Nowe Ogry Matiego - kolejny pijany gnoblar!, 02.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Przerobiłem pozostałym dwóm ogrom z tej trójeczki broń na dwuraki, zdjęcia w poprzednim poście :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

calkiem cacy, ale BLENDING!! uzywaj plynniejszych przejsc koniecznie!! wtedy twoje figsy nabiora wiecej realizmu, i beda wygladaly poprostu lepiej :) metaliki wygladaja calkiem calkiem, i konwersja mino iz nieskomplikowana prezentuje sie fajnie. ale powtarzam ponownie!! BLENDING I WIECEJ ROZJASNIEN!!! KONICZNIE!!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ładne konwersje, cały czas trzymasz dobry poziom. Miecz obosieczny (jeśli to mieczem można nazwać, a nie np. sztywniejszym bułatem ;)) nieźle wygląda :) Ale środkowego modelu chyba nie poprawiłeś, jak Ci jakiś czas temu mówiłem, że jasny kolor skóry nie kryje dobrze wcześniejszych warstw :)
A i fotki niektóre nieostre, ale te modele są już znane tutaj ;)

Pozdrawiam
Sławol

P.S.
Oferma: "Baranie szaszłyki... lecz przedtem na plasterki...!" - "Wielki turniej" :D Janusz Christa jest świetny :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Argh, ile razy mam wam mówić, że te ostre przejścia na skórze (zwłaszcza plecy) są celowe ;) Wiem, że mało realistycznie może to wyglądać, ale wg mnie lepiej ukazują rozbudowaną muskulaturę ogrów.
Poza tym figurki już polakierowałem, blending na lakierze daje efekt brzydkiej, rozmytej plamy :/

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajni jak reszta ogrow ale 2 sieczny miecz mi sie nie podoba krzywy czy cos ]:->

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Parę dni temu nadszedł mail order, dopiero wczoraj miałem okazję się za niego zabrać.
Nie podoba mi się Rhinox forge worlda, zresztą miałem i tak własną koncepcję tej figurki ;)
Narazie całość prezentuje się tak, pracuję nad podstawką, nie wiem również, jak rozwiązać problem uprzęży - typowo "końska
uzda odpada (pręt trzymany w zębach), może zrobię kolczyk w jednym z rogów i do niego przymocuję łańcuch.
Pozdrawiam i czekam na komentarze i opinie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

To chyba ze śmieciarki rhinox ;) Troche na bull rhinoxa sie nie nadaje :P

Niemniej jednak bardzo mi przypadł do gustu. Kawał dobrej roboty z dłubaniem w zielonym, tylko jakas podstawka trzymająca poziom i będzię pikna figurka :D ;]
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Tak, to jest rino ze śmieciarki. Mały, ale podoba mi się bardziej, niż ten z forge, nie wiem czemu ;)
Zresztą zamówione części (korpus i łeb rhinoxa, ramka od bullsów, cztery głowy orków i jedna z bone gianta oraz chariot base) kosztowały sporo mniej, niż zestaw rhinoxowy z forge worlda ;)
Kombinuję co z tym łańcuchem zrobić, ten którego używam ma trochę za grube oczka i nie pasuje do skali :/
Zastanawiam się nad zrobieniem armii ogrów od nowa, w klimacie tego jeźdźca - irokezy i długie brody jak u slayerów krasnoludzkich i wilcze futra :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

płaszcz słaby. za płaski, ani faluje, ani powiewa, futro też nie przekonuje - trzeba by cię doszkolić :) koleś słabo siedzi, żuca się w oczy to że został dosztukowany, a to nie tak trudno zrobić, futro z resztą też. Czepiał bym się również brody, ale to już nieco bardziej skomplikowane, więc nie czepiam się.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

