Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
hmmm z skrucie czekam na przesyłkę ..... razem z odziałem Stormvermin
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
JareKK przerzucił się na VC-ty więc narazie na naszym froncie spokój.
Tral, zamiast w figsy zainwestuj najpierw AB.
Dobra, EOT.
Tral, zamiast w figsy zainwestuj najpierw AB.
Dobra, EOT.
Lest we forget:
Przedsmak tego, co będzie po wydaniu startera...Grolshek pisze:Ale wam się wylęg trafił...
Graty za 23 pkt nie przepchną od boku lancy realmów z warbannerem, a 21 slavów ostatnio to dla mnie zrobiło To chyba taki najbardziej obrazowy przykład Plus to, że jak wybuchają, to potrafią niszczyć np. fasta, który ich szarżował.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Mam pytanie do was zaczyna zbierac skaveny jako drugą armie (imperium musi miec przerwe:D) i mam pytanko jezeli posiadam boxa monków 3 jezzazile, 20 clanratów, elektryka i warlorda to czy batalion dalej opłaca mi sie kupic czy lepiej wziąść cos innego?? Bede miał około 400zł-500zł (napewno booka bede brał )
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
W sumie dalej się opłaca. Choć na twoim miejscu zamiast niego kupiłbym raczej 2 boxy clanratów (na niewolników) i do tego Stormverminów lub jakiegoś rara: latarkę lub kułeczko.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
a co do slaveów to faktycznie opłaca sie wystawiac ich z ich 2 ws czy lepiej clanów i seave na 5(w walce na 4) i ws3???? a co lepiej brac kadzidło czy dzwonek planuje armie na 2350pkt i chciałbym sie dowiedziec co w takiej armi musi byc( wiadomo ze to co mi do gustu przypadnie) ale co jest taką podstawa co bez niej nijak jest???
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jak najbardziej. Slavy nie są do walki, więc ich WS czy brak Sv nie mają znaczenia. To jest tak naprawdę prawie darmowa (40pkt) odginaczka/ żywa tarcza/ bloker sfrenzowanych monków/ klocek do zajmowania ćwiartek i dodatkowe wystawienie. jak dla mnie niezły deal .densew15 pisze:a co do slaveów to faktycznie opłaca sie wystawiac ich z ich 2 ws czy lepiej clanów i seave na 5(w walce na 4) i ws3????
najlepiej zrobić wymiennie dzwonek/ kadzidło (na magnes/ piny lub na "słowo honoru")densew15 pisze:a co lepiej brać kadzidło czy dzwonek planuje armie na 2350pkt
Skaveny to na tyle urozmaicona armia że można ją złożyć na wiele sposobów. Tak więc nie ma uniwersalnej recepty.densew15 pisze:chciałbym sie dowiedziec co w takiej armi musi byc( wiadomo ze to co mi do gustu przypadnie) ale co jest taką podstawa co bez niej nijak jest???
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Co do wyższości slavów nad piątkami giantratów to:
- jest ich więcej, więc trudniej spanikować czy wystrzelać
- nie tracisz nad nimi kontroli po stracie packmastera
- zwykle +4 do CR-a
- wybuchają (moi w ten sposób w jednej bitwie utłukli maga na sundragonie oraz elfiego herosa z savem na 2+)
- nie powodują paniki
Jedyne co przemawia za giantratami to cena i wyższe ld daleko od generała
- jest ich więcej, więc trudniej spanikować czy wystrzelać
- nie tracisz nad nimi kontroli po stracie packmastera
- zwykle +4 do CR-a
- wybuchają (moi w ten sposób w jednej bitwie utłukli maga na sundragonie oraz elfiego herosa z savem na 2+)
- nie powodują paniki
Jedyne co przemawia za giantratami to cena i wyższe ld daleko od generała
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
imo za dużo monków, chyba że piec/dzwon dokupiszdensew15 pisze:Mam pytanie do was zaczyna zbierac skaveny jako drugą armie (imperium musi miec przerwe:D) i mam pytanko jezeli posiadam boxa monków 3 jezzazile, 20 clanratów, elektryka i warlorda to czy batalion dalej opłaca mi sie kupic czy lepiej wziąść cos innego?? Bede miał około 400zł-500zł (napewno booka bede brał )
]arrrr
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ogólnie się opłaca. Zależy jeszcze czy już masz jakieś figsy.
Jak się ma batalion i pudło monków to wcale nie jest tak źle, bo powiedzmy 25 robi się na monków właśnie, 14 na censer bearers (ręce w zestawie, chociaż można się tak jak ja wysilić i zdobyć te od imperialnych biczowników) i nawet jeszcze jeden tułów zostaje na plague priesta albo grey seera (miałem to szczęście, że w blisterze seera dostałem dwie głowy ).
Na tą chwilę sam wystawiam max 7 w oddziale, bez championa, jak braknie punktów, to jednego się czasem ucina. Nie widziałem jeszcze mniejszych niż 6 i większych niż 7 na stole.