8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
Fakt, że takie zasady jak jeden save czy oddawanie z drugiego rzędu, zniknięcie fear&aoutnumber, czy bardziej dostępny stubborn który już nie musi iść w parze z immunami, itp czy fearem samo z siebie balansuje całe armybooki.
Jak usłyszałem o plocie, że ma być jeden save, to nawet przemknęła mi myśl, że GW być może zaczęło analizować niektóre przegięcia wynikające z przedmiotów, zasad i jednostek, tak że postanowili to naprawić w 8 edycji. A to już by oznaczało, że GW obserwuje fora i nabyło umiejętność wyciągania wniosków. Wiem, że to daleko idąca teoria, ale mimo wszystko potrafi wnieść nieco optymizmu w oczekiwaniu na 8 edycje (a nie tylko narzekanie) i nadzieji, że ten system być może nie będzie posiadał takiej ilości dziur.
Stąd są też pozytywy. Trzeba je tylko wyłapać ;P. Wszak masa tych plot rozwiązuje nie jeden problem WFB.
Zatem może z innej beczki - czyli które z plot ewidentnie poprawiają system. Można zacząć od tej strony - zdecydowanie pozytywniejszej ;P
Jak usłyszałem o plocie, że ma być jeden save, to nawet przemknęła mi myśl, że GW być może zaczęło analizować niektóre przegięcia wynikające z przedmiotów, zasad i jednostek, tak że postanowili to naprawić w 8 edycji. A to już by oznaczało, że GW obserwuje fora i nabyło umiejętność wyciągania wniosków. Wiem, że to daleko idąca teoria, ale mimo wszystko potrafi wnieść nieco optymizmu w oczekiwaniu na 8 edycje (a nie tylko narzekanie) i nadzieji, że ten system być może nie będzie posiadał takiej ilości dziur.
Stąd są też pozytywy. Trzeba je tylko wyłapać ;P. Wszak masa tych plot rozwiązuje nie jeden problem WFB.
Zatem może z innej beczki - czyli które z plot ewidentnie poprawiają system. Można zacząć od tej strony - zdecydowanie pozytywniejszej ;P
zgadzam się z Kal Torakiem, byle zniknął fear outnumber, już będzie ciut lepiej, Stubborn dla dużych regonów też pozytywnie widzę, do tego zwiększenie roli Commandów też nieźle
Jankielu, wniosek prosty, w 6ed większy balans w kodeksach, ale słabe zasady, a w 7ed na odwrót, tylko pytanie co było lepsze obstaję jednak przy swoim, że w 6 można było pograć....chociażby po ostatniej bitwie z VC, gdzie 6 Wrightów pozamiatała mi pół armii, nawet bez wejścia w combat (terror)
Jankielu, wniosek prosty, w 6ed większy balans w kodeksach, ale słabe zasady, a w 7ed na odwrót, tylko pytanie co było lepsze obstaję jednak przy swoim, że w 6 można było pograć....chociażby po ostatniej bitwie z VC, gdzie 6 Wrightów pozamiatała mi pół armii, nawet bez wejścia w combat (terror)
Jeśli wejdą te plotki to ja jedynie widze swoje WE na Allegro#helion# pisze:zgadzam się z Kal Torakiem, byle zniknął fear outnumber, już będzie ciut lepiej, Stubborn dla dużych regonów też pozytywnie widzę, do tego zwiększenie roli Commandów też nieźle
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
z drugiej strony jak zwykły człowiek/elf/skaven itd. zobaczy TAKIEGO wraighta z TAKĄ kosą to raczej by się wystraszył, a potem całkiem stracił rozum, gdy się okaże, że tym swoim mieczykiem se może co najwyżej pomachaćRelosu pisze:nie byl to terror ktory bezkarnie mogl latac przed nosem armii i terroryzowac i krzyczec w co sie da + do tego ostry kop w HtH.
Ludzie nie przesadzajmy popatrzcie na inne systemy lub gry ( LOTR ) gdzie GW spieprzyło wszystko i cieszmy się, że coś mamy
A jak tak bardzo wam zależy to umówcie się z kolegami że parę zasad zmieniacie, bo to jest durne i przeciw logice...
Tak poza tym to graba wszystkim ziomkom na tym forum
Ale widok liczniejszego klocka wojowników chaosu już na nikim wrażenia nie robi. Moim zdaniem to jest głupie, że ktoś ma uciekać przed bandą zombie, które są nie tylko słabym przeciwnikiem co i względnie powszechnym zagrożeniem dla ludności z obszarów sylvanii, a szarże kawalerii przyjmuje na klatę przy znikomych szansach na przeżycie.
