Dwarfy+HE 3000
Dwarfy+HE 3000
Dwarfy
Runesmiths
general
mro balance DS
Master Engineer
save 1+ z re-rollem
brace of pistols
handgun
GW
2x10 Thunderers
shields
musican
2x10 Quarrellers
shields
musican
Klopa
+2 do siły
re-roll scattera
Cannon
unbreakable
re-roll misfire
flaming ataki
Bolec
+1 do siły
flaming ataki
Bolec
+1 do sily
Wszystkie wyrzej wyminione maszyny mają engineera wyposazonego w brace of pistols
Organki
HE
mag
Seerstaff of Saphery
DS
mag
Ring of Fury
Silver Wand
16 Archers
5Dragon Princes
War Banner
muzyk
Lion Chariot
15White Lions
Banner of Sorcery
Guardian
5Ellyrian Reavers
bow
muzyk
2xRepeater Bolt Thrower
PD 6+d3+BS
DD 8
HE1493/1500
Dwarfy1499/1500
link do turnieju:)
http://www.zkf.aplus.pl/forum/viewtopic.php?p=7001#7001
Zapraszam serdecznie
Runesmiths
general
mro balance DS
Master Engineer
save 1+ z re-rollem
brace of pistols
handgun
GW
2x10 Thunderers
shields
musican
2x10 Quarrellers
shields
musican
Klopa
+2 do siły
re-roll scattera
Cannon
unbreakable
re-roll misfire
flaming ataki
Bolec
+1 do siły
flaming ataki
Bolec
+1 do sily
Wszystkie wyrzej wyminione maszyny mają engineera wyposazonego w brace of pistols
Organki
HE
mag
Seerstaff of Saphery
DS
mag
Ring of Fury
Silver Wand
16 Archers
5Dragon Princes
War Banner
muzyk
Lion Chariot
15White Lions
Banner of Sorcery
Guardian
5Ellyrian Reavers
bow
muzyk
2xRepeater Bolt Thrower
PD 6+d3+BS
DD 8
HE1493/1500
Dwarfy1499/1500
link do turnieju:)
http://www.zkf.aplus.pl/forum/viewtopic.php?p=7001#7001
Zapraszam serdecznie
na dwarfach się nie znam więc nic nie mówię, ale co do hajów to - jakby wywalić 6 łuczników i łuki z ellyrionów to byś miał 77 punktów do zainwestowania w np 5 dodatkowych WL albo oddział 5 PG do trzymania magów (wtedy im dajesz BoS) bo tak to gdzie ci magowie mają stać?
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Mam taką zasadę, że jeśli nie mogę wymaksować magii, to jej nie biorę Ale jeśli uważasz, że sę przebijesz, proszę bardzo.
Nie ma sensu dawać WL z BoS. Naprawdę. Już lepiej dać SM lub PG. WL którym da się zrobić FO, są plewni (tracą wtedy stubborna) Pomijając fakt, że nie masz BSB, więc tym bardziej powinieneś zmienić tych WL na coś innego (albo dać im LS, a BoS na DP, jest to całkiem dobra opcja)
Według mnie, nie opłaca się brać LC. Wymieniłbym go na TCi za te pkt coś podpakował.
Co do dwarfów, nie sądzisz, że lepiej byłoby dać unbreakable na klopę? Jest droższa, i sądzę, że to ją należy chronić i to jej bardziej przyda się master engineer.
Możesz mieć jednocześnie brace of pistols i handgun?
Serio jest Ci potrzebne +2 do siły na klopie? Myślę, że s5 w zupełności jej wystarczy.
Sporo tego wyszło. Jeśli uznasz coś z tego za przydatne, powinno wyjść to na dobre Twojej rozpisce.
Nie ma sensu dawać WL z BoS. Naprawdę. Już lepiej dać SM lub PG. WL którym da się zrobić FO, są plewni (tracą wtedy stubborna) Pomijając fakt, że nie masz BSB, więc tym bardziej powinieneś zmienić tych WL na coś innego (albo dać im LS, a BoS na DP, jest to całkiem dobra opcja)
Według mnie, nie opłaca się brać LC. Wymieniłbym go na TCi za te pkt coś podpakował.
Co do dwarfów, nie sądzisz, że lepiej byłoby dać unbreakable na klopę? Jest droższa, i sądzę, że to ją należy chronić i to jej bardziej przyda się master engineer.
Możesz mieć jednocześnie brace of pistols i handgun?
