Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Witam
Mam dwa pytanka x2.
1).
The Guiding Eye czy mogę użyć to nie na początku tury własnej a np: przed samym strzelaniem danym odziałem ?
Oraz czy owe cudeńko działa z balistą ?
czyli np. mag dołączy do unitu(balisty) użyje tego w turze strzelania dzięki temu dostane przerzut gdybym nie trafił ?
2).
Czy kusznicy mogą zrobić stój i strzelaj jak ktoś ich z boku lub tyłu zaszarżuje ? oraz ta sama sytuacja ale targetem szarży jest Lord na smoku lub Master na Coku. ?
Dziękuje
Mam dwa pytanka x2.
1).
The Guiding Eye czy mogę użyć to nie na początku tury własnej a np: przed samym strzelaniem danym odziałem ?
Oraz czy owe cudeńko działa z balistą ?
czyli np. mag dołączy do unitu(balisty) użyje tego w turze strzelania dzięki temu dostane przerzut gdybym nie trafił ?
2).
Czy kusznicy mogą zrobić stój i strzelaj jak ktoś ich z boku lub tyłu zaszarżuje ? oraz ta sama sytuacja ale targetem szarży jest Lord na smoku lub Master na Coku. ?
Dziękuje
Daemons, X-Wing & Black Tea
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ad1.
ad2.
Nie
Żaba pierwszy
Tak.Remx pisze:The Guiding Eye czy mogę użyć to nie na początku tury własnej a np: przed samym strzelaniem danym odziałem ?
TakRemx pisze:Oraz czy owe cudeńko działa z balistą ?
ad2.
Nie
Żaba pierwszy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Dzięki za odpowiedzi
Zapomniałem jeszcze zapytać czy można brać więcej niż 1 sztukę tego The Guiding Eye lub tego jedzonka które daje +3 do siły
Wiem że to magiczne przedmioty i być może tylko 1 sztuka na armię ale jest to też 1 razowe więc może da się tego więcej
Wypytuje się o ten przedmiot bo ostatnio na 5 strzałów z bolca pojedynczym ani razu nie trafiłem lol i to w dość ważnych momentach gry co oddaliło mnie od wygranej, na szczęście wywalczyłem remis, mocno irytujące jest jak walisz w bok unitu pojedynczym i nie trafiasz
Zapomniałem jeszcze zapytać czy można brać więcej niż 1 sztukę tego The Guiding Eye lub tego jedzonka które daje +3 do siły
Wiem że to magiczne przedmioty i być może tylko 1 sztuka na armię ale jest to też 1 razowe więc może da się tego więcej
Wypytuje się o ten przedmiot bo ostatnio na 5 strzałów z bolca pojedynczym ani razu nie trafiłem lol i to w dość ważnych momentach gry co oddaliło mnie od wygranej, na szczęście wywalczyłem remis, mocno irytujące jest jak walisz w bok unitu pojedynczym i nie trafiasz
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie można. Ani jednego ani drugiego.Remx pisze:Zapomniałem jeszcze zapytać czy można brać więcej niż 1 sztukę tego The Guiding Eye lub tego jedzonka które daje +3 do siły
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Zakładając że nie grasz na BP to tak.
BTW nie możesz mieć na 1 czarce 2x arcane, nie licząc DS i PS
BTW nie możesz mieć na 1 czarce 2x arcane, nie licząc DS i PS
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
Witam
Przeciwnik który dowodzi armią orków rzuca czar "Wielka Stopa" czy jak mu tam w unit który stoi poza zasięgiem Hoteka, wyrzuca dublet na 3 kosciach, czar oczywiście udany.
Następnie może tą wielką stopę przesunąć na kolejny unit ale już w zasięgu Hoteka.
Czy będzie liczony mistcast gdy przeciwnik przesunie tą stopę na unit chroniony Hotekiem ?
Ja bym liczył że mistcast bo wygląda to jak czar obszarowy a Hotek działa nawet na obszarowe czary poza "kometą" przynajmniej tak jest napisane w uściśleniach.
Dzika owca lepiej daj Perłę lub coś podobnego
Przeciwnik który dowodzi armią orków rzuca czar "Wielka Stopa" czy jak mu tam w unit który stoi poza zasięgiem Hoteka, wyrzuca dublet na 3 kosciach, czar oczywiście udany.
Następnie może tą wielką stopę przesunąć na kolejny unit ale już w zasięgu Hoteka.
Czy będzie liczony mistcast gdy przeciwnik przesunie tą stopę na unit chroniony Hotekiem ?
Ja bym liczył że mistcast bo wygląda to jak czar obszarowy a Hotek działa nawet na obszarowe czary poza "kometą" przynajmniej tak jest napisane w uściśleniach.
Kozacko wygląda dziewczyna w skórzanym stroju i dzierżąca dwu ręczny miecz w dłoniacha po co czarce soulrender?
Dzika owca lepiej daj Perłę lub coś podobnego
No a jak by to było gdy np: ktoś stoi 1cm poza zasięgiem rzucam czar który po trafieniu korzysta z templatki i owa templatka zachaczy unity w zasiegu ?SexRocket pisze:Nie bedzie, czar byl castowany na jednostke poza zasiegiemRemx pisze:Czy będzie liczony mistcast gdy przeciwnik przesunie tą stopę na unit chroniony Hotekiem ?
Niby czar był castowany też poza zasięg czaru.
Lub czary które działają na około maga w iluś tam calach, przeciwnik powie ja castowałem czar w unit ten poza zasięgiem a że oberwały inne osoby przy okazji to inna sprawa
Nie wiem, gdzie wrzucić to pytanie więc ląduje tutaj.
Jak Wam się widzi armia DE z samymi damskimi modelami? Tzn. wszystkie jednostki przerobione są na baby. Raczej mało klimatycznie, ale chyba do przyjęcia?
Jak Wam się widzi armia DE z samymi damskimi modelami? Tzn. wszystkie jednostki przerobione są na baby. Raczej mało klimatycznie, ale chyba do przyjęcia?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.