Re: Warsztat Magdy UP :21.11.2012 Imperium c.d.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Re: Warsztat Magdy UP : 12.05.2010 Dwarf Lord

Post autor: MAĆKO »

Heh ja przyłączam sie do pytania Ziemka:P

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Hmmm a mi się generalnie bardzo podoba. :)
Złoty może idealny nie jest, ale jak na pierwszy raz to... :shock:
=D>

Srebrny pikny, w sumie co należałoby zmienić napisali przedmówcy ;) ( i przedmówczyni :P )

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Skóra doskonała,srebro niezłe,złoto średnio udane.Ogólnie model świetnie się prezentuje.Bym zapomniał, bardzo podobają mi się buty(znowu skóra tylko tym razem wyprawiona) i topór(jako całość).

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Ziemko pisze:Przepraszam za lekki OT Ma ktos moze ten artykul o malowaniu w WD NMMami , bo slyszalem, ze fajny jest. Jesli tak to bede wdzieczny jesli moglby podeslac...
Ten kwietniowy gdzie jest tutek do malowania THE SANGUINOR? Ja mam jeśli o ten ci chodzi ;).

PS. Wszystko fajne :D Podobają mi się metaliki :)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

No proszę proszę jak dla mnie świetna praca. NMM naprawdę przyzwoity. Ładne przejścia naprawde gratuluje.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Super, widac, ze sie przykladasz i masz dobrych nauczycieli.
Byloby jeszcze lepiej gdybys wyszlifowala figurke, a szczegolnie elementy, ktore maja byc metalem. To jest to o czym wielokrotnie pisalem (ale nikt mnie nie slucha ;) ) - drobniutki papier scierny w lape i jazda. Zaledwie kilkanascie minut pracy przy takim modelu, a lepiej sie pozniej maluje i efekt koncowy znacznie poprawia.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

A najlepiej jest to zrobic wełną stalową:)szybciej:P

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

genialny model, genialne malowanko, no i genialne postepy!
skora i wlosy wyszly ci klasa! srebrny nmm na toporze wyglada super, ale na kolczugach brak mu kontrastu, zloty nmm wyglada git ale jest po prostu nieskonczony, wyglada jak bys prace zostawile mniej wiecej w polowie.
Sam za jakis czas bede mial do malowania ten model i musze klienta nakrecic zeby to bylo cos wiecej niz lvl 1 :)
maluj maluj bo z kazda praca widac masakryczne postepy az sie boje co bedzie za kilka kolejnych modeli ;)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Post autor: Magda »

Raptaparat pisze:Super, widac, ze sie przykladasz i masz dobrych nauczycieli.
Byloby jeszcze lepiej gdybys wyszlifowala figurke, a szczegolnie elementy, ktore maja byc metalem. To jest to o czym wielokrotnie pisalem (ale nikt mnie nie slucha ;) ) - drobniutki papier scierny w lape i jazda. Zaledwie kilkanascie minut pracy przy takim modelu, a lepiej sie pozniej maluje i efekt koncowy znacznie poprawia.
Ano rzeczywiście, Kacper to świetny nauczyciel :). No i dzięki za rade z papierem, bo ta figurka jest cholernie chropowata i już nie wiedziałam co z nią robić...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Krasnal prześwietny. Jak poprzednicy, na złotym za mały kontrast, lecz srebrny zajebisty :)

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Post autor: Magda »

Ziemko pisze:Srebrny jest rewela (moge przepis, bo ze srebrnym ciagle nie moge znalezc satysfakcujacej mnie mieszanki)
zaczynając od najciemniejszej warstwy: shadow grey + czarny, dochodzisz do czystego shadow greya, wtedy rozjasniasz codex grey'em i na samym końcu białym
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Twoje prace gniotą... kurcze... nie wiem co ale wszystko na pewno ;)
rewelacja jeśli chodzi o srebrny-metal. Co do złota się nie czepiam bo i tak na następnej figurce będzie po stokroć lepiej. Sam zastanawiam się czy nie zacząć od razu od nmm... tylko początki będą bardzo bolesne... zważywszy, że ostatnią figurkę pomalowałem jakieś 4,5 roku temu...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

@Daw patrzac po sobie i innych ludziach jak zaczniesz od metalików to raczej bedziesz sie ich trzymal jak zaczniesz od NMM bedziesz zwolennikiem wlasnie tej techniki. Oczywiscie sa tez ludzie wszechstronni ale to rzadkosc raczej:) Im wczesniej zaczniesz zabawe z NMM tym lepiej bo wydaje mi sie ze NMM powinien byc podstawa do normalnych metalików:)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

NMM jest ok, ale jeśli masz serio dużo czasu i chęci aby to robić. Ja wolę osobiście w mojej armii NMM na herosach a metaliki na oddziałach.

Koniec OFFTOPU ;)!

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Ziemko pisze:Przepraszam za lekki OT Ma ktos moze ten artykul o malowaniu w WD NMMami , bo slyszalem, ze fajny jest. Jesli tak to bede wdzieczny jesli moglby podeslac...
MAĆKO pisze:Heh ja przyłączam sie do pytania Ziemka:P
:roll: PM :roll:

Co do samej pracy to... WoW naprawdę świetne NMM bardzo inspirujące może się przemogę? Genialne ostrze topora, no i powiem, że mi np taki złoty się podoba:P

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Ziemas już dostał ode mnie ; P

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Jak dla mnie świetne malowanie. Jak na pierwsze NMM bomba. Szacunek ;)

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Hmm ogolnie robota rewelka ;) mam tylko jedno zastrzeżenie... broda moim zdaniem powina byc innego koloru niz szara bo sie troche zlewa

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Kucze... do jak dawna malujesz?
pisałaś że nie długo, a tu takie prace... no jestem pod wrażeniem :shock:
]arrrr

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

Od razu widać kto na co stawia..

jak w mordę pięścią strzelił widać, że hobbystyka pierwsza klasa =D> świetne malowanie, nic dodać nic ująć.
ja jakoś tylko dla wybranych figurek mogę poświęcić więcej niż 3 godz malowania :lol2:

reszta ma się po prostu dobrze bić :twisted: i oczywiście być w kolorach które mnie się podobają

Tak czy siak gratulacje raz jeszcze dla artystki, zapewne zawitam tu jeszcze nie raz gdyż jest warto =D>

ODPOWIEDZ