The Deepwood Sphere 25
Wood Elf Noble 75
+ Alter Kindred 25
+ Stone of the Crystal Mere 30
+ The Helm of the Hunt 20
+ Additional Hand Weapon 4
+ Light Armour 2
Core
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
5 Glade Riders 120
+ Standard Bearer 18
8 Dryads 96
8 Dryads 96
8 Dryads 96
Special
5 Wardancers 90
+ Musican 7
+ Bladesinger 14
5 Wardancers 90
+ Musican 7
+ Bladesinger 14
5 Wild Riders 130
+ Standard Bearer 18
+ Wild Hunter 18
5 Wild Riders 130
+ Standard Bearer 18
+ Wild Hunter 18
+ War Banner 25
Rare
5 Waywatchers 120
Graet Eagle 50
Koszt punktowy : 2346
Power Dice : 9
Dispel Dice : 6
PS mam jeszcze pytanie czy moge wrzucić na alter nobla zbroje i dodatkową broń (i czy nie lepiej zamiast dodatkowej broni wrzucić mu włócznie?)?
Lord
Spellweaver 215 (wybiera Beast Lore)
+ level 4 Wizard 35
+ Moonston of the Hidden Ways 35
+ Wand of Wych Elm 55
Hero:
Spellsinger 90
+ Dispel Scroll 25
+ Dispel Scroll 25
Spellsinger 90
+ level 2 Wizard 35
+ Calaingor's Stave 25
+ The Deepwood Sphere 25
Wood Elf Noble 75
+ Alter Kindred 25
+ Stone of the Crystal Mere 30
+ The Helm of the Hunt 20
+ Additional Hand Weapon 4
+ Light Armour 2
Core
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
5 Glade Riders 120
+ Standard Bearer 18
8 Dryads 96
8 Dryads 96
8 Dryads 96
Special
5 Wardancers 90
+ Musican 7
+ Bladesinger 14
5 Wardancers 90
+ Musican 7
+ Bladesinger 14
5 Wild Riders 130
+ Standard Bearer 18
+ Wild Hunter 18
5 Wild Riders 130
+ Standard Bearer 18
+ Wild Hunter 18
+ War Banner 25
Rare
5 Waywatchers 120
Graet Eagle 50
Koszt punktowy : 2346
Power Dice : 9
Dispel Dice : 6
PS mam jeszcze pytanie czy moge wrzucić na alter nobla zbroje i dodatkową broń (i czy nie lepiej zamiast dodatkowej broni wrzucić mu włócznie?)?
biegacz obowiązkowo z bronią dwuręczną, jeden mag nie może mieć 2 x arcane item więc niech każdy ma po skrolu i jednym z tych przedmiotów. jeżeli chcesz grać na 5 tancerzy championi są tam zbędni za te pkt możesz dodać kilku tancerzy do jednego oddziału 8 powinno być dobrze.
wywal ten sztandar z kawalerii uwierz mi że się nie przyda
wywal ten sztandar z kawalerii uwierz mi że się nie przyda
Spróbuj kombinacji maga lorda
- kamień ukrytych ścieżek (teleport w las)
- serce kniei - autohity z S5 w każdy model w lesie.
Ostatnio zrobiłem teleport w las z 15WL - 3 przeżyło samo pojawienie się maga. Taki mag jest w zasadzie nietykalny.
Możesz - w czasie strzelania NP. Ale nie w HtH.
Poczytaj booka to się dowiesz.
Ostatnio zrobiłem teleport w las z 15WL - 3 przeżyło samo pojawienie się maga. Taki mag jest w zasadzie nietykalny.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Możesz, jak nie walczy używa tarczy, co daje mu razem z LA i hełmem 4+ sejwa. Jak walczy możesz w pierwszej turze zadecydować czy chcesz walczyć uzywając zwykłej broni + tarczy (dodatkowy plus 1 do sejwa w walce od przodu) czy tylko broni dwuręcznej.Ridam pisze:mogę połączyć tarcze z bronią dwuręczną ??
możesz rozszerzyć NP?? i HtH przy okazji (jeszcze nie załapałem wszystkich skrótów
)
Edit: Mam jeszcze takie pytanko gdzie w tej rozpisce widzice bohaterów, jasne że alter lata sam, ale co z magami. Ja bym lorda i spellsingera z wizard levelem 2 wrzucił do jednego składu wardancerów, a drugi spellsinger latałby sam co wy na to ??

Edit: Mam jeszcze takie pytanko gdzie w tej rozpisce widzice bohaterów, jasne że alter lata sam, ale co z magami. Ja bym lorda i spellsingera z wizard levelem 2 wrzucił do jednego składu wardancerów, a drugi spellsinger latałby sam co wy na to ??
np. - na przykład
HtH- walka wręcz.
WW nie używam bo na tym forum to tzw. - strażnicy ścieżek.
w WD dobrze trzymać maga. Drugi siedzi sam w lesie lub w Glade Guardach (to na spokojniejszej stronie stołu).

HtH- walka wręcz.
WW nie używam bo na tym forum to tzw. - strażnicy ścieżek.
w WD dobrze trzymać maga. Drugi siedzi sam w lesie lub w Glade Guardach (to na spokojniejszej stronie stołu).
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
jak ja już dawno nie miałem możliwości na takie cośmikadorus pisze: Ostatnio zrobiłem teleport w las z 15WL - 3 przeżyło samo pojawienie się maga. Taki mag jest w zasadzie nietykalny.

dlatego olałem dużego maga, same granie nim mi nie leży , wardancer lord sprawia mi więcej frajdy ...
choć teraz wrócę na parę bitew do maga, bo będę testował
dużego caddy na unicornie

- Jacek_Azael
- Masakrator
Cal odstępu zachowałeś?mikadorus pisze:Spróbuj kombinacji maga lorda

Las był baaardzo duży więc z tym nie było problemu 

- Jacek_Azael
- Masakrator