Skład na ETC 2010
Moderator: swieta_barbara
Re: Skład na ETC 2010
Barb, Furion, Assur, Butan, Gąsior
Sensownych graczy VC jest całkiem sporo...
Ciężki wybór. Ja też chętnie powalczę o skład swoimi DoW jeśli Furion wybierze inną armię.
Sensownych graczy VC jest całkiem sporo...
Ciężki wybór. Ja też chętnie powalczę o skład swoimi DoW jeśli Furion wybierze inną armię.
Furion jesli bedzie chcial jechac VC to ma pierwszenstwo nietylko dlatego, ze jest w top4 ale tez dlatego, ze imho jest obecnie najlepszym graczem VC, ale mysle, ze wezmie DoW.
Btw. Fisch wlasnie sie zdziwilem jak robilem ranking najlepszych armii, ze to ty wygrales konkurencje DoW , a nie Furion
Btw. Fisch wlasnie sie zdziwilem jak robilem ranking najlepszych armii, ze to ty wygrales konkurencje DoW , a nie Furion
VC to najsilniejsza armia na zasady ojroLazur pisze:Captain Jack SparrowLooks goodZiemko pisze:Chlopaki juz pewnie potajemnie dogaduja sie, a wy jak widzicie sklad?
Imho:
1. Malal (k) Doch
2. Cosmo Skav
3. Zaba DE
4. Furion DoW
5. Crus Liz
6. Pasiak WE
7. Dalmar HE
8. Debek Bret
A DoW to jakieś mega plewności, co z tego, że mają te 2600? Nawet halfingi się nie mieszczą. DoW na te zasady mają dobrze tylko z lizakami, skavenami, od biedy z demonami. Z resztą to jakiś anal.
A co do samych graczy, to szkoda, że Zbyszek na razie odpuścił No i brakuje gościa na killing spree o ksywie Thurion
pozdrawiam
Furion
Czyli jednak VC Furion?
Jakies szczegoly bys odnosnie skladu podal
Nic nie podam, bo nic nie wiem. Nic nie jest jeszcze ustalone.Ziemko pisze:Czyli jednak VC Furion?
Jeśli chodzi o HE to najlepsze wyniki ma Andrzej. Uważam, że bez sensu jest brać dobrych graczy i na siłę dopasowywać im armię, z którą nie mają zbyt wiele wspólnego.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jankielu, no ale przeciez tak samo dobrze jak ja wiesz, ze wybor skladu na ETC to nietylko umiejetnosci, ale takze popularnosc..... no i polityka wyzszej polki
@ Jankiel - tak wiemy o tym - Andrzej został wybrany do składu eliminacyjnego z ramienia HE
DOW sssie - to Euro tam nie ma BP, więc przedmiotów ani włoskich ani zwykłych nie uświadczysz, jedyny argument za to Mengile... mało bonusem jest obowiązkowy paymaster z paniką dla całej armii... zwykłe empire jest lepsze
dziś wieczór ogarnę forum
żółw,
Ż.
DOW sssie - to Euro tam nie ma BP, więc przedmiotów ani włoskich ani zwykłych nie uświadczysz, jedyny argument za to Mengile... mało bonusem jest obowiązkowy paymaster z paniką dla całej armii... zwykłe empire jest lepsze
dziś wieczór ogarnę forum
żółw,
Ż.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, o 11:29 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.
DoW ma wbrew pozorom kilka fajnych jednstek:
- pojedyńczy maneaterzy
- smok
- mengile
- halfingi
- działko
- malakai
- rhinox
- krasnoludzkie kusze z heavy armourem
Niestety nie jest to stabilna armia ze względu na psycholgoię (daltego trzeba mieć wypaśny oddział 20 Krasnoludzkich kusz FCG) ale magiczne przedmioty nie sa jej potrzebne (u mnie w rozpie na euro mam i tak tylko maga lorda i paymastera z herosów)
Siła jest masa ciekawych oddziałów, preferowany system liczenia punktów (20% mniej za zabite DoW) i to, ze ludzie nie ogarnaiją tej armii.
pzdr
- pojedyńczy maneaterzy
- smok
- mengile
- halfingi
- działko
- malakai
- rhinox
- krasnoludzkie kusze z heavy armourem
Niestety nie jest to stabilna armia ze względu na psycholgoię (daltego trzeba mieć wypaśny oddział 20 Krasnoludzkich kusz FCG) ale magiczne przedmioty nie sa jej potrzebne (u mnie w rozpie na euro mam i tak tylko maga lorda i paymastera z herosów)
Siła jest masa ciekawych oddziałów, preferowany system liczenia punktów (20% mniej za zabite DoW) i to, ze ludzie nie ogarnaiją tej armii.
pzdr
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Andrzej who?Jankiel pisze:Jeśli chodzi o HE to najlepsze wyniki ma Andrzej.
Twierdzenie ogólnikowe.Jankiel pisze: Uważam, że bez sensu jest brać dobrych graczy i na siłę dopasowywać im armię, z którą nie mają zbyt wiele wspólnego.
Tak naprawdę - to zależy od gracza.
Brać Jankiela i Dębka czymkolwiek innym niż odpowiednio DE i Bret - rzeczywiście nie ma sensu.
Malalowi, Żabie czy Holanowi - z grubsza wszystko jedno czym grają.
Zresztą - podono miał być jakiś mecz między dwoma zespołami, więc te składy są z palca wyssane.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
hehe, teraz mam killing spree na organizowanie kawalerskiego i rokminianie prezentu dla pary mlodej oraz nagle spodobaly mi sie okraglaki i wlasnie zamowilem armie SMFurion pisze:No i brakuje gościa na killing spree o ksywie Thurion
HE powinny byc na smoku, a na smoku IMO Xet ma duze doswiadczenie, ale tylko IMO
pzdr!
AndrzejAndrzejJedy Knight pisze:Jankiel pisze:Jeśli chodzi o HE to najlepsze wyniki ma Andrzej.
Andrzej who?
Andrzej Bąk, gracz HE z naszego regionu.
Nie mnie pisać o jego umiejętnościach pod kątem ETC, ale lokalnie radzi sobie bardzo dobrze (masterowo, patrząc po wynikach, chyba też), kilka skutecznych patentów wymyślił sam (potem pojawiały je w innych rozpiskach ).
To tak w temacie przybliżenia postaci.
Wszystkiego bym się spodziewał, ale Thurion i lojaliści? Świat się kończy...Thurion pisze:oraz nagle spodobaly mi sie okraglaki i wlasnie zamowilem armie SM
<wyciąga popcorn> będzie się działo, jak zwykleZiemko pisze:Jankielu, no ale przeciez tak samo dobrze jak ja wiesz, ze wybor skladu na ETC to nietylko umiejetnosci, ale takze popularnosc..... no i polityka wyzszej polki
attaboy!thurion pisze:oraz nagle spodobaly mi sie okraglaki i wlasnie zamowilem armie SM
Jachu, ale hiciorow jak rok temu juz chyba nie bedzie
to może od razu skład z 2006 roku, bo się sprawdził?Lazur pisze:Abstrachując nieco od obecnego toku dyskusji...
wracając do wyboru kapitana to może sir Dębek.
Z tego co wiem poprzednim razem zebrał pochlebne opinie więc po co zmieniać coś co się sprawdzało?
...
Morrok dobrze gada.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/