Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Pogadaj z Jackiem, widzę, że jesteście z tego samego klubu itd. On już sporo wie nt WE 

- Jacek_Azael
- Masakrator
oj tam, przesadzasz
No i lepsze doświadczenie od bycia żółtodziobem, więc sądzę, że mu pomożesz.
No i rozmowa w realu jest lepsza od każdej rady tlumaczonej na forum
Jak mój post jest niezrozumiały to nie ciśnijcie mnie, trochę dziś się podprułem xD

No i rozmowa w realu jest lepsza od każdej rady tlumaczonej na forum

Jak mój post jest niezrozumiały to nie ciśnijcie mnie, trochę dziś się podprułem xD
No wiec zagralismy. Tomek kombinowal dobrze, ale zabraklo szczescia. Pierwsza bitwe poddał chyba w 3 turze po tym, jak moj klocek BK zlamal Treemana i wyladowal tak, ze zaraz rozjechalby dwa regimenty tancerzy ze wszystkimi herosami. Smok mial czysta szarze na Wildow a poranione Vargulfy sterroryzowaly lucznikow. No, stracilem jedne baty, ale z welfow w kolejnej turze zostałyby moze driady.runepriest pisze:oj bless coś czuję że chcesz zostać zniszczony ^^. proponuję jakąś bitewkę na te dwoje 2 varghulfy smoka i bk z regenką
Jako ze szybko nam poszlo to pyknelismy se od razu rewanza. Tym razem Tomek poddał bitwe... chyba w 3 turze po tym, jak klocek BK wbil z popychaczki (po dwoch pałach na dispela u Tomka, oszczedził na scrollu!!!) w tancerzy z lordem a potem overranowal w wildow. W swojej turze do walki dolaczyli sie jeszcze tancerze i driady, ale wszystko odbilo sie hukiem. Lord sprzatnal jedne Driady i wlasnie mial zjadac lucznikow, ale w tym momencie recznik znowu wyladował na ringu.
Poszly wprawdzie dwie szybkie maski, ale nie bylo tak, ze Tomek nie mial szans. Po prostu troche kosci mu nie szly.
małe komanterza. treeman nie zdał pierwszego stubborna i 4 ld na 8 z rzędu.
smok miał czystą szarżę dlatego że wybił do nogi 8 driad inaczej by walczył z moim lordem i oddziałem wildów z warbannerem od boku.
a w drugiej faktycznie nie potrzebnie pożałowałem skrola, ale myślałem że aż takiego pecha nie dało się mieć aby na 4 kościach nie zbić 9
ogólnie fajnie się zdejmowało figurki ze stołu, przynajmniej popatrzyłem jakie fajne modele ma bless
smok miał czystą szarżę dlatego że wybił do nogi 8 driad inaczej by walczył z moim lordem i oddziałem wildów z warbannerem od boku.
a w drugiej faktycznie nie potrzebnie pożałowałem skrola, ale myślałem że aż takiego pecha nie dało się mieć aby na 4 kościach nie zbić 9
ogólnie fajnie się zdejmowało figurki ze stołu, przynajmniej popatrzyłem jakie fajne modele ma bless

Popychaczki są zbyt istotne żeby ryzykować, najbardziej game breaking z wszystkich czarów…
Dwie pały na 4 kościach to aż 13,2% - jeżeli ma się przegrać przez to grę to nie warto ryzykować…
Dwie pały na 4 kościach to aż 13,2% - jeżeli ma się przegrać przez to grę to nie warto ryzykować…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Dlatego gra się na przerzucie dispelaLaik pisze:Popychaczki są zbyt istotne żeby ryzykować, najbardziej game breaking z wszystkich czarów…

Czołem, w niedziele mam turniej na 1350 ( http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 56&start=0 ) i zamierzam pojechać taką rozpiską
. Oczywiście - wszelkie dość rozsądne zmiany zrobię jeszcze jutro.
Hero:
1 Noble
Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow
Merciw's Locus
1 Spellsinger
Magic Level 1
Dispel Scroll
Divination Orb
Core:
10 Glade Guard
Standard
Banner of Springtide
10 Glade Guard
9 Dryads
9 Dryads
Speciale:
4 Wardancers
Musician
Bladesinger
5 Wild Riders
War Banner
Rare:
1 Treeman
Total Army Cost: 1344

