Beasty 1500
Re: Beasty 1500
tak jak Ci koledzy napisai - gorgona na mały punkty jest lepszym wyborem, choć mniej taktyczna to jednak pokroi każdy klocek, jest świetna na wampiry, kawalerię itp.
Kamulec z cygora jest fajny ale jak nastawiasz sie na ofens to imo lepiej dać jak najwięcej jednostek ktore zrobią przeciwnikowi kuku w cc.
Gorebulle są wypas, 6 oddziałów ungorów przy jeszcze dwóch harpiii to chyba za dużo...
Dałbym wiecej gorów albo kombinowal z kolejnym chariotem
pozdro!
ps. cały czas mam ochote zagrać besitaimi ale figsów to już nie dam rady uzbierać - najpierw czeka mnie zakup armii do 40k . Więc szykujsię, że pożyczę kiedys od Ciebie futrzaki.
Kamulec z cygora jest fajny ale jak nastawiasz sie na ofens to imo lepiej dać jak najwięcej jednostek ktore zrobią przeciwnikowi kuku w cc.
Gorebulle są wypas, 6 oddziałów ungorów przy jeszcze dwóch harpiii to chyba za dużo...
Dałbym wiecej gorów albo kombinowal z kolejnym chariotem
pozdro!
ps. cały czas mam ochote zagrać besitaimi ale figsów to już nie dam rady uzbierać - najpierw czeka mnie zakup armii do 40k . Więc szykujsię, że pożyczę kiedys od Ciebie futrzaki.
3 unity ungorów i 3 unity w ambushu : ] pożycze Ci armie ale musisz uważać bo to będą prawdopodobnie najładniejsze beastmeny w mazowieckim ! : ] a Cygor jest imo bardziej uniwersalny i też zasuczy z laczka jak będzie trzeba ( duża szansa na hate'a przecież)
T
Cygor jest rzeczywiście bardziej uniwersalny ale to gorgona jest przerażająca na małe punkty. Wsysa też Twoją zmorę - abominację;]
A cygor z kamulcem to trafi raz na trzy razy, będzie go kitrał i nie parł do walki (maszerował) a przeciwnik skupi się spokojnie na rydwanach i gorach...
Obczaj: jak nastawisz się na ofens i będziesz miał turbo dwa oddziały do walki (większe gory z minosem i gorgonę)
a do tego 3 oddziały z hit powerem - 2 rydwany i samotny minos
To tak naprawdę te Ungory nie będą Tobie potrzebne w takiej ilości - 2 ambushe starczą , zwłaszcza przy 2 x harpiach.
Posiedzę przy kodeksie i wymyslę zaraz coś chorego
A cygor z kamulcem to trafi raz na trzy razy, będzie go kitrał i nie parł do walki (maszerował) a przeciwnik skupi się spokojnie na rydwanach i gorach...
Obczaj: jak nastawisz się na ofens i będziesz miał turbo dwa oddziały do walki (większe gory z minosem i gorgonę)
a do tego 3 oddziały z hit powerem - 2 rydwany i samotny minos
To tak naprawdę te Ungory nie będą Tobie potrzebne w takiej ilości - 2 ambushe starczą , zwłaszcza przy 2 x harpiach.
Posiedzę przy kodeksie i wymyslę zaraz coś chorego
pierwsze czego dowiedziałem się o herdach to to że bardzo szybko znikają ze stołu , 6 to absolutne minimum jakie zamierzam wystawiać ale każdy ma swój pomysł na beastmeny chyba : ] ta rospa to próba pogrania ofensem bo raczej na szamanach będe cisną (ale póki nie mam rospy na 2350 to gram róznymi wariantami może coś podpasuje)
T
prawdziwe beastmany to straszliwe krwawe potwory a nie jacys zawszeni szamanowie!
