Zdjęcia Figurek do Armii chaosu... by Chomik vel Serapis...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Serapis
Warzywo

Zdjęcia Figurek do Armii chaosu... by Chomik vel Serapis...

Post autor: Serapis »

Hmm , w whfb gram może 4lata, ew. ciut więcej. A maluje hmm, uczę się sam malowac , czasem jakiś poradniczek przeczytam ale to rzadziuchno , efekty są powoli coraz lepsze na początek bohater Chaosu na Demonic Mouncie zwanym... Byczek Fernando :).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I taki staroedycyjny spawn ;), z podstawką którą próbowałem stylizować na lawe spawn nieochrzczony więc moze macie jakąś fajną propozycje? :) [wiecie zwierzatka jak się do nich mówi po imieniu dają lepsze efekty, Smok chaosu w mojej armi nazywa się : Alfred;). ]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W sumie nie sądzę by figurki powalały ale może jakieś ew. porady usłysze... i co do zdjęć wierzie lub nie przeszlo 3h z aparatem spędziłem i LEPSZYCH zrobić nie potrafie moim aparatem cyfrowym... zrobielm dla obu modeli ponad 100 zdjec i wybralem te najlepsze...

No nic to do komentowanie[krytykowanie] zapraszam :).

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

zacznij od zmniejszenia zdjec, co by sie forum nie rozjezdzalo...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, o 11:06 przez Szaman, łącznie zmieniany 1 raz.

Serapis
Warzywo

gotowe ;) sorki za niedopatrzenie ... i btw.... rojeŻdzało chyba :P ?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

:shock: pospiech :shock:
ale zdjec nie zmniejszyles :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Serapis
Warzywo

Jak nie jak są 2x mniejsze niz byly ? :P i teraz się wszystko normalnie miesci ?

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

a co to za byczek, skąd on jest?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Serapis pisze:Jak nie jak są 2x mniejsze niz byly ? :P i teraz się wszystko normalnie miesci ?
dobra, teraz OK :D
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Serapis
Warzywo

Reaper Miniatures / WarLord / figs nazywa się: Krungbeast

Swoją drogą wiem ,przydałoby się więcej zdjęc z innych stron i chetnie bym je zrobił ale ja z moim aparatem to się nie dogadam chyba :P. Ew, może na priva ktoś mi podoradza bo ja sam mam problem coś sensownego ustawic a probowalem wraz z poradnikami.

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

To może ja skomentuję tak na początek ;)
Zacznę od podstawek - jeżeli chcesz mieć armię na lawie to może ten artukulik pomoże: http://coolminiornot.com/article/aid/302
Do tego kamienie pomazane czarnym i przejechane suchym pędzlem przez jakiś szary - będzie gites :)
Co do figsów to trochę brakuje staranności w malowaniu. Widać dość znacznie przejścia czego można uniknąć rozwadniając farbę dość znacznie - owszem więcej roboty, ale efekt też lepszy.
Metaliki - brak mi washy... Parę by poprawiło oznacznie Twoje prace - patrz na metaliki Miśka. Z tego, co z nim rozmawiałem - pracy niewiele a efekt świetny...

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

pomysl ok armia z piekiel
ale wykonanie no niestety nie zabardzo zadowalajace

Serapis
Warzywo

ryu ---> ja te podstawe pod spawnem robile mwlasnie z tego artykulu, majac go pred nosem :P lepiej tego zrobic na dzien dzisiejszy nie umiem... Metale sa washowane :P wychodzilem od pokrycia to mithril silver [czy jak to sie zwie ] potem wash tin bitz raz i czarnym... po 2-3 razy... a co do przejsc pewnie masz racje, sam wie mze widac przejscia ;) ale to kwestia tego ze mokrym pedzlem nie maluje jakos super dlugo :P

A co do starannosci nie wiem trudno ocenic, ja np. tego spawna 3godziny malowalem :) , ale widac za krótko ^^.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

powalac stanowczo nie powalaja moze nazwy ktore im dajesz :)
byczek fajny slabe cieniowanie! zrob wiecej rozjasnien i moze wiecej wody do farbek dodawaj :wink:

a spawn mogl by sie pikus nazywac :wink:

ODPOWIEDZ