Empire VIIIed
Moderator: #helion#
Re: Empire VIIIed
nie licz na hellblastera na razie, trza się przemęczyć do nowego kodeksu:roll: może piechota da radę coś porobić, teraz spearmani wydają się ciekawą opcją, chociaż dalej im nie ufam, głównie przez niższy WS i save...a także inicjatywę...dalej będziemy wystawiać swordów, przez te dwa czynniki....największą krzywdę oprócz GS-ów zrobili Pistolierom niestety poprzez zabranie zasady Fusilade, a działało to na wybraźnię, graczy chyba nawet
nie koniecznie Swordów, można dokupić konnicy i strzelców ja zawsze byłem za konnicą jak wyjdzie nowa i będzie na poziomie konnicy chaosu, Gsów albo COKów u DE, to od razu biorę 50-tkę, a 8ed zapowiada się bardzo ciekawie nawet te 2K6 do szarży tak nie będą zniechęcać do systemu jak muzyk będzie dawał przerzut a sztandar +1 do M" szarży (albo na odwrót) .
- morgan10005
- Falubaz
Jak patrzyłem na rozpiski które mam zrobione z iluś turniej i bitew for fun to trzeba przyciąć herosów nieznacznie i czasami drugiego tanka. W zamian za to wepchać cory.
Jedynym co wymusi nagłe dokupienie praktycznie nowej armii bedzie przestawienie się z kawalerii na piechotę walczącą. To tylko w przypadku że kawalerią nie da się grać a piechotą będzie się cisnąć
Jedynym co wymusi nagłe dokupienie praktycznie nowej armii bedzie przestawienie się z kawalerii na piechotę walczącą. To tylko w przypadku że kawalerią nie da się grać a piechotą będzie się cisnąć
przy takich plotkach jak stubborn dla hordy czy inne, to kawaleria będzie raczej wsparciem, mało prawdopodobne aby kawaleria występowała w jakichś zmasowanych jednostkach, wyjątek może stanowić Grand Miś z laurami, on może z kawą jeszcze dać sobie radę złamać jakiś regonmorgan10005 pisze:Jedynym co wymusi nagłe dokupienie praktycznie nowej armii bedzie przestawienie się z kawalerii na piechotę walczącą. To tylko w przypadku że kawalerią nie da się grać a piechotą będzie się cisnąć
z dwoma rerollami i +1do CR jak się poświęci trzech
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Lubisz to YEAH...... Może pdf da im T4 a wtedy moje sny będą spełnione o powrocie fanoli na pole bitwy....Pod nową edycje myślę też o GS'ach 20+prest w 3x7...Mamy save 4+, 14 ataków z GW(tyle że strike last więc mniej raczej) + atak presta w liczbie 2 + rerole z hatem. Jeśli dostali by magiczna szmatkę do wykupu i byłaby jakaś ciekawa np gryfon za 50 pkt bądź inna w tych rzekomo licznych nowych przedmiotach wspólnych ..było by smacznie.
Ano również na to liczę Tym bardziej, że coraz ciekawiej dzieje się w magii Przy około 575pkt na bohaterów myślę że nawet 6można wcisnąć i to nieco dopakowanych. 3 magów w tym 1 ma lvl 2, generał i powiedzmy BSB i goły Warrior Priest może by się zmieścili
Ja wierzę w GS, nowe figsy muszą się sprzedać poza tym
Wracają więc może Flaglusie, SpearMeni będą PG Milicja z milionem ataków zmasakruje każde Zombie i Ghule
Choć daleko do tego i podniecać się nie ma co, ale czyżby Empire i WoCh to rosnący PG?
Ja wierzę w GS, nowe figsy muszą się sprzedać poza tym
Wracają więc może Flaglusie, SpearMeni będą PG Milicja z milionem ataków zmasakruje każde Zombie i Ghule
Choć daleko do tego i podniecać się nie ma co, ale czyżby Empire i WoCh to rosnący PG?
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Słyszeli pogłoskę o działaniu tarczy? Ma nie dawać dodatkowego +1 Sv z HW, zamiast tego ma dawać parowanie odzwierciedlone wardem 6+.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Słyszeli słyszeli
Mi się podoba, bo w sumie z oddziałami z tarczami to tylko Swordy jeszcze jakoś stały przy sile 6 a wtedy i tak mieli 6+. Więc Imperialnej piechocie moim zdaniem daje to nieźle, szczególnie Spearmanom. Walimy w coś słabego to z 3 rzędów, jakieś koksiki wpadają, zawsze można sobie zamienić
Mi się podoba, bo w sumie z oddziałami z tarczami to tylko Swordy jeszcze jakoś stały przy sile 6 a wtedy i tak mieli 6+. Więc Imperialnej piechocie moim zdaniem daje to nieźle, szczególnie Spearmanom. Walimy w coś słabego to z 3 rzędów, jakieś koksiki wpadają, zawsze można sobie zamienić
Sloty mają zostać, dodatkowo będzie ograniczenie procentowe-SaH- pisze:Ano również na to liczę Tym bardziej, że coraz ciekawiej dzieje się w magii Przy około 575pkt na bohaterów myślę że nawet 6można wcisnąć i to nieco dopakowanych. 3 magów w tym 1 ma lvl 2, generał i powiedzmy BSB i goły Warrior Priest może by się zmieścili
God damn it ! :/
Hehe, wszędzie piszą o core/special/rare że nawet nie pomyślałem, że Hero też przecież sloty mają
Hehe, wszędzie piszą o core/special/rare że nawet nie pomyślałem, że Hero też przecież sloty mają
niech wystawią jednego koksa, działa i van horstman zajmą się problemem...
