Rozpiski
Moderator: JarekK
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: Rozpiski
rozpa fajna, ale faktycznie brakuje mi tego 6-tego knighta w oddziałach.
ale imo MoS na fastach musi zostać
ale imo MoS na fastach musi zostać
-
- Masakrator
Dodatkowych najtów, by mieć 6tki, Cannon. Ewentualnie dodatkowe 2x10 Marasów do trzymania ćwiartek.
700 Chaos
Błogosławiony Bohater 110
Rydwan 100
Piętno Khorna 15
Rozpruwające Ostrze 30
15 WoCH 225
Tarcze 15
Piętno Nurgla 30
5 Ogarów Chaosu 30
5 Ogarów Chaosu 30
6 Ogarów Chaosu 35
5 Konnych Grasantów Chaosu 65
Cepy 10
695 - Moja uniwersalna rozpiska na HE/DE/On'G/Bretkę nie wiem czy jest dobra więc proszę was o porady, wskazówki.
Dziękuję i pozdrawiam ;D
Rydwan 100
Piętno Khorna 15
Rozpruwające Ostrze 30
15 WoCH 225
Tarcze 15
Piętno Nurgla 30
5 Ogarów Chaosu 30
5 Ogarów Chaosu 30
6 Ogarów Chaosu 35
Cepy 10
695 - Moja uniwersalna rozpiska na HE/DE/On'G/Bretkę nie wiem czy jest dobra więc proszę was o porady, wskazówki.
Dziękuję i pozdrawiam ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
Twoja rozpiska jest nielegalna jak na 700 pkt. Ma 726 pkt. Policz jeszcze raz.Eniripsa pisze:700 Chaos
Rydwan 100
Piętno Khorna 15
Rozpruwające Ostrze 30
15 WoCH 225
Tarcze 15
Piętno Nurgla 30
5 Ogarów Chaosu 30
5 Ogarów Chaosu 30
6 Ogarów Chaosu 35
Cepy 10
Dziękuję i pozdrawiam ;D
To ściągnij sobie legalną wersję armybuildera demo i policz na nim jeszcze raz...Eniripsa pisze:Ja liczyłem i jest w porządku xD
1 Exalted Hero of Khorne @ 285 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Chaos Armour
Rending Sword [30]
1 Chaos Chariot of Khorne @ [130] Pts Mark of Khorne; Frenzy
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
15 Chaos Warriors of Slaanesh @ 250 Pts
Mark of Slaanesh; Option Qualifier; Chaos Armour; Shield
5 Marauder Horsemen @ 75 Pts
No Mark; Flail
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 37
Total Army Cost: 700
Dopiero nurgle'a na slaanesza na warriorach i jednego psa mniej i wychodzi 700 pkt.
Jest nielegalna. Rydwan i bohater musi mieć tego samego marka, w tym przypadku obaj Khorne'a. W kwestii kosztów również liczyłem na piechotę i wyszło mi tak jak podaje AB. Poprawcie mnie bo nieomylnych nie ma na świecie zbyt wielu...Waldi pisze:jest legalna - nie trzeba dawać marka i na rydwan i na bohatera
poza tym AB przekłamuje w kwestii kosztów (przynajmniej w mojej wersji AB)
Moja gotowa rozpiska do wejścia w życie 8ed. :
Lord Tzeentcha na smoku, ench. shield, colar of khorne, axe of khorne
2xcaddy
4x5 psów
2x5 marud konnych, flail, muzyk, slaanesz
13 marud pieszych, slaanesz
2x rydwan, slaanesz
6 najtów, sztandar, muzyk
3 dragonogry, GW
helka
działko
Gra się miło przyjemnie bezstresowo... Tylko z wygrywaniem są malutkie problemy...
Lord Tzeentcha na smoku, ench. shield, colar of khorne, axe of khorne
2xcaddy
4x5 psów
2x5 marud konnych, flail, muzyk, slaanesz
13 marud pieszych, slaanesz
2x rydwan, slaanesz
6 najtów, sztandar, muzyk
3 dragonogry, GW
helka
działko
Gra się miło przyjemnie bezstresowo... Tylko z wygrywaniem są malutkie problemy...
Szczerze nie liczyłem wszystkich punktów, ale to nie wygląda na kompozycyjną armię w 8 ed...
To znaczy, na samych herosów przeznaczyłeś 925 ptk. co oznacza że ta rozpiska musi być na około 4k ptk.
<na herosów powinieneś wydać 25% ptk. całej armii, a nie caddich kosztujących 25% lorda
>
Poza tym nowa edycja będzie faworyzowała duże klocki piechoty, których tu nie widzę. Dlatego nie rozumiem co tutaj jest 8 edycyjnego...
To znaczy, na samych herosów przeznaczyłeś 925 ptk. co oznacza że ta rozpiska musi być na około 4k ptk.
<na herosów powinieneś wydać 25% ptk. całej armii, a nie caddich kosztujących 25% lorda

Poza tym nowa edycja będzie faworyzowała duże klocki piechoty, których tu nie widzę. Dlatego nie rozumiem co tutaj jest 8 edycyjnego...
Paskudny uśmiech power gamera
HE,DE/OnG.... cię poprostu wystrzelają do nogiEniripsa pisze: 695 - Moja uniwersalna rozpiska na HE/DE/On'G/Bretkę nie wiem czy jest dobra więc proszę was o porady, wskazówki.
Dziękuję i pozdrawiam ;D

lepiej:
Szymon94 pisze:wystaw Herosa na koniu 2x10marudasów slanesza(pichota) 2x5knajtów slenesza z muzykiem
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Jab, Grolshek pisząc, że

miał pewnie na myśli rozpiskę na której będzie grał do czasu wejścia 8 edycji, kiedy trzeba będzie przenieiść ciężar gry na klocki piechoty i obciąć bohaterów.Grolshek pisze:Moja gotowa rozpiska do wejścia w życie 8ed. :

Lest we forget:

-
- Masakrator
No chwila chwila, nie każdy gra n 100 łukach, 10 bolcach i 40 kuszach.
Nie psujcie chłopakowi koncepcji. Jeśli gra dla funu, wcale ni musi grać jedynym, słusznym standardem.
Nie psujcie chłopakowi koncepcji. Jeśli gra dla funu, wcale ni musi grać jedynym, słusznym standardem.
Tak się zastanawiam czy bardziej opłaca się dać jednego Lorda Tęczy na dysku i 3 drugo poziomowych Nurglowców czy może Lorda Tęczy na Dysku, jednego 2 lvl. Tęczowca i 2 2 levelowych Nurglowców.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...