8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Re: 8 Edycja Warhammera
Ciekawe jaki cel miałoby w takim razie wymanewrowanie czy przerwanie lini przeciwnika jak każdy mógłby się po prostu obrócić i zaszarżować.
tylko zauważ że walka na średniowiecznym polu od treemana różniła się tym że na prawdziwym polu jest nie 20 ale 200 gości pod komendą jednego a co za tym idzie nie da się robić takich obrotów
przy małych potyczkach rzeczywiście każdy lata gdzie chce
nie, on ma symulować 100-tki żołnierzy a nie 20
ja chcesz możesz wystawiać po 200 i będzie to wtedy wyglądało realnie
przy małych potyczkach rzeczywiście każdy lata gdzie chce
nie, on ma symulować 100-tki żołnierzy a nie 20
ja chcesz możesz wystawiać po 200 i będzie to wtedy wyglądało realnie
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
imho najwieksza roznica bylo jednak to, ze na sredniowiecznym polu nie bylo treemanaylko zauważ że walka na średniowiecznym polu od treemana różniła się tym że na prawdziwym polu jest nie 20 ale 200 gości pod komendą jednego a co za tym idzie nie da się robić takich obrotów
nie ma co porownywac bitewniaka do rzeczywistosci.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
a czy ja narzekam ?
imo tak jak jest jest dobrze bo pozwala szachować przeciwników
imo tak jak jest jest dobrze bo pozwala szachować przeciwników
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a HE obok smoka
i gitara
i gitara
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ja tam panie Fluffy wolałem ten stary mega-uber wielki i przepakowany wątek Ukazywało to skale zainteresowania 8 ed.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
8 edycja. Fajnie.
Przebrnąłem przez 120 stron i podoba mi się. Może nawet zagram raz czy dwa na jakimś turnieju .
Co do narzekania na losowość: nie ma znaczenia, czy szarżujesz 2xM, czy M+2D6, bo z doświadczenia wiem, że i tak dobrzy gracze będą dochodzić szarżą, a słabi narzekać na pecha.
Mam nadzieje, że w lipcu znajdę trochę czasu, żeby sobie wrócić przynajmniej częściowo do regularnego grania.
Przebrnąłem przez 120 stron i podoba mi się. Może nawet zagram raz czy dwa na jakimś turnieju .
Co do narzekania na losowość: nie ma znaczenia, czy szarżujesz 2xM, czy M+2D6, bo z doświadczenia wiem, że i tak dobrzy gracze będą dochodzić szarżą, a słabi narzekać na pecha.
Mam nadzieje, że w lipcu znajdę trochę czasu, żeby sobie wrócić przynajmniej częściowo do regularnego grania.
The power whirl spells appear to be remains in play spells, that are represented by a template travelling (randomly) across the field. From what I gather some (probably most) power whirls will scale, using the 3" or 5" template.
A 5" template randomly moving across the battlefield could be very dangerous, to everyone... Especially if it ignores partials.