HE 1000 pkt. na turniej

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

HE 1000 pkt. na turniej

Post autor: Agrelm »

Witam. Niedawno zacząłem zbierać armię Elfów Wysokiego Rodu i wybieram się właśnie na turniej. Oto rozpiska:

Bohaterowie:
Smoczy Mag z Caledoru + Smok 350 pkt.
- Hełm Fortuny 25 pkt.
- Pancerz Caledora 25 pkt.
Suma: 400 pkt.

Jednostki Podstawowe:
10xŁucznicy 110 pkt.
15xWłócznicy 140 pkt.
- Chorąży + Muzyk + Dowódca 25 pkt.
Suma: 275 pkt.

Jednostki Specjalne:
8xSrebrne Hełmy 168 pkt.
- 8 Tarcz
- Chorąży + Muzyk + Dowódca 40 pkt.
Suma: 224 pkt.

Jednostki Rzadkie:
Powtarzalna Balista 100 pkt.
Suma: 100 pkt.

SUMA RAZEM: 999 pkt.

Komentarze mile widziane. Oczywiście dodałbym więcej jednostek specjalnych (np. Białe Lwy), ale obecnie ich nie posiadam. Chciałbym się jeszcze zapytać co najlepiej wybrać (Białe Lwy, Straż Feniksa, czy Mistrzów Miecza). Wiem, że nie powinienem, ale jak już piszę jeden post to zadam małe pytanko :)
"Dobrze posłużył nam ten mit o Chrystusie" - papież Leon X
Obrazek

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

sorry, ale widac ze masz tylko figurki z batalionu i smoka, wiec kombinacja oddzialow raczej taka musi zostac... :|

jedynie przedmioty musialbys zmienic - smoczy mag jest magiem w rozumieniu podstawowych zasad wiec magicznej zbroi nie moze zakladac... wybierz wiec do niego jakis guardian phoenix, silver wand, golden crown of atlazar, sacred intense, loremaster cloak, amulet of fire, albo cos podobnego... no i raczej polecam wykupic mu 2lvl magii :)

jesli chodzi o jednostki jakie w nastepnej kolejnosci nalezy sie zaopatrzyc to sa to biale lwy, dragon prince, balisty, phoenix guard - rozegrasz pare bitew i zobaczysz czego Ci brakuje,
pozdro

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Agrelm »

Mam batalion (Łucznicy, Włócznicy, Wysokie Hełmy i balista), 2 magów, smoka, szlachcica i księcia. Dopiero zamierzam kupić następne oddziały, ale nie mogę się zdecydować co najpierw
"Dobrze posłużył nam ten mit o Chrystusie" - papież Leon X
Obrazek

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Możesz jakoś poprzerabiać wysokie hełmy na Dragon Prince' ów (taki proks jest chyba legalny) i wtedy masz już mnóstwo możliwości do wystawienie się znacznie lepiej.
Obrazek

ODPOWIEDZ