martwi mnie tylko kompozycja nowego imperium, wyjdzie bodaj jako trzecie, przynajmniej tak z plotek wynika; co zrobią z naszym fastem, czy altar wciąż w ogóle będzie w booku, co z kapitanami i generałami
nie chcę nawet myśleć o magic itemach i innych zabawkach....mam nadzieję, że nie pójdą w stronę większej technokracji w naszej armii typu mechanical dragon czy inne zabawki
martwi mnie tylko kompozycja nowego imperium, wyjdzie bodaj jako trzecie, przynajmniej tak z plotek wynika; co zrobią z naszym fastem, czy altar wciąż w ogóle będzie w booku, co z kapitanami i generałami
nie chcę nawet myśleć o magic itemach i innych zabawkach....mam nadzieję, że nie pójdą w stronę większej technokracji w naszej armii typu mechanical dragon czy inne zabawki
Sloty mają zostać, dodatkowo będzie ograniczenie procentowe [/quote]
sloty nie będą ograniczone pod względem ilości jak to było do tej pory typu special 0-4 tylko na jednostki wszystkie z special do 0-3 czyli na stole pojawią się 3 działa i 3 mortary z 3
Pistolero np.
Co do samych GS to jeśli nie dostaną jakieś specjalnej zasady znikną ze stołu całkowicie w środowisku turniejowym.Owszem jeszcze jest za wcześnie by to osądzać ale jeśli będą zawsze bić ostatni nawet po szarży a stuborn będzie uzależniony on ilości i będą bić z jednego ranka to będą bardzo nie ekonomiczni. Uważam,że zmniejszął im koszt do 8 i przywrócą szt.Grifa. Może nawet dodadzą zasadę jak z priestem i fanatykami bu wchodzili w core jak jest kapitan.Co by nie było trzeba i tak czekać na coś oficjalnego bo teraz to można takie rzeczy wypisywać.
sloty nie będą ograniczone pod względem ilości jak to było do tej pory typu special 0-4 tylko na jednostki wszystkie z special do 0-3 czyli na stole pojawią się 3 działa i 3 mortary z 3
Pistolero np.
Co do samych GS to jeśli nie dostaną jakieś specjalnej zasady znikną ze stołu całkowicie w środowisku turniejowym.Owszem jeszcze jest za wcześnie by to osądzać ale jeśli będą zawsze bić ostatni nawet po szarży a stuborn będzie uzależniony on ilości i będą bić z jednego ranka to będą bardzo nie ekonomiczni. Uważam,że zmniejszął im koszt do 8 i przywrócą szt.Grifa. Może nawet dodadzą zasadę jak z priestem i fanatykami bu wchodzili w core jak jest kapitan.Co by nie było trzeba i tak czekać na coś oficjalnego bo teraz to można takie rzeczy wypisywać.
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Wtedy oddaje za darmo moje empire każdemu...kto chce tego niech gra w cyberpunka, bez jak mechaniczne smoki no kurza bobka mało mechanicznych koni? Nikogo chyba nie uderzy nagle taki pomyślą bo ja wysiada z tej kolejki:P#helion# pisze:..mam nadzieję, że nie pójdą w stronę większej technokracji w naszej armii typu mechanical dragon czy inne zabawki
no tak tylko zapominasz o samych włodarzach DŻI.W., a chabeta terminator chyba im się nie sprzedaje za rewelacyjnie, można to zaobserwować po kompletnym braku aukcji na allegro i po półkach w sklepachWilqu pisze:Wtedy oddaje za darmo moje empire każdemu...kto chce tego niech gra w cyberpunka, bez jak mechaniczne smoki no kurza bobka mało mechanicznych koni? Nikogo chyba nie uderzy nagle taki pomyślą bo ja wysiada z tej kolejki:P
podobnie rzecz się ma z Falgusiami (tylko kolekcjonerscy szaleńcy), co by nie mówić, w ciągu 3 miesięcy będę miał 20 metalowych z 6ed.