Wood Elf-Leśne Elfy Rozpa Na 1000pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Wood Elf-Leśne Elfy Rozpa Na 1000pkt

Post autor: Twoja-Stara »

Gram WE przez rok i chce dowiedzieć czy taka rozpa ujdzie nie chce gruntownych zmian ,chce tylko odpowiedzi tak lub nie i dodanie do niej swojego szczerego zdania np . raczej nie - ja bym wystawił innego rara ,ponieważ mało masz jednostek itp. oto rozpa :

Rozpa – Wood Elf 1000pkt

Bohaterowie :
-Szlachcic Leśnych Elfów 75pkt/model 210pkt
+50pkt Wielki Jeleń
+35pkt Wpólnota Dzikich Jeźdźców
+30pkt Włócznia Półmroku
+20pkt Hełm Łowców
[_Generał Armii_]

J.Podstawowe
-Strażnicy Polany(13) 180pkt
-Strażnicy Polany(13) 180pkt

J.Specjalne

-Dzicy Jeźdźcy Kurnousa(5) 191pkt
+36pkt F.C.G
+25pkt Sztandar Wojny

J.Rzadkie
-Drzewiec 285pkt

Z góry Dzięki...
Powrót WE

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Magia cie niszczy :?
Weź wywal 6 GG i pokombinuj nad tancerzami (JA zaczynam grać WE :mrgreen: )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Bardzo słaba rozpiska.

Wystarczy jeden mag i przeciwnik jedzie Cię jak chce.

360ptk na 2 oddziały GG... Daj 3x 10 GG bez FCG.

Dodaj maga z 2x DS.

Wywal tego bohatera i zamień go na oddział dzikich jeźdźców i wardancerów. Albo 2x 9 driad.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Nie obraź się, ale ta rozpa jest tragiczna. Do wymiany jest właściwie wszystko.

Heros wild rider to jeden z najgorszych możliwych wyborów. Kosztuje kupę punktów i właściwie nic nie umie. Na dodatek, potrzebuje obstawy, bo nie jest w stanie jeździć samopas. Musisz więc wsadzić go do oddziału wild ridersów, którzy (pamiętaj!) są tylko lekką kawalerią. Za 400 pkt zyskujesz więc "bojowy" oddział z AS 5+, który na dodatek nie może uciekać. Na te punkty wystarczy, że przeciwnik będzie ich zajmował śmieciami i ma bitwę wygraną. Ew rozstrzela ich dziesiątką łuczników albo bolcem. Porażka.

Jest tyle fajnych złożeń herosów. Imć Schechtel napisał bardzo dobry poradnik - jest na forum WE, dobre i konkretne rady, polecam. Tak na szybko - proponowałbym maga+altera z hodą, ew. taniutkiego samego noble'a z hodą (zależy, z jaką magią wyjedzie przeciwnik).

Core... Kurcze, grasz WE rok i nie wiesz, że masz jedne z najlepszych i najtańszych core'ów w grze? Wystawiasz łuczników - są dobrzy, wiec fajnie. Czemu jednak 13-kami? W przypadku strzelców (każdych, nie tylko tych) 10 to max, gołych, bez niczego. Jak spanikują, nie będzie tak żal, są też łatwiejsi do prowadzenia na polu bitwy. Poza tym - AAAA - DRIADY !!! Według wielu to najlepsza jednostka w battlu pod względem cena/koszt. Jeśli masz figurki na trzy oddziały, wystaw trzy oddziały (zawsze ósemkami, takie są najlepsze). Jeśli masz na pięć - wystaw pięć. Spam driad na te punkty jest morderczy. Mają feara, nie panikują, wardują, w walce wręcz jedzą wszystkie inne skirmishe, fasty itp.

Wild ridersi - tu co kto lubi. Na pewno zdejmij z nich czempiona, to strata punktów.

Rare - ja bym nie brał żadnych. Niby na małe punkty drzewiec jest fajny. Jednak uważam, że fajniejsze są trzy oddziały driad, które kosztują tyle co drzewiec.

Tyle ode mnie. Jeszcze raz polecam poradnik.

