Filler-ogólnie

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: Filler-ogólnie

Post autor: Rakso_The_Slayer »

MAĆKO pisze:A moim zdaniem filler to jest ładna odpowiedz na cwaniactwo GW które sprzedaje niektóre figsy po 16 w boxie wiec nie mam nic przeciwko:)
to nie jest cwniactwo. Zazwyczaj tak jest z boxami które wychodziły za 6 ed jeszcze a tam pełen klocek to było 4x4 modele czyli właśnie 16.

inna sprawa, że to, że tego nie zmieniają można już uznac za cwaniactwo ;) ale wszystkie nowe boxy wychodza już w liczbach 20-10-5 więc raczej już nie wałują (pomijając ceny).
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Rakso_The_Slayer pisze:...(pomijając ceny).
No właśnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Ziemko pisze:Grazbird napisał(a):
demonslayer stojący na wielkim głazie ( podstawka 40x40) w oddziale slayerów, zajmujący miejsce 4 modeli, ładnie komponujący się z resztą oddziału, to już filler czy jeszcze żal.pl ??

Hmmm taki sredni.
Tak a jak co trzeci gracz wampów ma fillery w ghulach, kamyczek+ghul to turnieje chodzą.

Filler musi po prostu być utrzymany na poziomie malowania co reszta armii wtedy będzie dobrze wyglądał bo będzie pasował. Po za tym to sposób jak tanio skompletować jednostkę.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

ogólnie mam wizje małego filera(40x40) do swoich PG - jakiś ogień palący się w naczyniu na szczycie postumentu i z tego wylatuje feniks, ujdzie ?

a np. w oddziale gdzie spearmanami są stare modele maidenek :D jako filer mogłabybyć sterta tarcz(modele maidenek ich nie mają, a w rozpisce tarcze są...), a przy tym stałaby jedna z wojowniczek??

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

z PG pomysł mi się podoba za to do spirów dałbym stojak na broń i tarcze
lepiej to będzie wyglądać i bardziej po elficku
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Pomysl z ogniem jest dobry i imho fajnie by to wygladalo.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Wszystko to kwestia wykonania i tego jak ów filler komponuje się w oddziale. Idea z koksownikiem ciekawa, ale ja bym jednak dodał tam z 2 guardów przy postumencie.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

a mnie osobiscie irytuja filery w formie wszlekich budowli, czy drzew... wychodzi na to ze oddzial caly czas lazi z filarem albo jakas inna czescia swiatyni... ewentualnie nosza wiekowy dab albo inna sosne...
sam nie przepadam za filerami i staram sie tego unikac a jezeli juz to filerek max "na 4 modele" bardziej na zasadzie scenki i ciekawego ustawienia mniejszej ilosci modeli na powierzchni ktora normalnie zajmowala by wieksza ilosc... teraz np robie oddzial black orcow w ktorym zrobilem taki myk ze zrobilem sobie 2 podstawki 25/50 na jednej na srodku usadowil sie pakerny BO wymachujacy toporem (i tak pewnie nie zmiescil by sie na normalnej podstawce) a na drugiej jest mala skalka... z ktorej "wyskakuje" BO z dwurakiem, do tego jakies "ladne" wykonczenie podstawek troche bitsow jakis snotling... po wstawieniu tego w oddzial na pierwszy rzut oka nie widac ze BO jest 18tu a nie 20tu... takie mini filerki w rozsadnej ilosci dla mnie sa ok... podstawka rydwanowa w oddziale piechoty na ktorej stoi 1 ghoul i sa 2 nagrobki juz nie bardzo :P

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

a co powiecie na filer 60x60 do oddziału piechoty (WL)?
taka skałka z Korhilem, sztandarem i może 3 WL z przodu ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Ja w Wl sobie wyobrażam bardziej albo lwa ciagniętego przez White Lionsa, albo Lew ujeżdżany przez White Lionsa jednak wolałbym tą pierwszą wersję ;). Twoja niezbyt mi się podoba, bo nic ciekawego nie dodajesz. Herosa możesz też na oddzielnej podstawce i jako dowódce oddziału.

Rabsp
Masakrator

czy taki filler 40x40 ma racje bytu w oddziale Swordmasterów?
http://www.forgeworld.co.uk/Images/Prod ... hemono.jpg

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Rabsp pisze:czy taki filler 40x40 ma racje bytu w oddziale Swordmasterów?
http://www.forgeworld.co.uk/Images/Prod ... hemono.jpg
pasi;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Ale mi filler -.^. To nawet nie ma imo związku z SM...

Rabsp
Masakrator

magiczny obelisk z wykutymi magicznymi napisami elfickimi... a wiadomo że SM szkolą się w wierzy Hoetha - mają bliski kontakt z magami ^^ więc i magiczne skały nie sa im obce :D

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

I noszą ze sobą kamień :P. Dobra, nvm, ale dla mnie to tak średnio z takim fillerem, który no dla osoby ktora nie wie za duzo z HE to może wydawać się głupie po prostu, że kawałek jakieś skały noszą :P.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

tedzio pisze:I noszą ze sobą kamień :P. Dobra, nvm, ale dla mnie to tak średnio z takim fillerem, który no dla osoby ktora nie wie za duzo z HE to może wydawać się głupie po prostu, że kawałek jakieś skały noszą :P.
filler to niekoniecznie musi być imho część oddziału albo jakaś scenka... to może być jakiś element terenu który się mocno kojarzy... np wielki spaczeń u szczurków :D

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Kefas pisze: filler to niekoniecznie musi być imho część oddziału albo jakaś scenka... to może być jakiś element terenu który się mocno kojarzy... np wielki spaczeń u szczurków :D
dokładnie bo tak fillery ograniczałby się do jakiś wózków :wink:
i innych noszonych rzeczy

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

tedzio pisze:I noszą ze sobą kamień :P. Dobra, nvm, ale dla mnie to tak średnio z takim fillerem, który no dla osoby ktora nie wie za duzo z HE to może wydawać się głupie po prostu, że kawałek jakieś skały noszą :P.
Ojej, może noszą, skąd wiesz :lol2:

Dla mnie pomysł ok. Ja bym się fillera nie przyczepił, a raczej tych słabych elfiaków. Precz z tymi gnidami z Ulthuanu, oddajcie ją prawowitemu następcy :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Rasti pisze:Dla mnie pomysł ok. Ja bym się fillera nie przyczepił, a raczej tych słabych elfiaków. Precz z tymi gnidami z Ulthuanu, oddajcie ją prawowitemu następcy :twisted: :twisted:
Rasti, Ty to wszędzie wchrzanisz to fluffowe pierdzenie :P

Filler może być, ale mnie też nie przekonuje.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

bem pisze:
Rasti pisze:Dla mnie pomysł ok. Ja bym się fillera nie przyczepił, a raczej tych słabych elfiaków. Precz z tymi gnidami z Ulthuanu, oddajcie ją prawowitemu następcy :twisted: :twisted:
Rasti, Ty to wszędzie wchrzanisz to fluffowe pierdzenie :P

pitupitu...
Dajcie spokój :lol2: Zero wczucia w armię, cholerne PG coraz dalej sięga :roll:

ODPOWIEDZ