-
- Masakrator
Nie jęczcie już tak. Warhammer to gra bitewna a nie ganienie się po lasach smokiem, 2ma działami, morzem łuczników, 2ma ala -dominacjami i piątkami kawy.
Co ciekawe jest tak, że wojownicy hałasu którzy widzieli wiele przez duże W, są często zmutowani, są fanatycznymi sadystycznymi wariatami, których do przodu pcha żądza mordowania i... uciekają przed oddziałem ghuli przy OnF.... troszeczkę według mnie to nielogiczne . Oczywiście wiem, że się czepiamTandor92 pisze:Ale widok liczniejszego klocka wojowników chaosu już na nikim wrażenia nie robi. Moim zdaniem to jest głupie, że ktoś ma uciekać przed bandą zombie, które są nie tylko słabym przeciwnikiem co i względnie powszechnym zagrożeniem dla ludności z obszarów sylvanii, a szarże kawalerii przyjmuje na klatę przy znikomych szansach na przeżycie.
Największa maruda na Border Princes
no i np. takie HE, które żyją po set lat, są najwyżej rozwiniętą rasą, (...), doświadczeniem i skillem przewyższają szaloną większość przeciwników...
a jakby popatrzeć na takich rycerzy bretońskich... są dumni, szlachetni, pełni wiary, (...) itd.
a jeśliby przeanalizować saurusy...
takie coś do niczego nie prowadzi niemalże każdy wg fluffu powinien być nie do zdarcia
a jakby popatrzeć na takich rycerzy bretońskich... są dumni, szlachetni, pełni wiary, (...) itd.
a jeśliby przeanalizować saurusy...
takie coś do niczego nie prowadzi niemalże każdy wg fluffu powinien być nie do zdarcia
W żadnym wypadku nie do zdarcia, ale po prostu outnumber fear daje po dupie oddziałom, które np. wariorzy hałasu kosztują 350 puntów (20) a takie ghule to za te punkty masz 43 oczywiście tylko wariat wystawi taki kloc... Nawiasem mówiąc OnF jest sporą bolączką dla drogich i mało liczebnych oddziałów.
A to że pisze że są nie do zdarcia to norma, bo u każdego piszą w samych superlatywach o swoich oddziałach .
Martwi mnie też dziwna spraw figurek, że co jakiś czas wychodzą nowe booki, chaos dostał sporo nowych jednostek a figurek ni ma. Mam nadzieję, że tak nie będzie z bretką.
A to że pisze że są nie do zdarcia to norma, bo u każdego piszą w samych superlatywach o swoich oddziałach .
Martwi mnie też dziwna spraw figurek, że co jakiś czas wychodzą nowe booki, chaos dostał sporo nowych jednostek a figurek ni ma. Mam nadzieję, że tak nie będzie z bretką.
Dokładnie. Według fluffu Eternale powinni byc piechotą która potrafi odeprzeć każdy atak wroga a wieszczki Wood elfów powinny siać terror i przerażenie wśród wrogów swoimi niezwykłymi czarami Fajnie że piechota ma przyswiecac tej edycji ale jak można wymyślić oddział harcowników jaki normalna jednostka tylko z lukami między modelami ?
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
To sie niestety okaże w praniu co oni wymyślą, chociaż mnie się osobiście wydaje, że WE dostaną jakieś swoje specjalne zasady. Ja już mam nazwę "Children of forest" . Mnie się wydaje, ze w lesie będą mogli siedzieć bliżej siebie jak wyjdą poza las będą jak zwykli.
Nie no pewnie tak będzie chociaż mimo wszystko uważam że akurat harcowników GW powinno zostawic w spokoju
Zresztą postanowiłem olać plotki i poprostu do wyjscia tej domniemanej 8 ed. nie będę kupywał żadnych figsów bo nagle okarze sie że oddział który teraz jest bardzo mocny (driady) za 3 miesiące będą plewne
Zresztą postanowiłem olać plotki i poprostu do wyjscia tej domniemanej 8 ed. nie będę kupywał żadnych figsów bo nagle okarze sie że oddział który teraz jest bardzo mocny (driady) za 3 miesiące będą plewne
theudulf pisze:[...] mnie się osobiście wydaje, że WE dostaną jakieś swoje specjalne zasady. Ja już mam nazwę "Children of forest" .[...]
A ja proponuje
"Children of neostrada"
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Jaki to ma związek z nową edycją?Ice-T pisze:wg fluffu to Teclis jednym czarem zmiótł całą armię demonów a ostatni który padł od spella to Bel'akor (co prawda cała armia imperium przy tym padła a on w asyście 300 swordmasterów conjurował czar 3 dni )
Paskudny uśmiech power gamera