WoCh 1500-"Pocisnąć Pociskiem"
-
- Masakrator
WoCh 1500-"Pocisnąć Pociskiem"
WoCh 1500pkt.
Heroes:
Chaos Sorcerer(85)+MoT(20)+Book of Secrets(25)+Disc of Tzeentch(20)+Golden Eye of Tzeentch(25)-175pkt.
Chaos Sorcerer(85)+MoT(20)+Rod of Torment(45)+Disc of Tzeentch(20)-170pkt.
Chaos Sorcerer(85)+MoT(20)+Dispel Scrollx2(50)+Chaos Barded Steed(16)-171pkt.
Core Units:
5 Chaos Marauder Horsemen(65)+MoS(10)+Flails(10)-85pkt.
5 Chaos Warhounds-30pkt.
5 Chaos Warhounds-30pkt.
5 Chaos Warhounds-30pkt.
5 Chaos Warhounds-30pkt.
Special Units:
5 Chaos Knights(200)+Standard Bearer(20)+Banner of Wrath(45)+MoS(10)-275pkt.
5 Chaos Knights(200)+MoS(10)-210pkt.
PD-8 DD-5+3(2XDS)
6 Potencjalnych pocisków na turę. Wymaksowana Magia i Antymagia. 15 Rycerzy
Heroes:
Chaos Sorcerer(85)+MoT(20)+Book of Secrets(25)+Disc of Tzeentch(20)+Golden Eye of Tzeentch(25)-175pkt.
Chaos Sorcerer(85)+MoT(20)+Rod of Torment(45)+Disc of Tzeentch(20)-170pkt.
Chaos Sorcerer(85)+MoT(20)+Dispel Scrollx2(50)+Chaos Barded Steed(16)-171pkt.
Core Units:
5 Chaos Warhounds-30pkt.
5 Chaos Warhounds-30pkt.
5 Chaos Warhounds-30pkt.
5 Chaos Warhounds-30pkt.
Special Units:
5 Chaos Knights(200)+Standard Bearer(20)+Banner of Wrath(45)+MoS(10)-275pkt.
PD-8 DD-5+3(2XDS)
6 Potencjalnych pocisków na turę. Wymaksowana Magia i Antymagia. 15 Rycerzy
imo zwal tego z boundem z dyska i wsadź go na konia
temu ze scrollami warto zdjąć mark tęczy
i albo
a) tniemy jednego fasta i dajemy za niego 2x marauderów 10tke lub 15tke i psy
b) tniemy 2x psy i dajemy jeden większy unit marauderów
bo musisz mieć bezpieczne miejsce na puszczanie tych pocisków
temu ze scrollami warto zdjąć mark tęczy
i albo
a) tniemy jednego fasta i dajemy za niego 2x marauderów 10tke lub 15tke i psy
b) tniemy 2x psy i dajemy jeden większy unit marauderów
bo musisz mieć bezpieczne miejsce na puszczanie tych pocisków
T
-
- Masakrator
Już tłumaczę koncepcję.
Moim zdaniem każdy mag niezwykle korzysta z +1 do Casta, zważywszy na to, iż 1ka Tęczy włazi dzięki temu na 3+ a należy ona do potencjalnie bardzo groźnych czarów. Zapewnia też skuteczne zaplecze anty-regeneracyjne. Poza tym, im więcej pocisków wywalanych na turę, tym lepiej.
Moim zdaniem każdy mag niezwykle korzysta z +1 do Casta, zważywszy na to, iż 1ka Tęczy włazi dzięki temu na 3+ a należy ona do potencjalnie bardzo groźnych czarów. Zapewnia też skuteczne zaplecze anty-regeneracyjne. Poza tym, im więcej pocisków wywalanych na turę, tym lepiej.
Warte przemyślenia.a) tniemy jednego fasta i dajemy za niego 2x marauderów 10tke lub 15tke i psy
klawo że mi to wyjaśniasz ; ), ale pamiętaj że pocisk ten ma 18'' a lore ognia 24'' więc o ile na dysku jest super to na kolesiu na koniku już mniej...
a pozatym wtedy możesz wybierać jeszcze z shadowa i deatha - dobre lory - warto mieć jednego maga o dłuższym zasięgu
a pozatym wtedy możesz wybierać jeszcze z shadowa i deatha - dobre lory - warto mieć jednego maga o dłuższym zasięgu
T
-
- Masakrator
Jest tutaj +. Aczkolwiek wolę łatwiejszy cast i potencjalnie groźniejszy czar, niźli zwykłą d6tkę. Pokombinuję ze zwiększeniem albo dodaniem jednego fasta do trzymania generała(minimum 6ciu konnych wtedy trza).
Fajnie jednak mieć jakiegoś Lora, który może zabić Dragon Princów, chyba że oczywiście wiesz że z nimi się nie spotkasz ;]
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
-
- Masakrator
Nie przewiduję problemów ze sprzątnięciem DP w cc, chłopaki odbijają się od najtów. Poza tym, mam dużo śmiecia.
W magii mam 2 boundspelle i 1 czar na dysku, który wcale nie musi być z LOF.
W magii mam 2 boundspelle i 1 czar na dysku, który wcale nie musi być z LOF.
-
- Masakrator
Powiem tak, MoS to gwarant na uniknięcie durnego FO i panik, które niestety zdarzają się nie zdać.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
na maruderach nie pamiętam kiedy go dawałem ( nigdy ) a jedynie przydał by się z czymś co ma feara, a tak naprawdę lepiej się sprawdzają jedynie do screena i ściągania maszynek czy też innych fastów, gdzie MoS jest zbędny a zdanie paniki na 7ld ( niech będzie że nie ma gienka w pobliżu ) za pierwszym rzutem masz troskę więcej niż 50% na to ( częściej nie zdaje na 8 z przerzutem taki urok )
-
- Masakrator
Zależy. Mos daje mi pewność, iż Marudy nie spanikują w ważnym momencie i dojadą tam, gdzie chcę( o ile ich nie wystrzelają).
dla mnie slanesh mus... jak obleje 2 paniki z rzędu to czuje się jak dzieciaki tutaj http://www.pown.it/4314 że nie wydałem tych śmiesznych pkt na mark
T