2500 Mroczne elfy
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
2500 Mroczne elfy
Taka armia na 2500. Sporo strzelania, sporo uderzenia , trochę ranków w niej też jest i wielki smok też.
Dreadlord na smoku
Crimson Death
pedant of khaleth
hydra's teeth
Sorceress 2lv
dispell scroll
darstar cloack
Sorceress 2lv
dispell scroll
tome of furion
2x5 harpies
2x5 Dark Riders mus rxb
25 Warriors fcg war banner
18 Black Guard banner oif hag graef
2x6 cold one knights mus
8 shades gw
4xreaper bolt thrower
(aby było ciekawiej mogę olać czarnych i zamiast gwardii dać drugi klotz korsarzy)
Dreadlord na smoku
Crimson Death
pedant of khaleth
hydra's teeth
Sorceress 2lv
dispell scroll
darstar cloack
Sorceress 2lv
dispell scroll
tome of furion
2x5 harpies
2x5 Dark Riders mus rxb
25 Warriors fcg war banner
18 Black Guard banner oif hag graef
2x6 cold one knights mus
8 shades gw
4xreaper bolt thrower
(aby było ciekawiej mogę olać czarnych i zamiast gwardii dać drugi klotz korsarzy)
bardzo fajna rozpiska tylko zastanawiam sie czy jest sens te magiczki trzymac...
moze by wywalic jedna i zamiast niej kociolek? bedziesz mial bsb i fajny dopalacz tym bardziej ze masz co dopalac.
wtedy i hotek by sie zmiescil a ochrone magiczna mial bys wtedy lepsza
no i pokusil bym sie o soulrendera dla czempa gwardii
moze by wywalic jedna i zamiast niej kociolek? bedziesz mial bsb i fajny dopalacz tym bardziej ze masz co dopalac.
wtedy i hotek by sie zmiescil a ochrone magiczna mial bys wtedy lepsza
no i pokusil bym sie o soulrendera dla czempa gwardii
I jeśli zastosujesz zmiany zasugerowane przez SexRocket'a osobiście zamiast warriorów dałbym kuszników , lub zwykły klocuszek korsarzy wtedy z KB mogą nawet fajnie pokosić , choć ja wziąłbym kuszników ( ewentualnie dając 2x10 , zostawiajac tylko 1x5 DR , ale dodając jeszcze 5 harpii)
I believe in Honour.!
Nom, kociolek pod 2x coki i gwardie to naprawde dobre rozwiazanie. Tylko gdzie hotek? Na cokach, gwardii, czy zmieniasz combo na smoku?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Fajne nowy koncept jak dla mnie bo ja gram trochę inaczej
Masz słabą Anty magię 2DS i 4 DP większość magicznych rozp ci się przez to przebije bez trudu
czy przypadkiem ta rozpa nie jest na Sobotnie moriowanie?
Szkoda że mam już challenge bo bym zagrał DE vs DE nigdy nie grałem takiej bity :p
Masz słabą Anty magię 2DS i 4 DP większość magicznych rozp ci się przez to przebije bez trudu
czy przypadkiem ta rozpa nie jest na Sobotnie moriowanie?
Szkoda że mam już challenge bo bym zagrał DE vs DE nigdy nie grałem takiej bity :p
Dark Elf Army of Druchii:
Win/Draw/Lose (04.01.2010-xxx)
18/1/4
Zamiast jednych coków stawił bym coś lżejszego ( ja w swojej rozpie na 2350 miałem 2x exe ) i naprawdę b. dobre mi się sprawdzali, sztylecik na magiczce zamiast furiona i za reszte shade i bedzie naprawde git.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Moja magia jest w kategorii średnich by poczarować i mieć nieco obrony. Gdyby olać magię to albo magiczka won i za nią kociołek, druga jednolevelowa ze scrolami i hotek dla czempiona gwardii. Kusi mnie taki obrót spraw dosyć.
Na małe ptk. naprawde spoko ale na duże nieopłacalna.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
po co Ci monster którym boisz się wejść do CC? i kitrasz go nawet przed łukami?
Nie grałem już kilka miechów ale o ile dobrze pamiętam to ward z kotła nie działa na mounta.
Nie grałem już kilka miechów ale o ile dobrze pamiętam to ward z kotła nie działa na mounta.
pierwsze slysze...Kondi pisze:gdzieś w FAQ na GW pisało że na monstery typu smok działa kociołek ... rok temu to patrzyłem może już to znieśli ...
wracajac do tematu, hotek w BG to slaby pomysl bo byle snajperka ci go wyciagnie, nawet 1 z metalu nie ma z tym problemow, to raz a dwa ze soulrender to duzo lepszy wybor dla czempa, na cok tez srednio, bo oni czesto wala do przodu nie czekajac na reszte armii. Ja daje go magiczce. siedzi z jednym scrolem i hotekiem. Fakt nie ma tej frajdy z kulniecia 1 czaru na 3 kostkach ale mozesz ja przestawiac tam gdzie ci potrzebna no i co najwazniejsze ma 2 woundy.
Gdybys moze warriorow zamienil na korsarzy z frenzy to masz 4 zajebiste oddzialy ktore mozna dopalac kotlem i kazdy z nich robi wtedy sieczke, a i shadsi z +1a tez niezle kroja jak maja GW.
IMO bardzo oplacalne wyjscie, rezygnujac z bardzo sredniej magii dostajesz mega kopa w CC
Ja go zawsze zastawiam harpiami, DR czy nawet smokiem. Wszystkie snajperki wymagają LOS.wracajac do tematu, hotek w BG to slaby pomysl bo byle snajperka ci go wyciagnie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Kto Ci powiedział że bałbym się nim wejsc do combatu- no moze nie do combatu z Bloodthirsterem albo Ghulami, ale z juz z takimi Knightami moglbym powalczycpo co Ci monster którym boisz się wejść do CC? i kitrasz go nawet przed łukami?
dalbym 4 bolce i mase shadsow co by ostrzal miec przyzwoityA co oprocz mantysi i 3 sosek? 5t/4w/zero savow. Slaba bestia.
w corach kilka 10 warriorow z muzykami, harpie, moze kusznicy