Heroes of Newerth

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Heroes of Newerth

Post autor: Kefas »

Raptaparat pisze:Kefas, podszkolilbys mnie troche skoro dlugo grasz, bo co i rusz dostaje lanie :(
:D
nie ma problemu ;)
zagadaj na priv
ANtY pisze:Ja jestem masterem w hona :D
kefas 1v1? :P
też nie ma problemu... jak chce tak bardzo dostać po dupie to zapraszam na priv ;)
Zielony pisze:Poczekam jeszcze jak sie juz ostateczna gra pojawi.
A narazie gram w DOTA.
ostateczna gra? DOTa ssie imo chociaż nie grałem za dużo ;)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Jak będziecie grać chłopaki to napisz ktoś na gg to bym się dołączył, chociaż na specta. :D gg: 4759855
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

No i po becie. Musze zakupic HoNa, bo sie wkrecilem. Juz nawet nauczylem sie grac kilkoma bohaterami ;)

Awatar użytkownika
Romeo
Warzywo

Post autor: Romeo »

Ja też się wkręciłem w HoNa , być może udałoby się uformować jakąś 5 forumowych graczy :wink:
Byłoby ciekawie.
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Może ktoś napisać różnicę pomiędzy Dota i HoN ?
Wiem grafika lepsza w HoN. Klimat Dota i chyba grywalność przemawia na korzyść silnika w3

Awatar użytkownika
Romeo
Warzywo

Post autor: Romeo »

DotA się do HoNa nie umywa ze względu na bardziej przyjazny interface , grafikę , udogodnienia i możliwości rozwoju (dota jest ograniczona silnikiem w3). No i z cala pewnością HoN to eSport w większym wymiarze niż dota. Z tego co wiem to już jest turniej z pula nagród o wartości 40 patyków.
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Romeo pisze:Ja też się wkręciłem w HoNa , być może udałoby się uformować jakąś 5 forumowych graczy :wink:
Byłoby ciekawie.
co za problem: odezwij się mój nick: snikch :D

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

Ja też grywam w HoNa (Wykupiony ofc) nick Nitrox6 ;)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Romeo pisze:DotA się do HoNa nie umywa ze względu na bardziej przyjazny interface , grafikę , udogodnienia i możliwości rozwoju (dota jest ograniczona silnikiem w3). No i z cala pewnością HoN to eSport w większym wymiarze niż dota. Z tego co wiem to już jest turniej z pula nagród o wartości 40 patyków.
Lecimy ;D

Interface = taki jak w w3 więc nie widzę różnicy
Rozwój spoko
Do eSportu daleko :D nie widziałem jeszcze aby największe eSportowe dywizje miały pod swoimi skrzydłami HoN , póki co prym wiedzie dota :)

Może ktoś napisze coś więcej? Tylko sensowniej bo jakby ktoś miał mi powiedzieć o HoN w taki sposób jak Romeo to bym podziękował i został przy DoTA ;)

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Nitrox pisze:Ja też grywam w HoNa (Wykupiony ofc) nick Nitrox6 ;)
grywasz? ... ty masakrujesz już ;)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

dobra odświeżam temat;)
jako że gram już ok 4 lata w tą gre i nadal mi sie podoba
chciałbym pograć także z rodakami w tą gierke
na ok 2000 gier które zagrałem może 0,5%był z kimś z polski
jako że grałem także i w lola który dla mnie nie ma nawet podejścia do hona(zaraz będą odpowiedzi co ja sie znam czy coś)
lol nie ma tego "klimatu" co hon słabsza grafika i mniej do myślenia , jedyny minus to że jest po angielsku ale chyba hammerowiczom to nie przeszkadza
bo 50% z nas ma rulleboki po ang;)
chętnie pomoge początkującemu graczowi jak również zagram z kimś kto już potrafi co nieco
chetnych na pm poprosze
gram codziennie ok 00-1:00
Pozdrawiam
Kuros

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Kuros pisze:dobra odświeżam temat;)
jako że gram już ok 4 lata w tą gre i nadal mi sie podoba
chciałbym pograć także z rodakami w tą gierke
na ok 2000 gier które zagrałem może 0,5%był z kimś z polski
jako że grałem także i w lola który dla mnie nie ma nawet podejścia do hona(zaraz będą odpowiedzi co ja sie znam czy coś)
lol nie ma tego "klimatu" co hon słabsza grafika i mniej do myślenia , jedyny minus to że jest po angielsku ale chyba hammerowiczom to nie przeszkadza
bo 50% z nas ma rulleboki po ang;)
chętnie pomoge początkującemu graczowi jak również zagram z kimś kto już potrafi co nieco
chetnych na pm poprosze
gram codziennie ok 00-1:00
Pozdrawiam
Kuros
Rozwinęło to się coś? Czy dalej jest w tyle za Lolem i Dotą?
Bo patrząc na streamy na ESL to bida bida
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

