Hellfire Studio up -14-04-15 chicken ice wings

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Re: Co ciekawsze rzeczy które paćkam :) UP 22.05.10 WE

Post autor: Skaven »

Pora wrzucić bardziej ambitna prace powstałą w skutek Marvel Team Up a mianowicie oddział warhawków dla Blessa. Całe przygotowanie modeli łącznie z konwersjami to dzieło Blessa, moje jest malowanie ;) Schemat kolorystyczny w większości Blessowy, ale też się udzielałem w tym trochę :wink:

Obrazek
Obrazek

Do tego też oddzialy powstałe na tej samej zasadzie malowane wczesniej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Łał ! Prace są ekstra, ale najbardziej podobają mi się jastrzębie. Rewelacyjny dobór kolorów ! =D> Jeszcze raz wielkie brawa. =D>
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Ładne elfy,swoją drogą jak to jest malować figurkę przez kilka osób?siadacie razem i umawiacie się co kto jak robi?

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

orły mi się bardziej podobają.
brawo =D> =D> =D>
]arrrr

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Wszystko mi się podobo i ogólnie ekstra robota ale skóra mi jakoś nie pasi :) Jakaś taka blada czy coś :P nie no mi nie pasuje po prostu ;) A wszystko wielkie brawa =D>
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

patryk999 pisze:Ładne elfy,swoją drogą jak to jest malować figurkę przez kilka osób?siadacie razem i umawiacie się co kto jak robi?
A co ci sugeruje że wiecej niz jedna osoba je malowała ? :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

To Blessowe - pisal Blazej, ze swoich WE malowac nie bedzie, ty wrzuciles kilka hasel o Blessie, wiec wnioskuje, ze dla Ci je do malowania?

Generalnie jest spoko, choc skora tak blada jakos do mnie nie przemawia, szczegolnie, ze wyglada na niewycieniowana.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Do mnie blada skóra też nie przemawia, ale takie wytyczne dostałem więc po postu je realizuje :)

Teraz pod pędzel trafi pewnie oddział driadek, więc jak mi się uda je pomalować to też tutaj je wrzuce.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

a ja się przyczepie do włóczni kolesia pierwszego z lewej strony, jest masakrycznie wygięta :wink:

mam pytanie skąd taki obelisk obrobiony styrodór? czy ulepek?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Tak, jak napisał Skaven - malowanie to w 100% jego dzieło. Bardzo dobra robota zreszta, szczegolnie na Warhawkach. Ja robilem konwersje, podstawki i wszystko do podkladu wlacznie.

Kto chce poznac prawdziwy trud malowania niech maluje dla innego malarza... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Fajnie fajnie...
Pod cała armią masz podstawki z MAS?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

:-k
Może mi się tylko wydaje, ale skóra jest... trupioblada... Możliwe, że to przez flesz jednak... Bardzo dobrze to widać na jeźdźcach dark eldarów...

A włócznia jest złamana :)
Bless wiesz która 8)

Jesienny dobór kolorów jest ok.
Szkoda Błażeju że sam nie malujesz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Świetny motyw z Wytchami =D> Bardzo fajnie wyszli "sokoli", osobiście wolę te modele od tych z nowej ed.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

bigpasiak pisze: A włócznia jest złamana :)
Była, ale potem się ją naprawiło ;) Fotki WR i WD są jeszcze przed ostatnimi poprawkami. Co do fotek to WH są już robione nową techniką z nowym sprzętem więc powinny być lepsze, mniej prześwietleń itd.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No tak jak niektórzy się czepnę skóry. Za blada do tych ciemnych elfiaków ;P

Oddziały prześwietne. Brawa wielkie.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ziemko pisze:To Blessowe - pisal Blazej, ze swoich WE malowac nie bedzie, ty wrzuciles kilka hasel o Blessie, wiec wnioskuje, ze dla Ci je do malowania?
Tak jest. Ja nie mam mocy przerobowych. Sobie do roboty zostawiam zielonoskorych i VC. WE zawsze chcialem miec, ale nie da sie robic 3 armii jednoczesnie, stad pomysl na wspolprace ze Skavenem. :)
zielonatrawa pisze:a ja się przyczepie do włóczni kolesia pierwszego z lewej strony, jest masakrycznie wygięta :wink:

mam pytanie skąd taki obelisk obrobiony styrodór? czy ulepek?
Co do wloczni, to niestety do konwersji wykorzystalem troche bitsów z Keltów z Konfrontacji. Okazalo sie, ze metal, ktorego do produkcji swoich modeli uzywal Rackham jest bardzo miekki i wszelkie elementy odstajace narazone są na wygiecia/zlamania. Jak tylko dostane modele w swoje rece, na pewno jeszcze bede nad nimi troche pracował. Chce dodac posypkę (biała, uschnieta trawa i opadniete liscie z nasion brzozy) i pewnie bede korygowal niektore drobiazgi. Dorobie traye pod niektore oddzialy. Takze ostateczna odslona moich WE jeszcze przed nami.

Głaz jest oryginalny, od giganta Albionu.
MAĆKO pisze:Fajnie fajnie...
Pod cała armią masz podstawki z MAS?
Nie cała, ale wiekszosc. Te, ktore nie sa od MAS tez staram sie robic w tym klimacie i kosztuje mnie to sporo roboty.

Co do skóry, to taka jest moja wizja, wiec GTFO. :mrgreen: Elfy moim zdaniem powinny byc chorobliwie blade.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Efly z bialaczka rox 8)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bless pisze:Co do skóry, to taka jest moja wizja, wiec GTFO. :mrgreen: Elfy moim zdaniem powinny byc chorobliwie blade.
Powiedz to drowom... 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ptasiory cacy, konwersje z eldarów cacy, podstawki cacy, malowanie ok, bez fajerwerków ale na stół cacy :)

a te elfy sa takie blade od ciągłej masturbacji na drzewach i pieszczenia wiewiórek :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Rakso_The_Slayer pisze:a te elfy sa takie blade od ciągłej masturbacji na drzewach i pieszczenia wiewiórek :P
Leże pod biurkiem :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

ODPOWIEDZ