Początkujący generał
Moderator: Hoax
- Archiwista85
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Początkujący generał
Trza wystawiać♣ tak, żeby np. wyzywający czempion był po tej stronie dzwona, furmanki, która ma więcej podsawek.
Ponieważ będzie szarżował np. blodzio albo smok, to musi się dostawić do większej liczby modeli, stąd wyzwiemy championem, który będzie się z nim stykał i unikniemy poklepania naszego seera albo priesta.
Oddział musi być w miarę manewrujący, więc radzę: 2 dzwon 3 .
Ponieważ będzie szarżował np. blodzio albo smok, to musi się dostawić do większej liczby modeli, stąd wyzwiemy championem, który będzie się z nim stykał i unikniemy poklepania naszego seera albo priesta.
Oddział musi być w miarę manewrujący, więc radzę: 2 dzwon 3 .
Problem z ustawieniem oddziału wokół dzwonu jest taki, że jeśli wystawia się go tak jak to opisał Karczmarz, to elementy CG wylatują do tylnych szeregów, a uważam, że bez sensu jest rezygnować ze static CR oferowanego przez niezłamywalny oddział. Moim zdaniem dzwon niewiele traci na manewrowości przy wystawieniu 4 gości w pierwszym szeregu, a przynajmniej zmieści się tam heros. Formację z 3 piechociarzami z przodu używam tylko w zestawie furnance+monks, to tam nie ma żadnego innego herosa przez FAQ skavenów.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Dokładnie to niewiadomo, ale 60x100 jest przyjmowana ( za FAQ-u ) za odpowiednią.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Hmm.Zastanawiam się nad kupnem rara i nie wiem co lepsze pomiot(który bym sam zrobił) czy doomwheel?? Proszę o rady ,najlepiej by było gdyby ktoś wypisał wady i zalety tych rarów i porównał je.Please
Powrót WE
koło
zalety:
zabija na odległość ,ale w kombacie z impaktów też może coś zrobić,
ma 6T
ma zajebisty model
jest tanie 150pts...
rusza się jak rydwan
terror
wady:
losowość
abomka
zalety:
zabija w walce
regeneracja
wstawanie
6ran
terror
niska cena jak na takie dopakowane stworzenie[250pts/235]
wady:
losowość
brak modelu
ja osobiście w kombatowych rozpiskach widzę abominacje,a w innych koło
pozdro
zalety:
zabija na odległość ,ale w kombacie z impaktów też może coś zrobić,
ma 6T
ma zajebisty model
jest tanie 150pts...
rusza się jak rydwan
terror
wady:
losowość
abomka
zalety:
zabija w walce
regeneracja
wstawanie
6ran
terror
niska cena jak na takie dopakowane stworzenie[250pts/235]
wady:
losowość
brak modelu
ja osobiście w kombatowych rozpiskach widzę abominacje,a w innych koło
pozdro
Ostatnio zmieniony 1 maja 2010, o 12:52 przez Marcins, łącznie zmieniany 1 raz.
Co więcej na kółko nie działają czary pokroju beast covers, czy commandment of brass, bo nikt nie wie, czym jest.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zdecydowanie w pierwszej kolejności Army book.
Później batalion jest niezły jako zalążek armii.
Później batalion jest niezły jako zalążek armii.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
W cytadeli jest batalion +ab za 285zl ,a sam batalion 239,ab 75 ,ja wczoraj zlożylem zamowienie.ale nie wiem czy nie wyjdzie nowy ab,gw na wszystkim zrobić potrafi kase.ja kupiłem batalion i dwhela bo fajny model.znudziło mi się na razie malowanie imperium,spaczeń rzuciła mi się na mózg parę dni temu!.->
Zgodnie z FAQ nie musisz, tylko pytanie po co ci model za te 300/500pkt który się nie porusza?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!