ojej;)
sprawdz sam najlepiej
to jest jedyna gra w którą gram wogóle na kompie;)
poprawili grafike , umiejętności , zbalansowali lepiej
po grze w lola odczuwałem taki niedosyt tych emocji , mało warte umiejętności , komiksowa grafika i nie można niszczyć swoich creepów żeby oppy dostawali mniej dośw(przynajmniej ja nie potrafiłem)
madmanem jak gram aktualnie( gram wszystkimi postaciami dopóki nie zdobęde immortal[15:0]a mam już 8 ) to są emocje i to spier**lanie w invisie przez całą mape przy 5%hp .
już przy poolu a tu alunka rzuci zboostowaną laską przez całą mape i idealnie w ciebie;)
jak najbardziej polecam tą gierke , strasznie wciąga prawie tak jak młotek jest ponad 110 postaci i świetnie można sie dobrać w teamy
gra trwa od 40min do 1h+
wszystkie postacie są darmowe

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Mi chodzi o srodowisko. Wiem, że w lolu brakuje kilku rzeczy np deny dlatego gram caly czas w dote. Ciekawy jestem jak sie hon rozwinal
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

no to mówie ze z polakami gram raz na 200 bitew;)
sam jestem tylko i dlatego odświeżylem temat

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Deny to moim zdaniem największa wada Doty.

Problem LoLa to brak ciekawych postaci typu Morphling albo Puck.

Szkoda też że nie ma postaci typu Geomancer i wszytskich tych które mogą kontrolować potworki o globalnym zasięgu , ale tam zawsze jest widok z perspektywy 1 postaci więc ciężko żeby to wprowadzili,.

Przedmiotów które odnawiają wszystkie cooldowny albo dają czasowe invisibility, no to była poezja w Docie ;)

LoL ma też inne wady, ale przede wszystkim brak finezji w bohaterach jest trochę odrzucający moim zdaniem.

Warwick na przykład to strasznie tępa próba duplikacji tego Blood shamana, którego ulti było świetne a w LoLu to chyba najbardziej tępa postać polegająca na duszeniu QER kiedy tylko się da.

Wbudowany recall też trochę mąci rozgrywkę moim zdaniem.

W HoN nigdy nie grałem, jakoś zawsze myślałem, że w końcu zrobią Dotę prawdziwą, i chyba w końcu zrobili DOTA 2 , prawda? Jak to tam wygląda?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

diuk pisze:Deny to moim zdaniem największa wada Doty.

Problem LoLa to brak ciekawych postaci typu Morphling albo Puck.

Szkoda też że nie ma postaci typu Geomancer i wszytskich tych które mogą kontrolować potworki o globalnym zasięgu , ale tam zawsze jest widok z perspektywy 1 postaci więc ciężko żeby to wprowadzili,.

Przedmiotów które odnawiają wszystkie cooldowny albo dają czasowe invisibility, no to była poezja w Docie ;)

LoL ma też inne wady, ale przede wszystkim brak finezji w bohaterach jest trochę odrzucający moim zdaniem.

Warwick na przykład to strasznie tępa próba duplikacji tego Blood shamana, którego ulti było świetne a w LoLu to chyba najbardziej tępa postać polegająca na duszeniu QER kiedy tylko się da.

Wbudowany recall też trochę mąci rozgrywkę moim zdaniem.

W HoN nigdy nie grałem, jakoś zawsze myślałem, że w końcu zrobią Dotę prawdziwą, i chyba w końcu zrobili DOTA 2 , prawda? Jak to tam wygląda?

Trochę spamowy temat ale ok :D

Wygląda coraz coraz lepiej. Po przerwie siadłem do streamów od poniedziałku :D i mam taką ochotę na powrót, że głowa mała. Są ponaprawiane rzeczy których w w3 się nie dało zrobić (np orby i ich nakladanie się na siebie, teraz to działa ;D veno+ deso :D). Ogólnie polecam streamy z ESL aby pooglądać jak to wygląda. Dla mnie czytelność jest bardzo wysoka w porównaniu z innymi grami tego typu.

A deny było i jest zajebiste wymaga skilla ale jakie możliwości daje ;D.

No i widać, że chłopaki z Valve wraz z Icefrogiem opracowali Dotę baaardzo pod e-sport aby dało się ją mega przyjemnie oglądać.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

dla leniwych
postacie i stronke podsyłam
https://www.heroesofnewerth.com/heroes/

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Kuros pisze:dla leniwych
postacie i stronke podsyłam
https://www.heroesofnewerth.com/heroes/
Ale stronka mi mało mówi o społeczności itd
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Aż sobie powróciłem po graniu w bete dawno temu. :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