Ad.2: jeśli masz zamiar jednakowo pomalować skórę w całej armii to nie warto się bawić w mieszanie tylko zainwestować w kolor SHADOW GREY. Jeśli natomiast w ten sposób chcesz malować tylko garstkę harpii to może pożycz ten kolor od jakiegoś kolegi?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ja używam scab red przy niemal każdej figurceRemx pisze:Scab Red w ogóle można gdzieś wykorzystać np. przy malowaniu Bood Angles,Blood Ravens ? lub jakimś cieniowaniu ?
Balsa jest bardzo mięciutka. Zwykłym nożem to tapet, nawet nie specjalnie ostrym bez problemu ją potniesz.Eriks281 pisze:jeszcze pytanie czy ten nóż jest dobry do balsy?
http://www.olfa.net.pl/olfa-ak3-noz-ak- ... 14444.html
no i jakiej grubości balsy się najczęściej używa ile mm?
Może spróbuj podmienić kulę na przeźroczystą(plastikowa lub szklana)?Kefas pisze:Z innej beczki: kończę malowanie (w zasadzie to skończyłem) globadierów, został mi tylko jeden kłopotliwy element: kule.
Zastanawiam się co zrobić żeby wyglądały jak szklane! Może pokryć je cienką warstwą warter efectu?Problem w tym że nie nigdy z tego nie korzystałem i nie wiem nawet czy jest to sensowne! Druga rzecz która mi przyszła na myśl to błyszczący lakier bo reszta figurki jest w miarę matowa więc może by się to odróżniało! Zostają jeszcze techniki malowania... Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo wie jak, poproszę o odpowiedz.
Może spróbuj podmienić kulę na przeźroczystą(plastikowa lub szklana)?[/quote]Kefas pisze:Z innej beczki: kończę malowanie (w zasadzie to skończyłem) globadierów, został mi tylko jeden kłopotliwy element: kule.
Zastanawiam się co zrobić żeby wyglądały jak szklane! Może pokryć je cienką warstwą warter efectu?Problem w tym że nie nigdy z tego nie korzystałem i nie wiem nawet czy jest to sensowne! Druga rzecz która mi przyszła na myśl to błyszczący lakier bo reszta figurki jest w miarę matowa więc może by się to odróżniało! Zostają jeszcze techniki malowania... Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo wie jak, poproszę o odpowiedz.
Ja maluję takimi: 4 (raczej do bazy), 2, 0 i 000. Kupiłam w plastyku, firma kolibri, syntetyki, 000 naturalny. Spisują się świetnie.Kopyt pisze:Chce se zabrać za malowanie figurek na razie trenuje na innych metalach nie do gry i rożnymi pędzlami ale chce kupić coś żeby zacząć malować armie
Jakie rozmiary najlepiej i jaka firma nie maluje pro dopiero zaczynam
Nie wiem, czy oglądasz galerię Ignis i Raksa, ale tam kilka razy Ignis zrobiła bliki (nawet ostatnio na harpiach), które sprawiają, że element wygląda trochę jak szklany, mimo, iż jej zamierzenia takie nie byłyKefas pisze:Zastanawiam się co zrobić żeby wyglądały jak szklane!
Tematy o pędzlach (opcja szukaj nie boliKopyt pisze:Chce se zabrać za malowanie figurek na razie trenuje na innych metalach nie do gry i rożnymi pędzlami ale chce kupić coś żeby zacząć malować armie
Jakie rozmiary najlepiej i jaka firma nie maluje pro dopiero zaczynam
Fedek pisze:Oszczędzanie na pędzlach to dziadostwo. Malujemy armie za setki, czy tysiące złociszy, a na najważniejsze narzędzie dziadujecie 30 złotych. Nie trzeba kupować od razu wszystkich. Ja mam tylko 1 i 0, 0 używam tylko do freehandów, więc można go sobie też odpuścić.
Ja używałem kiedyś pędzla GW, ale zmiana na W&N to ja przesiadka z malucha do ferrari, skill wzrasta o 10% przez samo to
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..