Serio jest Ci potrzebne +2 do siły na klopie? Myślę, że s5 w zupełności jej wystarczy.
Sporo tego wyszło. Jeśli uznasz coś z tego za przydatne, powinno wyjść to na dobre Twojej rozpisce.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Gratuluje pozytywnego myślenia. W takim razie z chęcią poczytam Twój raport opowiadający jak zająłeś pierwsze miejsce.Szymon94 pisze:Pragnę zauważyć że przy naszym strzelaniu nic mocnego nie powinno dojść
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
[quote="Szymon94"]Dwarfy
jeśli do wszystkich to nie wiem co chcesz zrobic z master engineerem
radziłbym ci wywalić bolce bo to najslabsze dziala krasi, a za te 120 licząc z enginerami dalbym jeszcze jednego cannona albo grudga z runa przeładowania
a co do master enginera przyłączyłbym go do canona
jeśli do wszystkich to nie wiem co chcesz zrobic z master engineerem
radziłbym ci wywalić bolce bo to najslabsze dziala krasi, a za te 120 licząc z enginerami dalbym jeszcze jednego cannona albo grudga z runa przeładowania
a co do master enginera przyłączyłbym go do canona
Relacje z turnieju
moja rozpa 2xmagowie,łucznicy ,10PG,14SM,5DP,2bolce
1Bitwa Krasie i imperium zaczynamy
Kumpel bije canony stem nic nie zrobił (2razy dostał z bolca5Włącznie)
zrobiłem kilka błędów po których wyszło mi na lepiej :/
SM wykonali jedną szarżę na Stem tunka zadając mu 1 W
11:9 dla nas
druga bitwa
WE i TK przeciwnicy podchodzili z lekko lekceważąco co okazało się ich wielkim błędem
Gdyś 2 skorpy wykopały się w 4 turze a swarmy zginęły w trakcie wykopania
SM,DP,wykonali kawał mocnej roboty oczywiście kolega wraz ze wsparciem moich bolców kosił niezłe żniwo :)my straciliśmy połowę SW, maga gienka i chyba 2 maszyny(organy i bolca) i thunderrerów
14:6 dla nas
3 bitwa
Lizaki,VC była raczej wygrana dla nas(słaba rozpa jednej i drugiej armii) ale z powodu swego lenistwa wystawiłem SM w złym miejscu i to wpłynęło na pozbawienie as prawej flanki(park maszyn) ogólnie mieliśmy takiego pech że bolce kumpla trafiły przez 6 tur 2 razy na 3+ a wondowanie szło na okropnie w pewnym momencie zastanawialiśmy się czy nie poddać bitwy
ale dograliśmy do końca i 10:10
Mieliśmy 2 miejsce 35zbitew i 2z malowania
Wszystkim przeciwnikom dziękujemy za mile spędzony czas
Grało się w miłej atmosferze
moja rozpa 2xmagowie,łucznicy ,10PG,14SM,5DP,2bolce
1Bitwa Krasie i imperium zaczynamy
Kumpel bije canony stem nic nie zrobił (2razy dostał z bolca5Włącznie)
zrobiłem kilka błędów po których wyszło mi na lepiej :/
SM wykonali jedną szarżę na Stem tunka zadając mu 1 W
11:9 dla nas
druga bitwa
WE i TK przeciwnicy podchodzili z lekko lekceważąco co okazało się ich wielkim błędem
Gdyś 2 skorpy wykopały się w 4 turze a swarmy zginęły w trakcie wykopania
SM,DP,wykonali kawał mocnej roboty oczywiście kolega wraz ze wsparciem moich bolców kosił niezłe żniwo :)my straciliśmy połowę SW, maga gienka i chyba 2 maszyny(organy i bolca) i thunderrerów
14:6 dla nas
3 bitwa
Lizaki,VC była raczej wygrana dla nas(słaba rozpa jednej i drugiej armii) ale z powodu swego lenistwa wystawiłem SM w złym miejscu i to wpłynęło na pozbawienie as prawej flanki(park maszyn) ogólnie mieliśmy takiego pech że bolce kumpla trafiły przez 6 tur 2 razy na 3+ a wondowanie szło na okropnie w pewnym momencie zastanawialiśmy się czy nie poddać bitwy
ale dograliśmy do końca i 10:10
Mieliśmy 2 miejsce 35zbitew i 2z malowania
Wszystkim przeciwnikom dziękujemy za mile spędzony czas
Grało się w miłej atmosferze