nie wiem również, jak rozwiązać problem uprzęży
na naprawdę twarde skurczybyki stosuje się kółko w nosie/nozdrzach - moze to rozwiązanie ci podpasuje do koncepcji.
Co do figurki to fajny pomysł, chociaż nie wiem co Ci nie pasi w rinoskach z FW ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Kerim pisze:płaszcz słaby. za płaski, ani faluje, ani powiewa, futro też nie przekonuje - trzeba by cię doszkolić :) koleś słabo siedzi, żuca się w oczy to że został dosztukowany, a to nie tak trudno zrobić, futro z resztą też. Czepiał bym się również brody, ale to już nieco bardziej skomplikowane, więc nie czepiam się.
Wiedziałem, czekałem tylko na komentarz Kermia :P
Co do futrzanego płaszcza - to bardzo statyczna figurka, nie pędzi w galopie tylko sobie człapie powoli, płaszcz więc po prostu zwisa mu na plecach ;)
Z uchwyceniem odpowiedniej siedzącej pozy miałem problem. Odciąłem obie nogi, ściąłem uda pod kątem 45st i dokleiłem w dużym rozkroku, resztę dorzeźbiłem z GSa. Mimo tego, że sporo spiłowałem po wewnętrznej stronie ud, nie mogłem przesadzić, by nogi nie stały się zbyt krótkie. Dlatego może wygląda jak dosztukowany.
Co do brody to fakt, pierwsze moje takie przeprawy, muszę dopracować tę technikę na kolejnych figurkach.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

nogi - wewnętrzną strone ud trzeba scinać bezlitośnie - zobacz figurki GW - zobacz jak to wygląda u nich

płaszcz - nawet nie o powiewanie chodzi - ma formę blachy, wszędzie równa jest i nie czuć futra, może do FF wpadniesz w okolicach 17:00?

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Jasne, postaram się być koło 17.00 :)

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

wyglada troche tak jakby mial zaciasne gacie i nie moglby zrobic wiekszego rozkroku- eyglada jakby nie siedzial ale zaklinowal sie w pozycji pol stojacej. reszta jak dla mnie super. co do przerabianai armi to zasadnicze pytanie: chce ci sie? ;)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Miałem podobny problem, jak robiłem Taurusa. Nie mogłem dopasować odpowiedniego rozkroku nóg, żeby Lord ładnie wyglądał siedząc. W końcu się wkurzyłem, odciąłem dwa odcinki nóg tak mniej więcej do kolan, dokleiłem po dwóch stronach siodła i resztę dorzeźbiłem. Wyglądało o niebo lepiej niż piłowane i ścinane nogi. A co do wielkości Rhinoxa - wcale aż taki mały nie jest. :wink: Mnie się podoba o wiele bardziej niż te wielgachne kloce. :wink:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Bardzo ładny, ja też nie lubię FW wych rinosów(za duże), gratuluję pomysłu. Ostatnio robię wildów ze starych wardancerów, kilku spiłowałem po prostu krocza(mieli taki rozkrok że niezbyt sie narobiłem)

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Rhinox fajny bardzo. Pomysl z kocem napewno zgapie :)

Co do samej figsy to niepodba mi sie jedna rzecz. Nogi wygladaja bardzo dziwnie - sa bardzo krotkie i wedlug mnie trzeba jednak troche GS dolozyc bo wyglada na "karzelka". Pomysl z siodlem tez jest fajny ale nie wiem czy nie powinien troche przejsc na srodek z nim. tzn bardziej do tylu. Moze troche wiecej sprzetu dodac zeby zapelnic go calego moze troche na tyly.
To sa takie male smaczki ktore mogly by pomoc- tak sadze.
Ogolnie qmpel ma podobnego i naprawde fajnie wyglada.
Armia bedzie napewno ciekawa..

Zrob fajna wysoka podstawke mzoe dodaj gnoblarow troche.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Po wczorajszej lekcji rzeźbienia u Kerima, zdecydowałem się zalepić futro i wyharatać nowe :) Oto efekt, mam nadzieję, że nieco lepszy.

Obrazek

A oto kolejny wip - Rzeźnik, również w klimacie norse-ogres ;)
Dwuręczny topór nie zgadza się z WYSIWYG, jednakże pasuje do charakteru armii (dłoń jak narazie trzyma się tylko na nicie, zastanawiam się nad alternatywą)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

o ile futro na tym pierwszym jest juz lepsze.. to ten rzeznik ma juz kiepskie - takie strasznie plaskie (gladkie, pomimo tych dziurek co porobiles) - moze jakas falda lub cos podobnego.

choc ogolnie obaj prezentuja sie groźnie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Czy to z przodu to jest brzuch?

ODPOWIEDZ