moja propozycja rozpy na 1500 (sorry Jassiu , ze w temacie ale i tak nikt tu nic nie pisze madrego)
Bestie Fisza 1500
Razorgor Chariot @ 145 Pts
Tuskgor Chariot @ 80 Pts
Tuskgor Chariot @ 80 Pts
20 Ungor Herd FCG @115 PtsShield; Musician, Champion
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Ghorgon @ 275 Pts
4 x 5 Ungor Raiders @ 30 Pts = 120 Pts
Bow
Bray-Shaman @ 125 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Gorebull @ 210 Pts
General; Frenzy; Heavy Armour, Chalice of Dark Rain [40]
Gorebull @ 239 PtsFrenzy; Heavy Armour; Battle Standard
Ramhorn Helm [15]
Gnarled Hide [15]
Sword of Might [20]
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 40
Total Army Cost: 1499
Tego biegacza BSB złożyłem jak trzeba. Bo 1+sava to fajny myk i zawsze przydatny. Do tego jest fajny na jakiś elfy z duża inicjatywą, któe same się zabijają w niego uderzając;]
Mamy sporo chariotów, które bardzo zysskały od kiedy nie ma cannonów DoW, Gorgona jako biegnąec zło dla wampirów. Są harpie i ungory więc maszynki nie mają łatwo. Dla generałą dałem chalice ale pewnie regenka jest podobnie mocna.
pozdro
moja propozycja rozpy na 1500 (sorry Jassiu , ze w temacie ale i tak nikt tu nic nie pisze madrego)
Bestie Fisza 1500
Razorgor Chariot @ 145 Pts
Tuskgor Chariot @ 80 Pts
Tuskgor Chariot @ 80 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Ghorgon @ 275 Pts
Bow
Bray-Shaman @ 125 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Gorebull @ 210 Pts
Ramhorn Helm [15]
Gnarled Hide [15]
Sword of Might [20]
Tego biegacza BSB złożyłem jak trzeba. Bo 1+sava to fajny myk i zawsze przydatny. Do tego jest fajny na jakiś elfy z duża inicjatywą, któe same się zabijają w niego uderzając;]
Mamy sporo chariotów, które bardzo zysskały od kiedy nie ma cannonów DoW, Gorgona jako biegnąec zło dla wampirów. Są harpie i ungory więc maszynki nie mają łatwo. Dla generałą dałem chalice ale pewnie regenka jest podobnie mocna.
pozdro
20 pkt za taki gówniany sv na 6+ ? ja daje warda od ognia bo gram głownie z demonami mariana i flamery to zło dla takiego klocka a z wardem na 4+ pare salw sie przezyje (o ile zdecyduja sie wogle strzelac)
chalice jest cholernie drogi i moze nic nie zmienic - do tego na takie pkt nie ma strzelania na tyle mocnego zeby je brac , dla mnie to przedmiot od 2000
klocek ungorów to świetna opcja ale musialbym ich wiecej duzo dokupic : / a z gorami co wtedy zrobie ?
pozatym T4 to T4 , z frenzy od minosa każdy ma po 3ataki : P więc żaden faścik się nie odważy wbić od boku (chyba są dwie bronie wbudowane , sprawdze w domu...)
chalice jest cholernie drogi i moze nic nie zmienic - do tego na takie pkt nie ma strzelania na tyle mocnego zeby je brac , dla mnie to przedmiot od 2000
klocek ungorów to świetna opcja ale musialbym ich wiecej duzo dokupic : / a z gorami co wtedy zrobie ?
pozatym T4 to T4 , z frenzy od minosa każdy ma po 3ataki : P więc żaden faścik się nie odważy wbić od boku (chyba są dwie bronie wbudowane , sprawdze w domu...)
T
Nie taki gówniany ale save 1+ z odbijaniem hitów! - zobacz co on robi z psów khorna, demonetek czy flamerów.Jasiuuu pisze:20 pkt za taki gówniany sv na 6+ ? ja daje warda od ognia bo gram głownie z demonami mariana i flamery to zło dla takiego klocka a z wardem na 4+ pare salw sie przezyje (o ile zdecyduja sie wogle strzelac)
Co do warda to jest grywalny ale nie zawsze i lepiej dać więcej ungorów. Z gorami nie wiem co zrobisz;]
Chalice czy regenka to wybór pomiędzy dwoma bardzo dobrymi przedmiotami.
Martwi może ilość oddziałow z frenzy i trzeba tym świetnie grać i zasłaniać się ungorami/harpiami.
Co cannonów DoW to nie ma ich w VC ani Lizz więc rydwany wracaja do łask.
Gory nie majadwóch broni - kosztuje ona dodatkowy punkt.