Hero:
1 Noble
Hail of Doom Arrow
Merciw's Locus
1 Spellsinger
Magic Level 1
Dispel Scroll
Divination Orb
Core:
10 Glade Guard
Standard
Banner of Springtide
10 Glade Guard
9 Dryads
9 Dryads
Speciale:
4 Wardancers
Musician
Bladesinger
5 Wild Riders
War Banner
Rare:
1 Treeman
Total Army Cost: 1344
Ale ale ... z tego co wiem GG nie moga miec sztandaru
Weź daj 6 gołych tancerzy (zamiast tego muzyka i dowódcy)
Ja tam wole altera nie grałem jeszcze na BSB
Co do magiczki po dzisiajszej bitwie mam zastrzezenia
Jak to jest dostajemy ta kosc kiedy przeciwnik rzuca 4 czy już 3 kosciami??
jak 4 to odpusc sobie i daj DS albo tą arkane jednokrotnego urzycia albo cos (nieznam się wiec srednio wiem
Weź daj 6 gołych tancerzy (zamiast tego muzyka i dowódcy)
Ja tam wole altera nie grałem jeszcze na BSB
Co do magiczki po dzisiajszej bitwie mam zastrzezenia
Jak to jest dostajemy ta kosc kiedy przeciwnik rzuca 4 czy już 3 kosciami??

jak 4 to odpusc sobie i daj DS albo tą arkane jednokrotnego urzycia albo cos (nieznam się wiec srednio wiem
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Odpowiadając na UP :
O ile się nie myle, jeden oddział Glade Guardów ma możliwość by mieć magiczny sztandar.
Divination orb działa gdy przeciwnik rzuca więcej niż 3 kościami.
Wole 5 tancerzy z muzykiem i dowódcą, champion u mnie już nie raz pocisnął na challengu a dzięki muzykowi pare oddziałów już miało flee przez remis w walce
(A przeciwnik nie miał muzyka).
BSB - Na te pkt BSB, gdyby to było na 2k punktów wrzuciłbym highborna Altera, tutaj moim zdaniem alter nie ma sensu a może wyratować oddziały.
Magiczka - odpowiedziałem wcześniej
Co do GG - Nie jestem cały czas pewien, więc jakby jakiś doświadczony gracz mógłby mnie uświadomić to by było dobrze
.
O ile się nie myle, jeden oddział Glade Guardów ma możliwość by mieć magiczny sztandar.
Divination orb działa gdy przeciwnik rzuca więcej niż 3 kościami.
Wole 5 tancerzy z muzykiem i dowódcą, champion u mnie już nie raz pocisnął na challengu a dzięki muzykowi pare oddziałów już miało flee przez remis w walce

BSB - Na te pkt BSB, gdyby to było na 2k punktów wrzuciłbym highborna Altera, tutaj moim zdaniem alter nie ma sensu a może wyratować oddziały.
Magiczka - odpowiedziałem wcześniej

Co do GG - Nie jestem cały czas pewien, więc jakby jakiś doświadczony gracz mógłby mnie uświadomić to by było dobrze

Fajnie, że Twój bsb nie ma z czego wystrzelić hody, hehe -> Bsb nie ma bazowo łuku. Musisz kupić Asyendis Bane (najtańszy).
Sztandar na gg to pomyłka. Zredukuj to. Tak samo tancerze... zamiast championa daj kolejnego kolesia. Co z tego, że np. w challengu wypłacisz 3 ataki z KB, jak normalnych kolesi dostawi się 3 i wrzucisz 6 ataków z KB? Co jest lepsze = 3 czy 6 ataków co?
treeman na małe punkty jest bardzo spoko. ja bym dał 6 wildów nie 5... ale to juz kwestia gustu. Aaa, no i mag to 2 scrolle. Orb daje +1 kość na spele powyzej 3 kosci powera... Non sens, na małe pkt mało co tak czaruje, jeśli w ogóle
(w sumie chyba tylko DE / HE ?)
Sztandar na gg to pomyłka. Zredukuj to. Tak samo tancerze... zamiast championa daj kolejnego kolesia. Co z tego, że np. w challengu wypłacisz 3 ataki z KB, jak normalnych kolesi dostawi się 3 i wrzucisz 6 ataków z KB? Co jest lepsze = 3 czy 6 ataków co?
treeman na małe punkty jest bardzo spoko. ja bym dał 6 wildów nie 5... ale to juz kwestia gustu. Aaa, no i mag to 2 scrolle. Orb daje +1 kość na spele powyzej 3 kosci powera... Non sens, na małe pkt mało co tak czaruje, jeśli w ogóle

