http://www.youtube.com/watch?v=jJ8CiyTpjUw
zobaczcie 3 minute cios konczacy

Widzialem tez kiedys ta "przegrana" Fedora, zdaje sie, ze potem walczyl z tym gosciem jeszcze raz, wynik wiadomy

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
Zgadzam się absolutnieTomash pisze:Bas Rutten jest przemistrz, uwielbiam go za poczucie humoru. Jego filmy instruktażowe (zwłaszcza "Street Fighting") powinny być obowiązkowe dla każdego zaczynającego z mieszanymi.
No, teraz właśnie oglądam. 7 cm ugięcie klaty od kopaTomash pisze:Bas Rutten jest przemistrz, uwielbiam go za poczucie humoru. Jego filmy instruktażowe (zwłaszcza "Street Fighting") powinny być obowiązkowe dla każdego zaczynającego z mieszanymi.
Oglądaliście około półgodzinny film nakręcony przez National Geographic gdzie mierzyli siły jakie działają na przeciwnika podczas uderzeń i kopnięć? Nie ten z karatekami, tylko kontynuację, ten z zawodnikami mieszanych -- m.in. Randy Couture'em i Basem Ruttenem.
(co śmieszniejsze, zawodnicy z mieszanych wypadli lepiej w uderzeniach i kopnięciach niż adepci "czystych" sztuk walki)
e, są dwie najważniejsze. podobnie jak w boxie.btw. szkoda, że w MMA tyle jest tych organizacji.
walczyłAż szkoda że nie będą walczyć ze sobą (Bas po kontuzji łapki odniesionej po zwycięskiej walce o mistrzostwo UFC z Randlemanem* już nie walczy).
niestety nie służy... stracił ta iskrę, brutalność i wybuchowość. tak samo jak minotauro, forma go ostatnio opuściła. ale jako ciekawostka i wyjątek potwierdzający regułę, mistrzem w kategorii średniej jest kolo, który też przeszedł z pride'a (spider!).jego kariera przygasła po paru wpadkach w UFC- imo chyba kontrola antydopingowa w amerykańskiej federacji nie służy tym przychodzącym z japońskiego mma. trochę szkoda, bo akurat miał swój spektakularny styl czym różnił sie od całej reszty zawodników.