-
- Masakrator
Bardzo fajna rozpiska Aczkolwiek nie ufałbym Razorgorowemu Chariotowi- jest cholernie drogi i w miarę wrażliwy na ostrzał, zwłaszcza cięższy. Zamieniłbym go na tańszy i z uzyskanych pkt. dowalił albo:1)kolejne harpie 2)obciął coś jeszcze i dodał kolejny corowy chariot.Razorgor Chariot @ 145 Pts
Tuskgor Chariot @ 80 Pts
Tuskgor Chariot @ 80 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Ghorgon @ 275 Pts
Bow
Bray-Shaman @ 125 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Gorebull @ 210 Pts
Ramhorn Helm [15]
Gnarled Hide [15]
Sword of Might [20]
ungory mają wbudowane tarcze;]
fajny jeszcze jest myk , żeby nie mieć żadnego oddziału, który Ci może spieprzyć (największa bolączka bestii moim zdaniem):
- wywalić klocek ungorów i:
- generała Gora wtedy dać na chariocie razogorowym z ataki z AP i Brass Cleaverem (za każdy model base to base dostaje atak). Niestety ma siłe tylko 4 ale za to może mu się nazbierać 7 ataków z siłą 4 AP. Ewentualnie po prostu dwurak
Wtedy to daj Boze masakra jest zupełna. Na przeciwnika jedzie:
- BSB , który wciaga wszystko bez statica czy ze staticiem
- Chariot z szalonym wargorem
- Razogor chatiot
- dwa tuskgor charioty
- Straszliwy gorgon
- 2 x Harpie, 4 x Ungory!
Naprawdę podoba mi sie taka koncepcja armii. Nie to co full magia z herdstonem i mengilami;]
fajny jeszcze jest myk , żeby nie mieć żadnego oddziału, który Ci może spieprzyć (największa bolączka bestii moim zdaniem):
- wywalić klocek ungorów i:
- generała Gora wtedy dać na chariocie razogorowym z ataki z AP i Brass Cleaverem (za każdy model base to base dostaje atak). Niestety ma siłe tylko 4 ale za to może mu się nazbierać 7 ataków z siłą 4 AP. Ewentualnie po prostu dwurak
Wtedy to daj Boze masakra jest zupełna. Na przeciwnika jedzie:
- BSB , który wciaga wszystko bez statica czy ze staticiem
- Chariot z szalonym wargorem
- Razogor chatiot
- dwa tuskgor charioty
- Straszliwy gorgon
- 2 x Harpie, 4 x Ungory!
Naprawdę podoba mi sie taka koncepcja armii. Nie to co full magia z herdstonem i mengilami;]
sprawdziłem w kodeksie i faktycznie mają te tarcze wbudowane : ] kolejny plus na korzyść ungorów ale poprostu strasznie chce mieć choć 10 gorów w rospie
ten generał gor wogle do mnie nie przemawia : ]
a to prosta sprawa że beasty na małe - ofens ale na duże to jednak sorry ale gejowizna magiczna z mengilami jest lepsza : ] spytaj się Stasia zresztą jak ten ofens na duże pkt się sprawuje : P
IMO
ten generał gor wogle do mnie nie przemawia : ]
a to prosta sprawa że beasty na małe - ofens ale na duże to jednak sorry ale gejowizna magiczna z mengilami jest lepsza : ] spytaj się Stasia zresztą jak ten ofens na duże pkt się sprawuje : P
IMO
T
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
rób uf uf, bo razogor charot są prze cudna grałem z lizakami i on jest wart swych pkt. zjechałem w 1 bitwie 2 endzina i stedzia, co prawda był zawsze gienek na terror i PF ( i minimum 5 impaktów ) ale się da nawet z 4 bym pojechał jednak hate na razogorach jest niesamowity szczególnie jak się szarżuje, a o to w chariotach chodzi, w 2 bitwie 1 stedza i 5 gwardzistów, w 3 spadł wraz z gorgoną z pitkiVarinastari pisze:Bardzo fajna rozpiska Aczkolwiek nie ufałbym Razorgorowemu Chariotowi- jest cholernie drogi i w miarę wrażliwy na ostrzał, zwłaszcza cięższy. Zamieniłbym go na tańszy i z uzyskanych pkt. dowalił albo:1)kolejne harpie 2)obciął coś jeszcze i dodał kolejny corowy chariot.
corowych od dostania pdf. z nowymi bestiami nie wystawiam ( wcześniej też rzadko ) wolę ungory
pozdrawiam
ps.: testowałem naszą gwardię ( khorngory znaczy się bestigory ) są mocne ale na lizaki nie aż tak masakra jakaś PA jest wszędzie nawet na gigantycznym łuku na stedziu z krasiami się sprawdziły z doomkiem w środku napawa to optymizmem