Student chce zaczać zabawę z figsami.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Romeo
Warzywo

Student chce zaczać zabawę z figsami.

Post autor: Romeo »

Wypada się przywitać , bo to pierwszy post na forum : Siemanko!
Jak w temacie. Student = chroniczny brak gotówki więc szukam jakiejś armii taniej w zbieraniu.
Przeraża mnie trochę ta cała 8 ed. Nie chcę kupić modeli , którymi potem nie będę mógł grać lub staną się mało użyteczne na miniaturowym polu bitwy.
Proszę o jakieś porady , kieruję się przede wszystkim ekonomią. Dobrze by było gdyby ta armia była w miarę prosta w prowadzeniu dla nowego gracza.
Zgromadziłem bagatela 800 zł i mam zamiar jak najszybciej coś zakupić za całą kwotę bo za chwilę się okaże że połowę przepiłem #-o
Pozdrawiam!
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Myslę, że warto by było poszukać armii wyposażonej w większosci w modele plastikowe=tańsze.

Może Imperium w takim razie?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Romeo
Warzywo

Hmm przeglądnąłem właśnie na cycadeli ( ;) ) modele i spodobały mi się przede wszystkim demony , skaveny i wampirki. Trochę się interesuję fantastyką i wydaje mi się , że wszystkie te armie to masówki. Wiadra zombie , szczurów , chochlików i innych przesiąkniętych złem dupereli. Mam racje? Chciałbym się mylić bo te figsy wyglądają na prawdę nieźle! A wiele figurek = masa kasy do zainwestowania.

Co do Imperium to nie za bardzo mi to pasuje. Wolałbym coś ZuEgO. A poza tym z tego co widziałem te ich czołgi są jednymi z najdroższych modeli w wfb , a wcale mi się nie podobają :?
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Demony to nie masówka, VC można złożyć nie na masówce

z tych trzech armii polecam Ci VC najmocniej ; ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Chcesz coś złego i bez masówki? To odpuść sobie skaveny.
Wampiry - patrz post Jasiaaa. Poza tym jeśli zdecydujesz się grać VC - tami, pamiętaj że to trupy. Wychodzą z ziemi, więc w ramach cięcia kosztów i zwiększania figsów unicie możesz przyklejać do podstawki ręce z głowami. Byle ładnie to skonwertować i pomalować :wink:
Demony nie są co prawda armią masową, ale wszystko poza demonetkami i bloodlettersami, jest w dość drogim metalu.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Weź mroczne elfy i pozamiatane :wink:
Abo lesne elfy (chociarz one sa bardziej neutralne)
Ale ja ci naprawade szczerze radze by poczekać do lipca (8 edycji)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, o 19:45 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

za taką kasę to kupisz całą użwaną armię vc.zresztą to najtańsza armia,każdy wie że główka szkieleta na podstawce jakiś nagrobek i to liczy się jako figurka.Zresztą zobaczysz ile kasy,czasu,nerwów na to poleci.jak cię to wciągnie to na jednej armii się nie skończy,nie mówiąc już o innych systemach.ale fajna sprawa ,mnie to jara od kilkunastu lat,mimo większych obowiązków staram się by nie popadać w marazm dnia codziennego praca,dom,baba,tv...

Awatar użytkownika
Romeo
Warzywo

Hmm faktycznie chyba dam sobie siana do tego lipca. Poczekam na to co przywieje 8 edycja. Wtedy się zdecyduje. Może wyjdą jakieś nowe plastiki czy coś.
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

8 ed. ma przynieść nowe modele wiec looz ;) narazie polecam isc do sklepu i poprosić o booki armii aby zobaczyć co gdzie jak i po co ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Złe, niemasowe i plastkowe? Brzmi jak Warrior of Chaos
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Fajnie. Do lipca, gdy zamieni się masówę podobną do szczurów.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Najtańszą armią są zdaje się ogry - kupno batalionu pozwoli Ci mieć armię na 1000 pts (po konwersjach). Są złe - mają element hordowy - tzn gnoblary ;) dostały teraz niezłego kopa dzięki balancing patchowi. Nie sądzę by były osłabione w następnej edycji - a może wręcz przeciwnie :)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Kieruj się tym co Ci się podoba raczej. Armie są mimo wszystko podobne cenowo a nie ma sensu grać czymś co Ci się nie podoba tylko cena była o 100zł mniejsza.
Obrazek

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

Post autor: HarryAxe »

zależy czy bardziej chcesz grać, czy bardziej bawić się hobbystycznie:
do pierwszego popatrz, która armia ma więcej plastików, jakie rozpiski są popularne, etc - wtedy warto poczekać do lipca, a co więcej - kupić już całą armię :)
druga opcja? zbierasz do co ci się podoba i grasz tym co lubisz :)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Z wymienionych armii szczurki odradzam, bo to masówka pełną gębą (najdroższa corowa piechota to 8pkt/model). Wąpierze mają stracić swój główny atut (fear overnumber) w następnej edycji, a do demonów mają wyjść nowe modele nowe modele dopiero na wakacje (pewnie nie będą w metalu). Więc polecam znaleźć bank i wpłacić wszystko na 3-miesięczną lokatę z której nie można wyciągać środków :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Lazur pisze:Kieruj się tym co Ci się podoba raczej. Armie są mimo wszystko podobne cenowo a nie ma sensu grać czymś co Ci się nie podoba tylko cena była o 100zł mniejsza.
+1,kup to co ci się podoba,whfb to nie tylko mega wypas rozpiski,ale sądzę że jak lubisz mroczne klimaty to vc lub de.ja obstaję przy vc ccart ładny model zwraca na siebie uwagę,gguardy...aha i wraighty bo wightów już ni ma chyba.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Kup woc, na pewno nie hordowa i na pewno zua.
Do tego dość tania, możesz z dobrym skutkiem grać na samych rycerzach bez helek. (4x5 rycerzy - jeśli tyle punktów znajdziesz)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Kup to co ci się podoba najbardziej. To jest hobby na długie lata wiec zasady zdążą się zmienić parę razy. Nie słuchaj tych powergejmerów, tylko kieruj się swoim gustem :P

Ja wybrałem skavenów lata temu i nie żałuję.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

patryk999 pisze:to co ci się podoba,whfb to nie tylko mega wypas rozpiski,
+1

graj czymś co Ci się będzie wizualnie podobało i klimatycznie bo nie sztuką jest zmasakrować najbardziej wymaskowaną armią i rozpiską która Ci się nie podoba, sztuką jest grać swoją ulubioną armią i czerpać z tego jak jak więcej frajdy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Priam
Wałkarz

Post autor: Priam »

Masz też inną opcje. Sprzedaj nerkę i kup wszystkie armie.
Albo wątrobę, "można żyć z jedną" :D

ODPOWIEDZ