--------------------------------------
1xorcs shaman 2lvl 2xzwój rozproszenia
1xorcs shaman 2xkamień mocy +dzik
1xduża szef orków +tarcza + lekka zbroja +najlepsza rembak Martoga + podobizna Morka
27xNG(FCG)+siatki+3fanoli
19xOrcs(FCG)+tarcze
6xWilczy jeźdźcy(łuki)
8xWilczy jeźdźcy(łuki,muz,sztandar)
6xHop-Gobliny
20xBO(muz+sztandar)+tarcze
2xDzidomiot
1xWyrzutnia Goblinów
Total army cost:1498
Models in army:95
O&G na 1500pkt.
Fasty zawsze w 5, max muzyk i łuki do nich , nigdy sztandar (100 łatwych pkt dla przeciwnika)
Orków powinno być 25+ ( bo szybko schodzą a w nich siła)
Hop Goblinów 8-10 (jak wyżej)
Zamiast szefa orków, najlepiej dać czarnego szefa orków, ciężka zbroja, tarcza, dzik(spod maga, lepszy pancerz) i twoje przedmioty.
Magowie:
Ork mag 2lvl z zwojem rozproszenia i pierscieniem niblii,
Mały nocny szaman 2lvl z rogiem urgoka i magicznym grzybkiem,
wydają się lepszym rozwiązaniem.
Orków powinno być 25+ ( bo szybko schodzą a w nich siła)
Hop Goblinów 8-10 (jak wyżej)
Zamiast szefa orków, najlepiej dać czarnego szefa orków, ciężka zbroja, tarcza, dzik(spod maga, lepszy pancerz) i twoje przedmioty.
Magowie:
Ork mag 2lvl z zwojem rozproszenia i pierscieniem niblii,
Mały nocny szaman 2lvl z rogiem urgoka i magicznym grzybkiem,
wydają się lepszym rozwiązaniem.
BO dałbym championa jeszcze i chował weń orczego szamana (tego pieszego). Zwykłasów możesz za to wykorzystac jako regiment do trzymania bsb z totemem. Może się nie bardzo znam, ale tak mi się to widzi. Wtenczas zmniejszasz orków, bo do kitrania si,ę z totemem nie potrzeba wielu. Masz kasę na championa do BO i... (co IMO jest bardzo wazne) Daj BO Banner of Gholan. Będą atakować przy szarży wszyscy. Mam w ogóle wrażenie, żeś zapomniał o dobrodziejskim dla naszej armii BP
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Więc tak:
Cały regiment ma magiczne ataki, dodatkowo kiedy szarżujesz, biją wszyscy za tymi, którzy są w walce.
Cały regiment ma magiczne ataki, dodatkowo kiedy szarżujesz, biją wszyscy za tymi, którzy są w walce.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem przy szarży atakuje cały regiment bez względu ilu orków tam napchaćnindza77 pisze:kiedy szarżujesz, biją wszyscy za tymi, którzy są w walce.
ps.a czym dokładnie są magiczne ataki przeszukałem cały RB ale nic na ten tem nie znalazłem?