A coś takiego
?
Hero:
1 Noble
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow
1 Spellsinger
General; Magic Level 1;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Core:
10 Glade Guard
Longbow
10 Glade Guard
9 Dryads
9 Dryads
Speciale:
7 Wardancers
Musician
6 Wild Riders
Standard
War Banner
Rare:
1 Treeman
Total Army Cost: 1345

Hero:
1 Noble
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow
1 Spellsinger
General; Magic Level 1;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Core:
10 Glade Guard
Longbow
10 Glade Guard
9 Dryads
9 Dryads
Speciale:
7 Wardancers
Musician
6 Wild Riders
Standard
War Banner
Rare:
1 Treeman
Total Army Cost: 1345
Bardzo dobrze, na początek w sam raz. Możesz jeszcze zdjąć zbroje z bsbka bo i tak nic nie da i za te kilka punktów które Ci zostało dać muzyka do jednych łuczników. Pamiętaj, że bsb musi chodzić w 12 calach od drzewca, zeby drzewiec miał przerzuty stubborn. 

Tak jak Kalesonki napisał
Bardzo fajna rozpa na początek. Zdejmuj LA z bsbka (i tak sv 6+ przed niczym Cię nie ochroni...), a za resztę pkt daj muzyka do GG. W sumie powtarzam to co napisał Marcin, ale niech se post ma jakąś objętość i nie będzie spamem.
O! xD
Podobną rozpeczką kiedyś grałem. Ino zamiast tancerzy 2dzy wildzi, a bsb na wyrle
(słomka + socm). No i bodaj wtedy obcinałem driady / wildów z 6stek etc.
Też fajnie się tym grało, bardzo mobilna rozpa z przypier*******
Ale po testuj to, też powinno się sprawdzać

O! xD
Podobną rozpeczką kiedyś grałem. Ino zamiast tancerzy 2dzy wildzi, a bsb na wyrle

Też fajnie się tym grało, bardzo mobilna rozpa z przypier*******

Ale po testuj to, też powinno się sprawdzać

Ostatecznie jade czymś takim... Z myślą jedną... Wygrana
Hero:
1 Noble
Battle Standard
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow
1 Spellsinger
General; Magic Level 1;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Core:
10 Glade Guard
Musician
10 Glade Guard
9 Dryads
9 Dryads
Speciale:
7 Wardancers
Musician
6 Wild Riders
Standard
War Banner
Rare:
1 Treeman
Total Army Cost: 1349

Hero:
1 Noble
Battle Standard
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow
1 Spellsinger
General; Magic Level 1;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Core:
10 Glade Guard
Musician
10 Glade Guard
9 Dryads
9 Dryads
Speciale:
7 Wardancers
Musician
6 Wild Riders
Standard
War Banner
Rare:
1 Treeman
Total Army Cost: 1349
700 WE
Wieszczka 90
2 level 35
Dispell scroll 25
Calaingor's Stave 25
10 GG
10 GG
10 Driad
8 Wardancerów 144
Bleadsinger 14
693 pkt.
Będę grał przeciwko De lub przeciwko Bretce albo przeciwko O n'G. Nie wiem co wystawić - to tylko taki przykład ;D
Wieszczka 90
2 level 35
Dispell scroll 25
Calaingor's Stave 25
10 GG
10 GG
10 Driad
8 Wardancerów 144
Bleadsinger 14
693 pkt.
Będę grał przeciwko De lub przeciwko Bretce albo przeciwko O n'G. Nie wiem co wystawić - to tylko taki przykład ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
Eniripsa, ja bym wrzucił nobla z Hoda
, przycioł troche driad i wd i wrzucił kolejne łuki/driady wildów