Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
CoKi i BG kobietami ??
Jak ci sie uda cos takiego stworzyc to koniecznie wrzuc na forum
Jak ci sie uda cos takiego stworzyc to koniecznie wrzuc na forum
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
a czytać potrafisz ?
Druga sprawa unit mój np. kuszników (1 szereg 10sztuk) może jednym modelem stać w zasięgu Hoteka i wystarczy coś wykastujesz w ten unit z dubletem będzie mistcast
Drążę ten temat z racji że wczoraj taka wielka stopa na IFce ubiła mi 2 lub 3 unity w zasięgu hoteka no i jeden unit poza zasięgiem
z tego co wiem to templatki mają więcej niż 2cmnp: ktoś stoi 1cm poza zasięgiem
Druga sprawa unit mój np. kuszników (1 szereg 10sztuk) może jednym modelem stać w zasięgu Hoteka i wystarczy coś wykastujesz w ten unit z dubletem będzie mistcast
Drążę ten temat z racji że wczoraj taka wielka stopa na IFce ubiła mi 2 lub 3 unity w zasięgu hoteka no i jeden unit poza zasięgiem
Daemons, X-Wing & Black Tea
Uważam, że Hotek w takim przypadku nie działa - cel czaru jest poza zasięgiem. Podobnie jak (w teoretycznie możliwym do wyobrażenia sobie) takim przypadku: czarownik rzuca Burning Head w model w odległości 2" od niego, ten leci 18" od magusa prosto przed siebie i trafia w model niosący Hoteka. Ale to tylko moja wersja, może ktoś mądrzejszy to określi jak jest.
No tak samo było by z czarami które działają 12 lub 24 cale od maga na około.
Ale jak taki mag użyje takiego czaru i zahaczy swoim zasięgiem o mój model będzie mistcast.
Hotek nie działa tylko na kometę a tak wszystkie obszarówki itp. mistcastuje czyli ognista głowa powinna być z mistcastowana
Z tą stopą może być racja ze nie z mistcastuje, gdyby w Hoteku było napisane magowie rzucający jak i modele które będą pod wpływem magi z dubletem mistcastują taki czar hehe
Ale jak taki mag użyje takiego czaru i zahaczy swoim zasięgiem o mój model będzie mistcast.
Hotek nie działa tylko na kometę a tak wszystkie obszarówki itp. mistcastuje czyli ognista głowa powinna być z mistcastowana
Z tą stopą może być racja ze nie z mistcastuje, gdyby w Hoteku było napisane magowie rzucający jak i modele które będą pod wpływem magi z dubletem mistcastują taki czar hehe
Daemons, X-Wing & Black Tea
Coś takiego?bem pisze:Nie wiem, gdzie wrzucić to pytanie więc ląduje tutaj.
Jak Wam się widzi armia DE z samymi damskimi modelami? Tzn. wszystkie jednostki przerobione są na baby. Raczej mało klimatycznie, ale chyba do przyjęcia?
Gośc zrobił całą armie mrocznych elfek
Tematy z tą armią są do znalezienia i na Druchii.net i na warseerze.
Mam nadzieję, ze Cię to zainspiruje
Mnie się podoba.
Mam pytanko dotyczące asasyna, a mianowicie czy muszę wskazać przeciwnikowi w którym oddziale kryje asasyna ? Bo niby rozpiski są jawne. I jak to jest jeśli dołączę go do jakiegoś oddziału np 10 korsarzy wtedy muszę wstawić tam 11 modeli ? Jeśli to zrobię to przeciwnik zerknie w moją rozpiskę i tak będzie wiedział gdzie się kryje
2 Co dokupić myślę nad BG albo Hydra a mam
20 Korsarzy
20 Kusz
5 Cok
10 Dr
10 Harpii
Sztandarowy
Asasyn
2 Czarki
Master
2 Co dokupić myślę nad BG albo Hydra a mam
20 Korsarzy
20 Kusz
5 Cok
10 Dr
10 Harpii
Sztandarowy
Asasyn
2 Czarki
Master
1. nie mam pojecia bo zawsze gram na tajne ....
2 lepiej BG w liczbie 15 co do Hydry nie jestem przekonany już wole Balisty ;]
2 lepiej BG w liczbie 15 co do Hydry nie jestem przekonany już wole Balisty ;]
Kup na początek 2 balisty a potem 15 BG
Miałam przy pierwszej bitwie ten sam problem. Przy rozstawianiu wskazujesz oddział, w którym jest assassin. Wystawiasz normalnie 10 modeli. Model assassina dostawiasz gdy ten się ujawni. Tak mi się przynajmniej wydaje.Kopyt pisze:Mam pytanko dotyczące asasyna, a mianowicie czy muszę wskazać przeciwnikowi w którym oddziale kryje asasyna ?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Kopyt pisze:Mam pytanko dotyczące asasyna, a mianowicie czy muszę wskazać przeciwnikowi w którym oddziale kryje asasyna ? Bo niby rozpiski są jawne.
k) Assassin a gra na jawne rozpiski: przeciwnik wie w jakim oddziale Assassin jest ukryty; między bitwami można zmienić, w którym oddziale ukrywa się assassin.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...