Twoja-Stara

Ze względów na to co posiadam nie mogę wystawić 3 osemki driad ale po waszych radach rozpa tak na oko może tak .:

Rozpa-Wood Elf

Bohaterowie
-Wieszczka
2 lv ,2dispel scrolle
Jednorożec
J.Podstawowe
-10łuczników
-10łuczników
-8driad z czempionem
J.Specjalne
-Dzicy jeźdźcy(5)bez czempiona C.G
J.Rzadkie
-8 Strażników ścieżek

rozpa na oko na 1000pkt brakuje mi czegoś co bedzie skupiać uwagę ...hmm... narazie skupiaja wildzi ale właśnie nie chce żeby to robili
Powrót WE

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Hej, rozpa wygląda już lepiej. W takim kształcie proponuje:

- wywal jednorożca spod czarodziejki, Glamourwave, czy jak to się zwie, to strata punktów. I tak będziesz unikał walki, chował się w łucznikach albo w lesie, a do tego drogi i nieprzydatny jednorożec jest niepotrzebny
- wywal czempiona z driad, to tylko pogarsza ich skuteczność (np. gdy wpadają w jakiś oddział z wrogim magiem, to ten może krzyczeć pojedynek i ma większe szanse przeżycia, niżby go tłukły dwie driady)
- jeśli nie masz więcej driad, to dokup, naprawdę warto, a chodzą dosyć tanio
- warto wstawić nobla z hoda, czy to będzie alter, czy bez kindreda, czy waywatcher, czy scout, jak kto lubi, są mocniejsze i słabsze wersje (głównie ze względu na koszt punktowy), ale wszystkie fajne

Twoja-Stara

Może tak też na oko a po ostatnich poprawkach podam z punktacją .:

Rozpa Wood Elf

Bohaterowie
-Wieszczka
2lv ,2xdispel scroll
-Szlachcic
+dębowa zbroja(daje regeneracje)
J.Podstawowe
-10łuczników(strażnicy polany)
-8zwiadowców
-8driad bez czempiona
J.Specjalnie
-5Dzikich Jeźdźców C.G bez czempiona
J.Rzadkie
-6 strażników ścieżek

Do zwiadowców dam może szlachcica?! ,strażników wystawie na tyłach przeciwnika?! ,driady będą straszyć i dobijać , a łucznicy to wiadomo...A i ta dębowa zbroja to chyba strata punktów ale chce wysłuchać waszych rad
Powrót WE

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Twój szlachcic nic nie będzie robił w takim złożeniu.

Daj mu warda 3+ (jakiegokolwiek) i/lub hełm łowów/ wrzosiec by tak łatwo nie schodził. Ja wolę od niemagicznych warda.
Dalej - zbroja, tarcza, wielka broń.

EW, kołczan strzał zagłady, wrzosiec/hełm łowów, tarcza, wielką broń.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Twoja-Stara

dam mu naszyjnik nieśmiertelności(+3 ward na niemagiczne ataki) i broń wielką i dam go do zwiadowców może ,a i nie wiem czy wystawić tych 6 strażników ścieżek może dopakuje innych łuczników a tych wywale i bede grać bez rara?!!?? :idea:
Powrót WE

Twoja-Stara

czyli to by było tak :

Rozpa Wood Elf 1000pkt

Bohaterowie
-Wieszczka (175pkt)
2lv ,2xdispel scroll
-Szlachcic (135pkt)
Brosza nieśmiertelności
Ostrza Rozszalałego Ognia Ragetha(dziwna nazwa)
wspólnota zwiadowców
J.Podstawowe
-12 Strażników Polany(144pkt)
-10 Zwiadowców(170pkt)
-8 Driad (104pkt)
J.Specjalne
5 Dzikich Jeźdźców C.G bez czempiona (173pkt)
+Sztandar Wojny

Razem wychodzi 901pkt i nie wiem co za te 100pkt jeszcze wsadzić...dajcie jakąś rade ,a szlachcicowi dałem ten dziwny przedmiot ,który zalicza się jako dwie bronie ręczne i daje płonące ataki ,więc fajny przedmiot za 10pkt :) . Co jeszcze? jakieś rady? Dzięki za wszystko My friends :D :mrgreen:
Powrót WE

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Koleżko jesteś z Krakowa, proponuję zagadać do jegomościa Ksch :mrgreen:
A poza tym polecam przeczytanie na podforum WE kilku tematów o jednostkach / herosach itd.
Bo tu i tak by trzeba coś poprawić...

Zwiadowcę nie wystawisz na zasadach way watchera (tutaj kłania się army book WE).

Pozdro

ODPOWIEDZ